Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Novo leto 2009 se je začelo ...

Malo sem pogledal podatke, koliko sem zapravil z mojim AX-om v letu 2008 ...

Prevozil sem : 13.064km

Porabil za gorivo : 981€
Popravila: 430€
Gume: 180€

In še nekaj 100 evrov za cestnine in zavarovanja ...

Skupno sem za AX-a porabil 1.881€

Cena na kilometer pa je 0,14€

http://www.spritmonitor.de/en/analysis/139357.html

Gox

Danes sem se končno odločil, da spet malo tablico popravim ...

Ker imam še ta prve slovenske tablice, so že čisto zbledele, številk že zdavnaj ne bi bilo več, če jih ne bi obnovil vsakih nekaj let ... (sej nove tablice niso toliko drage, samo sem navezan na to številko, tako da jih nočem menjat :-))

Èrn vodoodporen flomaster drži na tablici presenetljivo dobro, kljub rednemu pranju avtomobila. (ročno pranje)

Nazadnje sem številke in črke barval nekje 2 do 3 leta nazaj ...(prva slika) ... zdej pa so spet lepe črne :-)

Za ta poseg rabite poleg mirne roke še dober flomaster in 20minutk časa ... s tem modelom sem zelo zadovoljen (foto 3)

rok.si

Wow, Gox, okvirček za tablice je pa zakon (Cimos-Citroen), a imaš kakega viška ? ;)

Gox

Žal ne, samo ta dva na avtu ... sta pa oba original še iz leta 1992, ko smo avto kupili ... vijakec je že zarjavel, tako da tablici ne gresta več  dol :-).

Gox

Pa smo tukaj :BigThumbs: Po dobrih 16 letih je Ax pripeljal do velike prelomnice :-) 200.000 km ...

V tem obdobju si je 2x pobrusil glavo, zamenjal 3 akumulatorje in en štarter. Pa še nekaj kompletov gum ... Michelin MXT, Sava Exact, Bridgesotne B330Evo, Continental in goodyear UG7.

Tudi nekaj izpušnih loncev je zamenjal, in 4 avtoradije :-) Pa volan in prednja dva sedeža :-)

Nasledjno sredo pa gre na servis ... (olje, filtri, diski)

Zdej rabim samo še par kilometrov, da se cifre še malo poravnajo :-)

Lp
Goran

mirchi

Respect!:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lamy

Svaka ti čast :emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

deyo

Gox, še vsaj na 100.000

Spot

Ej, super! Z veseljem spremljam tole temo!
Èuvaj ga še naprej!

miki65

Uff lepa zadevca ni kaj bravo!
Myky

grozny

svak čast Gox same lepe okrogle cifre :emot112:
ej a ni prepovedana uporaba telefona med vožnjo? he he he :emot15:

no sicer ni Ax pa nima tolko kilometrov ma moja pupica jih ma pa tudi že ene par. če se spomneš tvojega posto ko si jo reklamirau poleti-imela je 146400km če se ne motim. no pa poglej danes po 5-ih mescih
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Gox

Malo prej sem peljal AX-a pred vrata servisne delavnice ... zjutraj je naročen na servisu :-) Števec kilometrov kaže 200670 km.

Poročam ko bo avto končan :-)

Lp
Goran

Gox

Servis narejen ... materiala je bilo za 120€.

Diski, zavorne ploščice, olje, filtri ... menjati bo potrebno še zavorne cevke, ker so že precej napokale.

Trenutno se jih ne dobi (za moj model Ax-a), ne pri nas ne v Trstu. Najverjetneje bo konc drugega tedna kaj v Trstu.

Tako da se potem menja še to.

Lp
Goran

Gox

Danes pa sem bil neroden :Hammer3:

Ne vem kako sem se vsedel v avto, da sem z rokavom bunde odlomil kljukico za zaklepanje na voznikovih vratih.

Dobro da se ne zatika v oblogo vrat, tako da odklepanje deluje nemoteno. Vseeno bom jutri zalepil nazaj z dvokomponentnim lepilom :-)

Lp
Goran

Mike666

Neroda nikoli ne počiva heh.