Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Pa smo že praznovali :BigThumbs: V soboto je minilo 18 let, odkar je bil moj AX prvič registriran.

Tehnični brez pripomb, vse brezhibno.

Kilometri so kazali 224.100km.

Vse dajatve sem poravnal z 232,52€. (pregled, cestnina, zelena karta, zavarovanje z vsemi popusti)

Pa še ena slikica s službenega parkinga ... ne vem še, kdo je šofer tega AX-a ... ponavadi pa parkira zraven, jaz pridem v službo urco pred njim. Ko končam delo, pa je ta še tam parkiran.

Gox

Danes smo dobili 5cm snega :)

Z novimi Bridgestonkami, pa nisem mogu do hiše, mi je sfalilo 15m na klancu. (pol pa je bilo veselje, rikvercat, bremza/ročna, počez, pa malo po vrtu pa sem bil v dolini :)) Je ledena podlaga.

Goodyearke UG7, so lani prišle gor BP ... sicer je bil suh sneg, danes pa mislim da je poledenela podlaga, ker tudi peš sem komaj prilezu gor, je kar drselo :)

Slike jutri, če ne bo čez noč snega pobralo :)

Lp
Goran

Gox

Odkar sem menjal službo in se vozim samo še 4km v eno smer v mesto (prej 17km v eno smer na podeželje), je moj AX, kar povečal porabo ... giblje se proti 9L >>>

Veliko prispeva "zaug", saj v teh mrzlih dneh je skoraj nuja, voda v avtu pa se do službe segreje na kakih 70st.

Svoj prispevek pa doda tudi gužva na cesti, zaradi zaprtega uvoza v mesto imamo večkrat kolono ob konicah ... tako da bencin kar gre ...

ax_rider

Citat od: Gox;89030Odkar sem menjal službo in se vozim samo še 4km v eno smer v mesto (prej 17km v eno smer na podeželje), je moj AX, kar povečal porabo ... giblje se proti 9L >>>

Veliko prispeva "zaug", saj v teh mrzlih dneh je skoraj nuja, voda v avtu pa se do službe segreje na kakih 70st.

Svoj prispevek pa doda tudi gužva na cesti, zaradi zaprtega uvoza v mesto imamo večkrat kolono ob konicah ... tako da bencin kar gre ...

Pomoje, da si zdaj na boljšem, kar se tiče same porabe (vsaj teoretično):
8km (9l/100km) -----> se pravi porabiš ca. 0.8l
34km (7l/100km) ------>porabil si 2.4l
Imaš pa rezervo, da ga greš vsake toliko malo preterat :emot77:

Mesto zna kar terjati svoj davek. Jaz sem imel enkrat v LJ (mrzel avto) v dolžini 500m in času 30min pri dizlu porabo 45 po potovalnem računalniku, šele po prevoženih 60km se je spustila pod 10 :Hammer3:

p.s: a ti imaš stikalo za "čok"?
Jaz hvalabogu nisem imel nikoli težave z jutranjim vžigom, tudi pri temperaturah -25 in nižje, avto je pa večino časa pozimi zunaj na dvorišču. Malo pojamra ampak vžge kot mina :BigThumbs:

Gox

Ja čok je "ročni" ... tako da gre za vžig nekje na 3/4 ven, pol po 500m, ga zaprem, pol pa v križiščih samo po malo dodajam, glih da drži obrate na 1000, pa da avto ne vgasne, ko še ni ogret ... poskušam čimmanj uporabljat, oz. samo ko je potrebno.

Gox

Danes pri 226.004km sem na AX-a montiral nazaj letne gume Continental na ta širših feltnah.

Kakšna razlika, od zimskih Bridgestone ... volan trd za vrtet, avto trši, bolj odziven in vsako luknjo se bolj čuti.

Ugotovil pa sem tudi da mi nekje antifriz pušča v kabino.

Na sovoznikovem gumitepihu, sem opazil lužico. Fotoaparat sem usmeril tam, od koder je voda prišla in slikal mesto puščanja. To je verjetno od gretja? A ne?

Pa v motorju mi nekaj cvili, odkar se ne vozim redno več z njim. Verjetno bo jermen ...

Citroenovc

Jep, gretje.

Sklepam, da je podobno enostavno dostopno kot v BX - tako da čimprej zamenjaj.
OK

LP
Primož

Gox

Danes sem AX-a malo opral, pa peljal kakih 50km naokoli ... z izjemo strehe in haube (kjer je lak že bolj švoh) , je še vedno dober :)

zlikovski

Gox lepo da ga nisi CTRL+ALT+DELETE ali pa stiltal.

Gox

Škoda bi bilo tak avto dat stran za kakih 200€, ki jih lahko zapraviš čez 15 minutk ... naj bo doma :)

ModelJT

Gox še ene 9 let ga staraj, potem imaš pa že oldija.
[SIGPIC][/SIGPIC]

saxovts

ja tega ax-a je pa res škoda dat stran. tako da gox le čuvaj ga še naprej :emot112:

ax_rider

Še vedno zgleda kot nov.
Kot si sam rekel, od denarja nimaš nič, avtek je pa super za skakat okoli. :BigThumbs:

Gox

Danes sva doma z očetom ugotovila, kje bo v prihodnje parkiran Ax.

Našla sva še en prostor zraven garaže, kjer bo prav lepo parkiran. Sedaj so noter sicer še deske in en star cirkular, ko pa vse pospravimo, bo avto v "garaži" na suhem in pod streho.

Slike bodo v prihodnjih mesecih, ko počistimo prostor.

Vode v kabini pred sovoznikom pa nisem več opazil, ko sem se peljal.

Citroenovc

Hjam ... samo daj vseeno preveri, da ni pečka gretja ali kaj tam okrog nje.
OK

LP
Primož