Goxov AX

Začel/a Gox, Avgust 31, 2008, 11:00:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Ja zavore so bolj švoh, ma vseeno sem bil prej zadovoljen.

Zdej morem ugotovit kaj mu je, ker ne zavira prav. Bi reku da cca 60% delujejo. (na asfaltu moreš res močno pritisnit da bodo kolesa blokirala)

Morem prezračit in zamenjat zavorno tekočino. In ugotovit če deluje glavni zavorni cilinder ok.

Pa za manšete morem it še na citroen vprašat ... mojega ax-a ni več v bazi, je pa ax na splošno...

To manšeto in čep na drugem koncu morem nabavit.

rsm23

Starejših tam nekje pred 1995 ni več v bazi...tako, da je bolje ročno izbrat kot pa vpisat VIN - sicer ti zna skriti določene zadeve oz. skoraj nič ne vidiš.

Sicer pa pohvalno. Lepo da si se lotil ;)

garac

ja navadno je več škode, kot koristi, če se avto ne vozi :(
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Vprašal na servisu ... manšeto volanske letve se ne dobi več. Da se dobiti samo še končni čep.

Kupil pa tri nove daljinke/meglenke.

Tri verzije, na mojem pa so četrta verzija :) (bele z rebrasto šipco, meglenke)

Bom sestavil dve rumeni daljinki, samo šipco bo treba prestavit.

So pa lepe :) nove :BigThumbs:

Tiki

Manšeto premeri, pa se bo že našla ena ki bo pasala.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

TICKO

Citat od: Gox;226591Vprašal na servisu ... manšeto volanske letve se ne dobi več. Da se dobiti samo še končni čep.

Kupil pa tri nove daljinke/meglenke.

Tri verzije, na mojem pa so četrta verzija :) (bele z rebrasto šipco, meglenke)

Bom sestavil dve rumeni daljinki, samo šipco bo treba prestavit.

So pa lepe :) nove :BigThumbs:

čist tako .... koliko so te prišle meglenke?

Zeko124

Èe me spomniš med tednom dopoldne lahko preverim, če se dobi kak aftermarket...

Lep ulov tele meglenke. :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Za meglenke sem dal 3 x 15€ = 45€

ModelJT

Te majo rumene parabole ane? To je mal bol k rumene šipce, če se ti ena razbije maš več izbire za zamenjavo haha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Malo sem dal filat akumulator ... pa razvlaževalnik sem noter vklopu.

Ko je čez dan sonce in 15 stopinj, ponoči pa 0 ali minus, se pojavi kondenz na šipi...

antasi

Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

zlikovski

Okna imej vedno malenkost priprta, vsaj jaz jih imam na CX-u in ni problema z vlago,....
Avto imaš parkiran na zemlji? potem bi lahko imel problem z vlago.

Gox

Ja avto je glih tam ko je slikan :)

Ne morem pustit odprta okna ... upam da bo spomladi registriran, pol dobi plac na dvorišču :)

zlikovski

Èe je parkiran na zemlji, ni glih dobro zaradi vlage, spodnji del karoserije, pragi,....

Gox

Dolgo nisem nič delal na Ax-u ... preveč stvari se dogaja, a časa nikoli dovolj.

Medtem sem kupil nov skuter za lokalne prevoze, tako da je Ax ostal še vedno neregistriran, še C4-ka večinoma počiva.

AX-a sem spet malo prižgal. Prvo kar morem zdaj naredit, je da dotankam vsaj enih 20L noter, ker je kar pošteno prazen.

Medtem sem kupil nov powerbank 20.000mAh, ki je ob enem tudi booster za zagon vozila. (Kitajski, cca 100€ po spletu)

Dobra stvar. Ker sem bil zadnjič spet len, je na Ax-u ostal akumulator priključen. Tako da je imel dobre 3V ... sem priklopil booster, počakal nekaj sekund in začel z vžigom. V petem poskusu je ratalo. Ta mala baterija je vžgala avto, ob tem je napolnjenost iz 100% šla na 97%.

https://youtu.be/WfWpmZdd6fM