Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mike666

V njega karton in cajtnge nameči in reskiraj neko pokrivalo za 20€ drugače boš ga za leto dve lahko tja vrgel.

Gox

Vi sploh ne sledite temi ...

Late je pač oče gor odložil, ko skoz neki brska in zida okoli bajte, pa tam ima glih zalogo desk.

Cerado imam, na začetku je avto bil pokrit, pa je splesnil noter... Sedeži, pasovi...

Odkar je odkrit je umazan, je pa vsaj noter brez plesni.

Nabavil sem nov akumulator, sklopko, olje in filtre... Kmalu bom to zrihtal in avto opral.

(Nekaj se tudi že pogovarjam, da ga bom drugo leto mogoče prebarval)

Na koncu pa ... Saj je samo umazan... Eno uro pranja in sesanja in bo spet kot prej :)

MihaK

Da ne berem vseh 20-ih strani - kateri motor je tu noter? In pa sedeži (iz Image modelov) in volan so bili verjetno nameščeni dodatno, ne?

Gox

Motor je 1124ccm, na uplinjač, brez katalizatorja. 226.000km nekje ...

Sedeži in širše feltne so od AX Image, volan je usnjeni Luisi.

Ko je bil še nov se je dodalo še vlečno kljuko Bartolj, zadnji strešni spojler, prednji odbijač z meglenkami.

Enkrat vmes sem dodal centralno zaklepanje na daljinca. (original je bilo navadno centralno zaklepanje)

V osnovi pa je AX Allure, centralno zaklepanje, obratomer, števec temp.vode, deljiv sedež zadaj, "oblazinjeni" robovi vrat znotraj, stranski zračniki na armaturki, lučka v prtljažniku.

(to je od opreme) :)

Gox

Dedek mraz mi je poslal nove diske :)

Še malo pa gre AX ven iz "garaže", oče postavlja zid spredaj, pa mi grozi da ga bo zazidal noter :)

zlikovski

garac

bravo za dedka mraza, sicer je malo sklerozen in včasih pomeša datume, mene je presenetil že pred več, kot mesecem in to kar z dvemi paketi. Ne moreš verjet, sem vedno mislil, da je d.m. doma nekje pod Triglavom, a moja paketa sta prišla z Grosuplja in Kopra.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Moj paket tudi z Grosuplja ... imamo torej že bolj točno lokacijo :)

Gox

Danes sem zbudil Ax-a .. po dveh letih od zadnjega zagona.

Po skupno dobrih petih letih mirovanja sem danes prevozil 800metrov.

Najprej sem pospravil vso šaro, da sem ga lahko ven porinil.

Bencin sem že enkrat prej stankal in porabil v kosilnici, tako da sem dolil 10L svežega.

Potem sem dal novega Energizerja noter. (kupljen 01/15)
3-4 poskuse in je vžgal, malo cvilil, malo kadil, malo ropotal ... potem po 5 minutah laufanja se je vse umirilo.

Naredil en kratek krog ... lepo se pelje, samo gume morem spustit, ker so preveč napumpane.

Ne dela prednji desni žmigavec, ne delajo meglenke, tretja štop luč je dol padla, morem ponovno zalepit na steklo :)

Števec hitrosti najprej ni delal, potem je začel po malem kazat... nisem pa šel več kot 20... Za gorivo še ne vem, verjetno dela števc, samo je premalo v tanku.
(lučke v armaturki bo treba menjat, skrajno na levi, kjer je števc temp.) Ostale svetijo vse.

Centralno kitajsko daljinsko še dela :)
Ročna tudi ok, lepo blokirata obe kolesi.

Zavore pa so še bolj tako tako, se morejo čeljusti spucat, pa bo verjetno ok. Zdej nekam slabo zavira.

Servo volan tudi ne dela :)

Pa še video kako je zalaufal :)

https://youtu.be/pkOiL5XWG5g

No nekaj se je premaknilo :)

Čojko

Priden. Saj počasi bo že po slovensko registriran.

MSrougeZX

Jaz sem tudi včeraj po 6 mesecih sedel za volan coupeja..se je prebudil iz zimskega spanja..zamenjali olje, filtre ter vzmeti in gasa.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

Heh, cagr goriva je tudi meni na BX začel srat ... malo se je izboljšalo stanje, ko sem ga napojil s 50l bencina ... mapak kokr se spomnim, bi takrat moral bit že skoraj na 100% zdaj - je pa migajoč okrog 3/4 ...

Ampak ja, morda bo letos sezona obujanja legend :-))

Jaz sem ga pred prvim zagonom (ker je bi nelaufan cca 5let) se lotil - sveče ven, noter malo olja nalit, počakat čez noč, naslednji dan na rokep rmeigat motor, sveče nazaj in paljara ...

Potem pa takoj, ko je bilo možno - olje ven, sveže not, novi filtri ipd in pustit laufat ... Naslednji dan je manjkalo kar nekaj olja na šipki ... dolil tistih par dcl ... in zdaj je mir ... lahko laufa po 1h in je olje še vedno na 100%.
Sem si razlagal (in dobil tudi potrditev od mehanikov), da se je pač moralo olje nazaj vpojit v vse možne porozne kose kot so razne dihtunge, cevi, ipd ...
OK

LP
Primož

zlikovski

Jaz sem tudi v soboto po pol leta zalaufal Cx-a, kresni v prvo brez težav.

Gox

Danes opran s šamponom, pobrisani okvirji vrat, pajčevine pobrane.

Z večjega obrisan prah z armaturke. Gume napumpane na 2.1.

Kazalec za gorivo "je gor skočil", deluje. Naredil enih 400m, sklopka pošteno drsi, takoj ko dam malo več gasa.

Drugače pa je soliden ... edino streha pa hauba, sta malo mat.

Drugače :BigThumbs:

MSrougeZX

Verjetno ne prodaš...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil