Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Te baterijce delajo čudeže. Z lahkoto vžgejo tudi večje motorje. Nisem mogel verjeti. Ga imam že par let.

Gox

Tudi jaz ne .. dokler mi ni na citro pikniku poleti Gorazd pokazal to zadevo .. sem reku to morem sprobat :)

In res deluje.

Gox

Čojko

Kdaj pa ga imaš namen zrihtat in registrirat?

Gox

Vedno rečem spomladi :)

garac

A nimas kakega betona, da bi stal na njem?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Ima. In to tiskanega!

Gox

Ma je, malo je tu malo na dvorišču, premikam ga okoli.

Števc za hitrost mi ne dela več.

Gox

Tu je parking na potiskanem :)

Filanje akumulatorja, z Lidlovim pametnim polnilcem :) Sedaj odklapljam klemo, pa mi ne porabi vsega toka ...

Streha in hauba, v matt izvedbi.

gule

Napetost ti verjetno pada zaradi avto-radija.

Gox

Danes je blo sonce, pa pihljalo ... sem ga malo prezračil.

Gox

Danes je Ax dobil družbo :)

Hvala Zlomjotu, ki mi ga je dostavil na dom :BigThumbs:

Dihtunga

Citat od: Gox;237556Dolgo nisem nič delal na Ax-u ... preveč stvari se dogaja, a časa nikoli dovolj.

Medtem sem kupil nov skuter za lokalne prevoze, tako da je Ax ostal še vedno neregistriran, še C4-ka večinoma počiva.

AX-a sem spet malo prižgal. Prvo kar morem zdaj naredit, je da dotankam vsaj enih 20L noter, ker je kar pošteno prazen.

Medtem sem kupil nov powerbank 20.000mAh, ki je ob enem tudi booster za zagon vozila. (Kitajski, cca 100€ po spletu)

Dobra stvar. Ker sem bil zadnjič spet len, je na Ax-u ostal akumulator priključen. Tako da je imel dobre 3V ... sem priklopil booster, počakal nekaj sekund in začel z vžigom. V petem poskusu je ratalo. Ta mala baterija je vžgala avto, ob tem je napolnjenost iz 100% šla na 97%.

https://youtu.be/WfWpmZdd6fM

Tam pri 0:46 naprej ti poflesha armaturo. To si imel zagotovo vsaj 30V noter. Ti zaganjači so nevarni ker imajo notri vgrajene diode da se ne filajo iz avta. Vsak sunek, od zaganjača, do alternatorja ti bo tako šel v elektriko avta, ker je pa akku slab ali pa ga ni pa gre kamor lahko gre. Parkrat tako narediš in bo odbilo ecu.

Drugače pa zelo lepo skrbiš za njega. Avto je sedaj star že 20 let ?
Da preprečiš talno vlago daj pod njim en polivinil ali podobno folijo in ga zapelji na tisto gor. Zadnja desna šipa odprta pa ne bo noter vlage, pa snemeš zadnjo polico da se ti prtljažnik zrači :)

Gox

Oooo, kaj več kot eno leto nisem nič pisal sem? skoraj ne verjamem da je tako hitro šel čas naprej.

AX je še vedno tam kjer je, parkiran na polivinilu, ali na dvorišču.. včasih tu včasih tam. Akumulator je sedaj ok. Èe ga redno odklopim in ne pozabim, naslednjič spet normalno vžge brez pomoči.

Bom mogu ga malo oprat, pa gume preverit če so za dopolnit. Barva pa je že prav postarana. (slikce, ko ga operem)

PS:(Kaj AX 1992, brez injection ima tudi ECU?)

Tiki

Èe je na forgazar, ga sigurno nima. Kaj je pa z rdečim?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005