Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Dobro si ga špricno, bom na pikniku oko vrgel ;)

Gox

Danes pa sem končno menjal avtoradijo ... Pioneerja je zamenjal Blaupunkt.

Morem rečt, da dela super, ta avtoradijo se dosti lepše razume z mojim Blaupunkt ojačevalcem.

Lepo igra. :BigThumbs:

Edino že zadnje zvočnike morem ob priliki zamenjati, ker so tej JBL že malo "razštelani" imajo kakih 12 let sigurno, pa ne igrajo vedno kot je treba.

Pa še kilometri danes ... uh, koliko dvojk se je nabralo ... :emot112:

zlikovski

Še vsaj trikrat tolko kilometrov.

ax_rider

Lepa slikca kilometrov, me spomni na mojega prejšnjega AX-a :emot112:

Ima, da slikaš ko bodo same trojke, pa štirke itn.  :emot77:

Gox

Danes sem imel manjše popravilo na AX-u ... ko sem hotel prižgati in pohodil gas, je nekaj škrtnilo pod haubo in gas je postal mehek.

Po kontroli pod haubo, sem ugotovil da mi je počila večja izmed dveh vzmeti, ki vračajo gas v prvotno lego.

Pri mehaniku nisva našla nobene rezervne vzmeti... potem pa sem se spomnil da imam doma še enega Solexa. Sicer ne prav enak model, na mojo srečo pa ima enako vzmet gor.

To sem zamenjal in je spet ok, gas kot mora bit :-)

Zimske gume so naročene, prihajajo te dni ... tokrat Bridgestone.

Gox

A se da po kodi ugotoviti, za kateri model uplinjača je ta kit?

Gox

Par dni nazaj sem peljem, pa nekaj poči in sedež se nagne desno nazaj ... počil je nosilec naslonjala na desni strani.

Ker nisem uspel oblog sneti dol, da bi zavaril nazaj, sem zadevo rešil tako da sem naredil dve luknji, pa dva vijaka skozi in pritrdil naslonjalo nazaj. Sedaj je spet OK.  

Zimske gume sem tudi že montiral (pravijo da bo sneg v nedeljo v Kranjski gori :-) he he) Tokrat imam Bridgestone Blizzak 155/70-13 ... (40€ kos, preko spleta)

Avto pa trenutno 223.500km ... še 20dni pa praznujemo 18let :) od prve registracije.

perom

Živjo,

ne morem verjet, ampak meni se je to isto zgodilo enkrat v pon. ali tor. :) Jaz sem skočil v Žiri k Binetu in za 20 € vzel cel stol.
C4 Coupe 2.0 HDi VTR - 05\' - 151000 km
AX Caban 1.1i - 94\' - 201000 km

Gox

A to si dobil navaden sedež? (samo vseeno glede na cene rabljenih AX-ov je kar dosti 20€ za sedež)

Jaz imam prednja dva sedeža od Image-a ... pa bi mogu potem takega poiskat, ali pa oba navadna nazaj zmontirat ... tako da sem kar "sam svoj mojster" tehniko vklopu pa rešil zadevo :)

garac

@gox, v torek gre gigo k binetu, pa naj malo pogleda za primeren sedež
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

perom

Živjo,

jaz sem dal tistih 20 € za sedež, ker pomoje ne bi prišel ceneje čez, saj nimam opreme za švasat. Odmontiral sem ga iz rdečega Cabana, ima pa še enega trivratnega AX-a (nisem pogledal za model). Tisti od 3-vratnega ti pomoje ne bo OK, ker se "podira" in ne vem, če je isto podnožje. Drugih AX-ov pa pri njemu žal nisem opazil.

Èeprav, če si sam dobro uredil zadevo, ga sploh ne boš rabil.

perom

Je pa res smešno, da se nama je tole polomilo skoraj istočasno, ker za tako okvaro še nisem slišal. Se je pa itak zelo neprijetno vozit s takim sedežem - me je kar hrbet bolel, ker se nisem upal naslanjati :), pa še nevarno mora bit.

Gox

Ja vozit je pa težko, tako brez naslonjala ... voziš ko stara mama, obešen na volan :)

Zaenkrat sedežev ne bom menjaval, ta more še zdržat :). Sedaj ko je popravljen mu nima kaj bit. (edino če ne bo počil še na drugi strani)

Je pa popustil na točkovnem zvaru. Tam ko je pritrjeno naslonjalo na sedalni del, je na treh mestih zapikano. In to je popustilo, oz se odtrgalo. Tako da sem na dveh točkah, prevrtal skozi, pa dal vijak s podložkami. (sem pa pozabil slikat zadevo :)) Drži pa dobro. Za varjenje, bi moral potem še oblogo sneti, da se ne zažge.

Je pa sedeže od Image-a težje dobit kot navadne, sigurno.

Lp
Goran

saxovts

enkrat sem jih videl pri binetu sam pomojem so šli z avtom vred stran.

Mike666

Jaz mam oba sprednja sedeža in še zadnjo klop v enakih barvah iz  modela allure. Podarim.