Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Ne ne, če bi mislu, bi ga že leta 2011, ko sem kupil ds3.

Gox

Danes sem ga spet peljal en kratek krog ... za servis sem se menil po 15 maju.

Gox

Po dolgih letih sem sprobal staro prikolico :)

Za "na njivo" je še dobra.

Gox

Danes sem zamenjal prednje žmigavce z novimi "Depo"

So precej slabše kvalitete od originalnih. Po nekaj minutah štelanja in vstavljanja v luknjo mi je uspelo, da stojita v lepi liniji.

En je malo boljši od ta drugega, se vidi pri liniji z blatnikom.

Tretjo stop luč sem zalepil s Tesa UV obojestranskim trakom. (v letih stanja je prejšnje lepilo popustilo in je odpadla)

Nisem pa še pogruntal zakaj meglenke ne delajo. Lučka na stikalu se vklopi, tok do žarnic pa ne pride.

Releje sem sprobal vtaknit in iztaknit...varovalke so dobre. (na videz, jih pa bom še premeril samo da ugotovim katera je od meglenk)

Nisem pa pogruntal kateri rele je od meglenk?

garac

mogoče volk na kontaktih releja, ali pa so glodalci obračunali s katerim od kablov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

xpuser

Naj eden pritiska stikalo drugi pa posluša kateri rele klika.

Gox

Citat od: xpuser;219335Naj eden pritiska stikalo drugi pa posluša kateri rele klika.

Stikalo je 5cm od relejev. Sem pritiskal, noben ne klika.

Citroenovc

mal potolči releje pa da vidiš. lahko so "zapikal".

segač pa tudi Gašijev predlog zna bit uporaben. si pa pomeril, da vep, da na meglenkah ni napetosti? Da nista (malo verjetno, a možno) obe žarnici pregoreli ....
OK

LP
Primož

Gox

Sem potrkal vsakega... iztaknu, vtaknu.

Pomeril žice (konektorje) na žarnici. Ni toka.

Bom zamenjal rele, samo da ga nabavim.

zlikovski

Pri relejih je problem, da osmodi nogice in je slab stik, najbolje je te premeriti. če spusti skoz tok.

Gox

Danes je bilo delovno ... s svakom sva odprla AX-a.

Brez poškodb in brez večjih težav je po treh urah bila sklopka zunaj.

Potisni ležaj je blokiran, sklopka znucana do konca. 226.000km

Jutri pa naprej .. zlaganje skupaj.

Diski so zarjaveli. Jih bo treba še malo očistit. (imajo 25.000km)
Novi, ki sem jih dobil za božička pa ne pašejo gor. (so od 1.4 modela, malenkost večji pa debelejši)

Morem pa zrihtat še manšeto na volanski letvi. Je razpadla. A se to sploh še dobi v trgovini? (pozabil slikat)

Pa malo rje počistit pod baterijo.

garac

se mu pa pozna, da je stal. Lamela ima še nekaj mesa, še ni na netih
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Ja do netov je še malo ... Je pa drsela že na polno.

Potisni ležaj pa blokiran in je cvilil.

Iščem manšeto za volansko letev.

Gox

Danes poskusili če vse paše kot mora in zmontirali zadevo nazaj skupaj.

Cca, 3 dobre ure delali.

Diske sem očistil s ta finim brus papirjem in so spet lepi gladki. (površinska rja je šla lepo dol) Z zavorami pa nisem še povsem zadovoljen, bom v prihodnje še zavorno tekočino menjal in prezračil sistem.

Sedaj mašina lepo tiho teče ..potisni ležaj ne tuli več. Sklopka pa dela "kot nova" :)
Okoli levega nosilca motorja je že malo rje opazit, tako da sem pred montažo nosilca nazaj, tisti del očistil s Ferosanom in pobarval. Počasi bom še okoli nosilca akumulatorja počistil rjo in na par mestih pri blatnikih.

Drugi del servisa planiram naredit v septembru. Olje, filter olja in zraka, svečke, jermen alternatorja, zavorna tekočina in manšeta na volanski letvi.
Potem pa počasi do tehničnega :)

CEPETKO

Z zavorami ne boš nikoli zadovoljen razen če za las obrneš vijak v servo posodi potem pa parkrat zavreš, in obstojiš ker vse zablokira. Sem vozil tri ax-e in ga poznam v nulo in za zavore mu ni rešitve. Lahko kupiš nove diske, bobne zadaj  pa vse ploščice, in čeljusti zamenjaš. Naslona nikoli ne boš imel tako visokega na pedali kot bi rad. Lahko delaš sklece prevale, salte, in se staviš na glavo želenega zavornega učinka ter naslona na pedalu ne bo. Po garaži se kotali še za ene 4 samokolnice delov nekateri so še novi zelo kmalu ko me bo prijelo bo vse pristalo na dinosu.
Citroen - kreative tehnoloži.