Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Lep pozdrav vsem skupaj,

Postal sem novo pečeni lastnik vražje rdečega Berlinga III Multispace 1.6 HDI  (90HP).:)))))

Slikce sledijo v kratkem.

Imam eno vprašanje.

V soboto grem z njim na dopust v morske kraje, relacija okoli 500km v eno smer pa me zanima ali mu lahko tako dolga relacija glede da še ni (ulaufan) kaj škoduje.

Hvala za odgovore.

lp ALAN
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Pozdravljen,

mislim da mu nima kaj škodovat ... Lepo počasi, da se ulaufa pa bo.

Ne ga tiščat v visoke obrate in bo vse ok. Pa pomojem ga ni dobro preveč preobremenjevat. Recimo jaz ne bi zdej ko je nov glih Camp prikolico okoli vlačil :-)

Lp
Goran

gigo

Kvečjemu mu lahko samo dobro dene. Kot je že Gox omenu ga ne nekaj začetnih kilometrov v obrate spravljat. Veliko srečnih kilometrov ti želim pa nam čim prej iz prve roke povej o + in - ih teha Berlija.

LP
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

yamatuma

Srečno vožnjo z novim vozilom. Jaz sem novega berlingota naročil že tretji dan po začetku uradne prodaje, pa so mi v Mariboru rekli, da ga lahko pričakujem šele v sredini avgusta. Res je, da sem naročil nekaj dodatne opreme...., zato sem se pač s tem dobavnim rokom sprijaznil. Zdaj ko je od naročila mimo že več kot en mesec, pa še en mesec bo treba počakati, pa postajam že nestrpen. Po drugi strani pa si mislim, da novega avta pač ne kupuješ tako kot kruh.
 Glede tvoje načrtovane poti; za nov motor skoraj ne more biti boljšega kot pa utekanje, na štajerskem temu pravimo "ajnfaranje", na daljšo pot. Nežno z "gasom", pa je to -to.
 Napiši kaj vtisov kakšen je avto !
:funny34d: Ni važno kje, kako, kdaj, zakaj, samo, da je .......
 !

garac

zdi se mi, da je rekel prodajalec za HDI ne preko 2200 obratov ali kako že, v glavnem je bilo po števcu to nekako v VI prestavi nekako 120km/h

Po moje si si izbral najlepšo barvo za novi Berlingo, naj ti dobro služi, srečno
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

Meni v knjižici od C5 piše ne prek 2/3 max obratov v dobi utekanja ... Jaz sem se pol držal pravila ne prek 3k rpm ... (mnenje nekaterih forumašov + 2/3 od slabih 5k je ravno tam malo prek 3k)
OK

LP
Primož

aygo

Srečno in varno vožnjo novim lastnikom.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Hvala za lepe želje.

Potem se lahko mirne duše odpravim v tople kraje.Obljubljene slikce se bodo naredile na morju tako da jih objavim po dopustu.

Da vam razodenem kako sem se odločil za  nakup berlinga.

14.7.08 sem se odpravil v citroenov salon da si ogledam Xsaro Picasso.
Ko sva se z prodajalcem že skoraj dogovorila o nakupu XP-ja, sem si želel vozilo še malo ogledati, a glej ga zlomka na poti k XP-ju sem zagledal berlinga.Preskočila je iskra in XP je bil v trenutku preteklost. Stvari so si sledile z bliskovito hitrostjo testna vožnja,izbor med tremi barvami siva,zlata ali vražje rdeča, odhod na banko,nazaj v salon, da se dogovorimo o prevzemu.Ker sem tako težil da grem v soboto nadopust so mi zagotovili da, bo vozilo možno dobaviti v treh dneh, kar se je tudi zgodilo.

To je kratek povzetek mojega nakupa.

Pa še moj stari voz sem uspel prodati v manj kot 24urah in to za isto ceno kot sem jo nastavil.:emot112:

Ta berlingec ne bo vidu prikolice niti od blizu, kaj šele da bi jo vleku.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Dopust v morskih krajih je zaključen.Berlingec je nabral že 800km.

Kar se tiče samega vozila ni kaj veliko za napisat uglavnem same pohvale.
Poraba je bila povprečno 6.4l/100km

Imam pa tudi par minusov in sicer deli armature, ki so barvani v srebrno barvo so tako slabo pobarvani da barvo lahko odstraniš kar z prstom, drugi minus je ročka za nastavitev višine voznikovega sedeža, ki je  tako nerodno postavljena , da ti neprestano pritiska na mečno mišico, končni rezultat je seveda neprijetna bolečina (rešitev je zelo enostavna pogreješ in jo malo drugače zakriviš) in pa tretji minus, če imaš spuščen naslon za roko je dostop do ročne zavore kar malo otežen.
Glede armature so mi na servisu zagotovili, da bodo del kjer je barva odstopila zamenjali.(Seveda pod garancijo)
Na ostale stvari se bo treba pač navadit.:Red-Irate:

Nekaj malega slikic mojega lepotca.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

No, saj noben štirikolesnik ni popoln. Obilo lepih kilometrov ti želim še naprej.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

alan30

Danes sem se na servisu dogovoril za odpravo napakic, ki pestijo mojega lepotca. Prišel sem na idejo, da bi namesto, da menjajo srebrne dele armature kjer je odstopila barva te enostavno prebarvali v barvo vozila.:Paint-Angry:

Kakšno je vaše mnenje.

Vsi posegi se bodo izvajali na uradnem servisu.

LP
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Pomojem bi preveč izstopalo ... jaz bi raje originalne.

A to misliš tiste sive kroge na armaturki?

Lp
Goran

alan30

Krogi bi ostali taki kot so. Ostala srebrna plastika bi se barvala v rdečo barvo.
Po moje nebi bilo slabo ker so tudi sedeži kombinacija sive in rdeče barve.

LP
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Mojega Bingota je obdelala toča. Avto je sicer kasko zavarovan vendar me zanima ali naj insistiram na menjavi poškodovanih delov ali popravilo z vakumom.

LP
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Zakaj bi popravljal zvito pločevino, če lahko vse dobiš vse novo. Novi deli in fertik.