Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

rs23

To boš pa ja zamenjal.

Gox

Bom še videl :-) Najprej bom samo zalepil. (se mi sedaj ne da vrat razkopavat)

Kljukico pa itak ne potrebujem, saj odklepam in zaklepam z daljincem.

Lp
Goran

Citroenovc

Pa si probal enostavno odvit kljukico? Vsaj pri BX je bila na navoj ...
OK

LP
Primož

Gox

Citat od: Citroenovc;47630Pa si probal enostavno odvit kljukico? Vsaj pri BX je bila na navoj ...

Nisem probal, ker je preveč noter, bi mogu oblogo snet. Mislim pa da je iz enega kosa.

Lp
Goran

Citroenovc

toliko, kot ga je na fotki videti, da ven štrli - je povsem dovolj, če je slučajno na navoj ... tak da probaj ... če je na navoj - se bo dokaj zlahka odvijačil ... ne rabiš nobenih klešč, ipd ..
OK

LP
Primož

Mike666

Žal ni na navoj je zlit z jekleno žičko tak da menjat al pa probat zalepit.

Gox

Kljukica je zalepljena ... drži kot, da ne bi bila nikoli zlomljena.

Epoksidno dvokomponentno lepilo res drži. Seveda šele po 12 urah, ko doseže ta pravo trdnost :-)

Gox

Števec mi kaže par kilometrov do 202.000km in pokazali so se prvi znaki znucane sklopke.

Začela je drseti, sicer ni še tako hudo, pri normalni vožnji ne drsi, če pa namerno hočem, potem pa ni problema ... če recimo v tretji ali četrti prestavi pohodim pri nizkih vrtljajih gas do konca, najprej začne avto normalno pospeševati, potem pa sklopka začne drset in drsi en čas dokler spet ne prime.

Počasi se bom pripravil, da naročim novo.

(zadnjič ko se je ta drugi Ax-pokvaril (zavorne obloge), sem peljal 2 fure s prikolico z mojim Ax-om, in to je samo pospešilo obrabo sklopke, ki je že prej dokaj visoko prijela. (na pedalu))

Ko bom menjal, pa itak sporočim :-)

LP
Goran

Gox

Trenutno sklopka ne drsi več. Vsaj kar sem danes malo testiral ni bilo opaziti :-)

Pri 202.164km sem prešraufal še gume in montiral letne Continentalke.

:BigThumbs:

Gox

Malo sem seštel, koliko sem prevozil z zimskimi in letnimi gumami.

Zimske Goodyear UG7, nabavljene 12.10.2006 so prevozile 18.774 km.

Profila bo še za eno zimo, potem pa ne bodo več ustrezale za pozimi.

Continentalke pa imajo do sedaj 8.069km (Kupljene 18.04.2008)

Pyr0Beast

Lahko bi si malenkost našponal zajlo sklopke :)
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Gox

Enkrat lani mi je mehanik reku, da imam previsok pedal sklopke, da naj ga malo znižam. Zdej pa se ne spomnem, a sem za znižat pedal, sklopko našponal al odšponal :-)

Bom probal spet malo našponat, da vidim če bo razlika. (Trenutno je OK, drsenja nisem več opazil)

LP
Goran

Pyr0Beast

Vrjetno malce prišponal. Nisi pa edini z malce drsečo sklopko :)

Pedal mora še vedno imeti nekaj lufta če ga potegneš iz 'nevtralnega' položaja proti sebi.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Gox

Včeraj sem zamenjal gumice na pedalih sklopke in zavore .. stare so bile že precej zdrsane po robovih.

Nove sem nabavil na srečanju 2Cv na Èeškem, po 2,5€ na kos.

Ob priliki, bom moral še kak nov tepih nabavit ... voznikovega sem kar v smeti vrgu, se je že pošteno znucal in bežal pod nogami :-)

Gox

Danes sem montiral vetrno zaščito na okna. (Hvala Gregorju, ki mi jih je prišparal)

Včeraj sem prispel domov po 500 prevoženih kilometrih ... večinoma po AC, s povprečno porabo 6,29L /100km.