Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Vsakič ko tankam ali imam kak strošek z avtom, ga vpišem na internetni strani. (v mojem podpisu, če kliknete na porabo)

Potem pa je sam par klikov in stroški so sešteti :-)

Porabo spremljam že dolgo in mi je zdelo dober kazalec kako avto deluje, če opazim precej povišano porabo takoj vem da nekaj ni v redu.

zlikovski

Ja to ni glih napačna stvar.
Edino, kar sem spremljal dalj časa je poraba goriva, zdaj več niti to.
No da nebo delovalo šalabajzersko, servisiram redno,... :)

Gox

Danes sem rešil majhno težavico z lučmi ... od petka zvečer mi ni delala leva pozicija spredaj, leva pozicija zadaj, osvetlitev tablice in lučka za pozicijske luči v armaturki ...

Menjal sem 5A varovalko, ki je pregorela.

:BigThumbs:

Števec na avtu pa je obrnil 212.000km danes.

Ob pospravljanju prtljažnika pa sem ugotovil, da je začel rjaveti še desni blatnik v prtljažniku. (na levi strani sem enkrat že flikal luknjo)

Gox

215.000km je že mimo ...

Naročen sem na servis >>> 2.4.10

Gox

Danes sem Ax-a še opral in zimska kolesa pospravil.

Pa še par fotografij ... na zadnji se vidijo prvi znaki starosti na barvi letnik 1992 :take_picture: (še dobro da je srebrne barve, pa se ne opazi toliko)

mato

Tale je pa še zelo lep. Na pokrovu motorja so nekakšni fleki moteči al kaj?

Gox

Citat od: mato;70668Tale je pa še zelo lep. Na pokrovu motorja so nekakšni fleki moteči al kaj?

Ja na haubi in na strehi se pojavljajo spremembe v barvi ... ker pa je srebrne barve niti ni toliko opazit.

ax_rider

Jaz imam tudi bledo havbo, pa kar nekaj risov po strehi.
Ko bo dež popolnoma spral sol po cesti in bo pesek očiščen, bom AX-u privoščil eno poliranje, pa bo spet kot nov :)

lp

mato

Citat od: ax_rider;70687Jaz imam tudi bledo havbo, pa kar nekaj risov po strehi.
Ko bo dež popolnoma spral sol po cesti in bo pesek očiščen, bom AX-u privoščil eno poliranje, pa bo spet kot nov :)

lp

Ti mu kar daj eno grobo poliranje pol pa še fino sijajno čez. Pa mašinsko mora bit,če ne nav dovg držalo na beli akrilni barvi. A ja pa še z voskom ga našpricaj čez,da zaščitiš poliranje. LP

mato

Citat od: Gox;70674Ja na haubi in na strehi se pojavljajo spremembe v barvi ... ker pa je srebrne barve niti ni toliko opazit.

A je biv že kdaj farban? Tole mi je malo čudno, čeprav se ne vidi prav dobar.

Gox

Ni bil barvan. Edino leva vrata, so bila ko so nam jih zamenjali.

Zgleda pa kot da je barva že uničena, mogoče zaradi kakega napačnega preagresivnega šampona, ali slabe polirne paste.

Sicer sem pred novim letom avto namazal s tekočim voskom, tako da je vsaj zaščiteno. Kako bo pa naprej bom videl s časom.  (mogoče kdaj barvam v prihodnosti)

Lp
Goran

mato

Ja samo po moje je tam nekaj uplivalo na bazo,ki je pod lakom. Kar lepo nežno z njim,ker še ni tko moteče. Lp

Gox

Servis je opravljen ... olje,filter,filter olja ... pregled ...

za 15.000km sem fraj ... potem pa spet servis :-)

Na drugi sliki, moj mlinček ... že 18 let brez pranja.

Gox

Včeraj sem bil malo po Ljubljani, pa do Gorenjske ... ker je bila še kar lepa nedelja, pa sem imel čas in se mi ni mudilo sem se peljal lepo počasi po AC ... vozil v okviru 100-115km/h po avtocesti, pri tej hitrosti so obrati motorja nekje okoli 3000 ...

Prevozil sem 317km, od tega večji del po avtocesti, nekaj pa še po Ljubljani. Pri tem porabil 17,52L goriva, kar kaže na porabo 5,53L/100km.

V tem pogledu je AX prav varčen, v mirni vožnji na dolge relacije ...

Drugače v vsakodnevni uporabi še vedno držim porabo na 6,87L/100km.

Števec km pa kaže 221.133km

Gox

Danes sem po dolgem času spet prednji odbijač malo porihtal ... mislim da sem ga nazadnje pobarval kake dve leti nazaj. V tem času pa je že malo obledel in poznalo se je že kar nekaj pikic od kamenčkov ...

(Srečanje se bliža :))

Desne meglenke nisem mogel odšraufati, zarjaveli vijaki z zadnje strani. Kmalu pa mi je bilo žal, da sem levo meglenko uspel odšraufati, saj sem potem vsaj 30minut ciljal nazaj luknjo vijaka, ki nikakor ni hotel prijeti. :-)

Jutri pa še zadnji odbijač prefarbam, pa bo za kako leto ...

Barva je Dinitrol Dark Grey za odbijače. (Styling Lak) Prime se kar dobro in v redu izgleda.

:take_picture:

Še nekaj slik >>> pred >>> med in po obdelavi ...