Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

V nedeljo sem spet malo AX-a pretegnil ...

na začetku rahlo malo jermen cvili, potem pa ko se mašina ogreje in po parih minutah vse lepo laufa.

Prevozil sem dobrih 50km po obali in okoliških vasicah ... avto pelje super, edino sklopka je na koncu. (normalna vožnja še gre ... pri obremenitvi pa se pokaže da je znucana)

Vode okoli pečke v kabini nisem opazil več, vse suho tam okoli.

Pa 3 majstri (ki se motajo pri sosedih) so me že vprašali če bi prodal avto. Pa ga ne dam :)

gigo

Imaš zelo lepega AX-a morda najlepšega na sončni strani alp ampak če je že tako tip top zunaj in znotraj ga malo poribaj tudi okrog motorja. Potem pa bo diamant.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

A tako dober glih ni :) (slike varajo) ... zaenkrat še ne bom motorja tikal, saj avto ni več v vsakodnevni rabi.

Èez kakšno leto, pa se mogoče sam lotim šraufanja za hobi :)

Zdej je glavno da mu zrihtam zaprto garažo, pol bo pa čakal na suhem.

saxovts

gox. če boš rabil sem našel doma komplet za obnovo uplinjača za ax-a.

Gox

Citat od: saxovts;105081gox. če boš rabil sem našel doma komplet za obnovo uplinjača za ax-a.

U, to pa spravi a ne, bom rabu.

gigo

Citat od: Gox;105077A tako dober glih ni :) (slike varajo) ... zaenkrat še ne bom motorja tikal, saj avto ni več v vsakodnevni rabi.

Èez kakšno leto, pa se mogoče sam lotim šraufanja za hobi :)

Zdej je glavno da mu zrihtam zaprto garažo, pol bo pa čakal na suhem.

Morda se nisva razumela. Nisem mislu šraufanja ampak eno krpo v roke pa malce popoucat pokrov motorja ipd. Tolko, da tisti prah in nesnage grejo vija.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

eh gigo, važno je da dela, bolje, da je prah na mašini, kot olje.
Jebeš lep, snažen avto, ki ne dela.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Najlepše pa je lep, snažen in da dela!

dvorjan

Poglejte Janezov podpis, pa vam bo jasno, kaksen avto je najboljsi. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Danes sem AX-a spet malo peljal po Obali ... Koper - Portorož - Dragonja - Sv.Peter - Nova Vas - Pomjan - Marezige - Dvori - Kubed - Rižana - Ankaran - Koper ...

Malo manj kot 100km po neprometnih cestah, medtem ko na glavnih cestah stojijo kolone turistov, ki se vračajo proti domu.

Ax laufa kot urca :BigThumbs:

Gox

Danes sem prevozil 70km po zaledju Obale ..

Prvih par kilometrov je AX kar nekam "trd" pol ko se ogreje pa gre ok.

Mislim da pri mrzlem motorju "cvili" potisni ležaj sklopke. (ko je pritisnjen pedal je tiho) Ko spustim rahlo cvili, dokler se ne segreje. Po par minutah ni več slišat tega zvoka.

Pa ugotovil sem da mi meglenke ne svetijo. Morem jutri pri svetlobi pogledat, če je mogoče varovalka ali pa je rele zaštekal.

Ax ima še dober mesec do "penzije"

Gox

Pa je prišel ta dan ... moj AX (bivši mamin) je od novembra dalje začasno upokojen ... (Mama raje vozi dalje svojega drugega AX-a 1.1i, saj pravi da je moj bolj neroden za vozit, ročni zaug (čok), pa širše gume, manjši volan in težje vrti na mestu) Tako da je penzija tu.

Dočakal je polnih 19let delovne dobe in prevozil 226.500km :BigThumbs:

Leta 1992 je bil doma praznik, ko je mama pripeljala domov čisto novega AX-a z električnimi šipami in centralnim zaklepanjem, pa obratomerjem ... uh. to sem bil najbolj vesel, saj je bil to naš prvi avto ki je sploh imel obratomer :)

Zvozil je tudi par kompletov gum. Prve Michelin MTX (če se prav spomnem) so bile gor kakih 8let in 50.000km. (ja takrat za mamo so bile "še vedno dobre" saj veste kako je z Michelinkami. No potem je dobil Sava Exact (155/65-13) malo nižje gume, (me je vulkanizer prepričal da je to vse enako :)) ki pa sem jih precej hitro znucal po robovih, sledile so Bridgestonke (mislim da B330), pa zimske Goodyear UG7 in potem letne Continental (katere so sedaj gor) in še zimske Bridgestone Blizzak, ki sem jih po 2500km prodal.

Večja popravila kar se spomnem v teh 19letih:

-tesnilo glave (pri cca 100.000km)
-tesnilo glave (pri cca 185.000km) + hladilnik, auspuh
-nekaj zadnjih loncev (verjetno 4, se ne spomnem točno)
-1x prednji diski pri 200.000km
-2 nova akumulatorja (Bosch silver)
-menjan štarter
-enkrat menjan modul vžiga + razdelilna kapa
-zadnje zavore zamenjane +struženje bobnov
-ventilator kabine menjan

+redni servisi na vsakih 10.000km (vedno Total olje, 7000-ka)

Polosovine ok, most ok, rja malenkost kolotek zadaj.

Sedaj bi pa bila sklopka še za zamenjat. (bom enkrat v prihodnosti)

Z avtom sem zelo zadovljen, za ta leta je avto super .... tako da bo dobil mesto v suhi garaži, kjer bo počakal da mine kriza in recesija :)
(ta čas pa se bom naučil kako se sklopko zamenja :))

Morem še povedat ... AX "hvala, ker si me prenašal zadnjih 14let" :))
:emot112:

ModelJT

:emot97: Še 10 let pa bo oldi, če spet ne spremenijo zakona. Važno, da gre v čakanje zglancan. Pa so šle talepe table.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Pyr0Beast

Hehe. Moj je tudi upokojen.

Sam ne morem verjeti koliko je to trpežen avto - Pri okoli 170.000 še vedno original štarter, tesnilo glave
1.4D

Samo kaj ko je rja --- povsod
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

ax_rider

Citat od: ModelJT;115043:emot97: Še 10 let pa bo oldi, če spet ne spremenijo zakona. Važno, da gre v čakanje zglancan. Pa so šle talepe table.

Bi jih moral zaprosit na UE, če ti jih prišparajo za teh 10 let.

Drugače pa :emot112: Lepa zgodovina, upam da se bo še kdaj nadaljevala :BigThumbs: