Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Avto je bil spravljen čist, z izjemo tepiha in blatnih gum ... ker je pač bil peljan na suho preko vrta, žal ni drugega dostopa do "garaže" ...

Poleti bo avto zunaj, opran, očiščen in če bo vse po sreči tudi z novo sklopko.

antasi

Predlagam drugo rešitev

DSa pod plahto
pa na sonce z AXom:BigThumbs:
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

antasi

ali pa še boljše

DSa k meni, ga bom jaz pazil:funny34d:
ti pa vozit Axa
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

Gox

Ma bom kar oba imel :)

Èez 30 let, bo tudi DS3-k malo v sloveniji :)

Čojko

To iz bmw foruma je nepotrebno pretiravanje. Se pa strinjam, da bi bilo pametno AX-a peljat v Godešič na "tovarniško" krown zaščito in potem je ob občasni vožnji samo v lepem in suhem vremenu praktično trajno zaščiten. Strošek okoli 80 EUR.

ggorenc

Citat od: Gox;176956Avto je bil spravljen čist, z izjemo tepiha in blatnih gum ... ker je pač bil peljan na suho preko vrta, žal ni drugega dostopa do "garaže" ...

Poleti bo avto zunaj, opran, očiščen in če bo vse po sreči tudi z novo sklopko.

Aja potem pa oprosti. Nisem si mislil, da se taksno sranje nabere cez cas. In potem se jezim jaz ko ob majhnih otrocih cistim sranje za njimi in ni priblizno tako umazano kot tole.
V tem primeru tale bmwjas ne pretirava.

Gox

Sem šel malo pogledat v zaprašeni arhiv ... Ax je že kot arhivsko vino ... zaprašen in umazan. Odkar je odkrit je notri ok, plesni ni ... nekaj pajčevine je tudi znotraj. Gume še vedno polne.

Računal sem na letošnje poletje, da bo zunaj. Sam poletja ni bilo, tako da je tudi AX ostal kjer je :)

Planiram na pomlad ... akumulator, novo sklopko, servis olje/filter, pa mogoče malo spolirat, če bo kaj pomagalo.

Malo mi že manjka en avto, kjer moreš zaug štimat, pa luči "na roke" prižigat.

Romzi

Citat od: Gox;194294Malo mi že manjka en avto, kjer moreš zaug štimat, pa luči "na roke" prižigat.
:BigThumbs:

xpuser

Ga bi lahko vsaj opral poleti, sam motor kaj zalaufaš, če ne odšraufni sveče pa v vsak cilinder žlico olja, seveda v motor tudi novega ker stara brozga poje ležaje.

Gox

Pral ga nisem, ker ga ven ne morem dobit :) Je zahteven postopek za preparkiranje, ker je na začetku stopnica 30cm, pa sredi še en steber, pa na koncu še oreh raste, pa vseskupaj je na travi (blatu) pa v klancu.

Motor sem zalaufal nekaj mesecev nazaj ... dela v redu.

Ko bo šel ven, ga bom itak temeljito sčilstil.

zlikovski

Gox

Citat od: zlikovski;194312Dobro si ga skril :)

V bistvu je v bivšem kokošnjaku, pa je treba preko gnoja noter :)

Čojko

Kaj ti je pa na streho padlo?
Me spominja na mojega Pallasa ko sem ga šel prvič gledat.

Gox

A tisto je oče odložu ... del tople grede, za pokrit radič :)

Citroenovc

Citat od: xpuser;194302Ga bi lahko vsaj opral poleti, sam motor kaj zalaufaš, če ne odšraufni sveče pa v vsak cilinder žlico olja, seveda v motor tudi novega ker stara brozga poje ležaje.

Misliš, če bi (za)laufal na staro olje ga al je samo po sebi postalo jedko z leti in pač menjava tudi v primeru če ne bo zalaufal nujna?
OK

LP
Primož