Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Berlingo je doma in moram priznati , da je to sedaj popolnoma drug avto po menjavi stabilizatorjv in pa gumic na vrhu amortizerjev je precej bolj miren v vožnji skozi ovinke, da o speljevanju z novo sklopko ne govorim.
Kar pa se tiče puščanja olja pa moram zadevo še malo stestirati.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Test tesnenja motorja zopet ni uspel, jutri bodo zopet poskusili zatesniti motor.:emot112::AngelPray:
Počasi začenjam razmišljati oziroma jim bom predlagal menjavo motorja saj mojega enostavno ne morejo zatesniti.
Kaj naj še rečem vsa zadeva je že tako bizarna da je že kar smešna in ko se vsak drug ali pa tretji dan pripeljem na servis se samo še smejim:emot64:

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

Ti pa res nimaš sreče s tem Berlingom. Samo, da se bo končalo, ko ne bo več v garanciji. Hodiš na redne teste, da ti bo veljala garancija za prerjavenje?
[SIGPIC][/SIGPIC]

hoco

Zdravo vsem.
Odločam se za nakup novega Berlinga pa me je kar malo strah ko pišete o ropotanju, rožljanju itd.
Sedaj imam Xsaro break 1.6 bencin s katero sem zadovoljen a mi počasi umira. V vseh 10 letih sem imel nekaj težav z elektriko (kontakti), včasih se je zmešalo računalniku, na zadnje pa se je zažgal eden od ventilov. Pa klima (avtomatska) dela kar čudno. Včasih piha vroče kasneje pa se premisli in zopet dela normalno.
Zanima me kako so te stvari pri Berlingu 10 let kasneje. Ali so zadeve že kaj bolj zanesljive? Torej zanimajo me izkušnje z zanesljivostjo elekto napeljave, računalnikom, prezračevanjem. Tudi odločitev med 90 KM in 110 KM je težka. Trgovci mi ponujajo v glavnem 90KM a imam občutek, da bo kljub dizlu (večji navor) vseeno malo švoh.

mitja12345

Noben avto ni več tok "trpežen" kot so včasih bili, je tudi veliko več elektronike.
Sam sem zadovoljen, nič ne praska in ne ropota (imam ga pa res šele 2 meseca), razen Bluetooth-u se včasih mal odpelje :)

Kar se konjev tiče, se moraš sam odločiti, drugače pa niti 90 niti 110 konjska nista nevem kako hitra...ta avto je bolj za mirno vožnjo. Sam imam 120 konjskega bencinarja in res, od kar ga imam sem se začel držati omejitev, ker itak nima smisla pospeševati 100 m potem pa je znak nazaj za 50km/h in moraš bremzati...ja počasen ampak za to kar imaš mislim da je dovolj :)

LP

betonmajster

Citat od: mitja12345;99523..... se konjev tiče, se moraš sam odločiti, drugače pa niti 90 niti 110 konjska nista nevem kako hitra...ta avto je bolj za mirno vožnjo. Sam imam 120 konjskega bencinarja in res, od kar ga imam sem se začel držati omejitev, ker itak nima smisla pospeševati 100 m potem pa je znak nazaj za 50km/h in moraš bremzati...ja počasen ampak za to kar imaš mislim da je dovolj...

moj je sicer 90 konjski samo, to je to

mitja12345

Pol pa daj 350 € pa ga čipaj. boš pridobil nekaj konjev in nekaj na hitrosti.

LP

lerin

ni panike, meni dela vse ok, imam 90-tko, sem se že navadil na ta slog vožnje, zame dovolj, če pa želiš biti bolj dinamičen, pa bo treba kakega konja več.

AndryAndro

Citat od: alan30;40552Berlingec je dobil usnjeno prevleko volana in bunke na menjalniku.
V kratkem bo dobil tudi bullbar.

Tudi mene mika, da bi dal bullbar. Kje se da to dobiti?
&REJ

funfek

Pri 31.200 km sem opazil gubanje usnjene prevleke volana (original vgrajeno), gube so se pojavila na enem mestu (12h). Menjano v garanciji brez težav. Hkrati smo opravili tudi menjavo olja + filtra (menjava na 10.000 km).

Lp

alan30

Danes sem odkril še eno cvetko na berlingu in sicer stranskih žarnic v žmigavcih se ne da zamenjati oziroma moraš zamenjati komplet žmigavec, še dobro da sem imel zaradi manjše nesreče pred letom enega malo popraskanega na lagerju.
Ko sem zamejal žmigavec pa se je računalnik v avtu še vedno obnašal tako kot da je še vedno pregoren to pomeni, da je ena stran nabijala ko na hitrem posnetku, ko pa je avto en dan odležal pa se je tudi to uredilo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

MSrougeZX

to je pri vseh PSA enako, ki imajo to obliko ohišja...saj ni drag...malo več kot navadna žarnica.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alan30

To mi je jasno sam problem se pojavi ko ti crkne na morju v nedeljo tko kot je meni.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

north

Hm tale tvoj Bingo je pa že velik doživel..
Citroën - Creative Technology

lerin

mogoče pa ga citroen odkupi - kot primer, kaj vse se lako zgodi berlingotu ;-)