Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Pred kratkim smo imeli debato glede ploščic in njihove prekomerne obrabe,pred kakšnimi dvemi tedni sem zamenjal sprednje ploščice in prišel do ugotovitve, da so bile original ploščice precej mehkejše kot so te ki jih uporabljam sedaj.
Precejšnja razlika je v sami kvaliteti zaviranja saj je občutek sedaj mnogo slabši kot je bil pri mehkejših ploščicah,a se s časoma pač navadiš, je pa ena prednost pri teh trših ploščicah da ne svijajo platišč.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

masun01

kar se tiče njihovih inšpektorjev bi bilo najboljše da bi šli VSI na en tečaj komunikacije in bontona ,skrajno ne prijazni in povrhu tega se grejo kot v vojski kar se odločijo ONI to sporočilo  ozroma ugotovtev pa povejo v vojski  s to razliko da ko gredo na testno vožnjo NESMEŠ z njimi da bi jim predočil okvaro(po domače so nekulturne pederčine)

garac

na krati rok delajo v dobro firme, prihranijo, kakih 100-200, morda več €, a hkrati se očitno ne zavedajo, da te naslednjič najbrž, ko boš kupoval nov voz v citroen salone ne bo več.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alan30

Pozdravljeni,

Slaba novica za vse lastnike berlingov in ostalih citroenovih (polizdelkov) , ki so imeli probleme s tesnenjem karteja, obstaja velika verjetnost, da vam bo v nekem doglednem času olje pricurljalo tudi na pokrovu ventilov saj se za tesnenje le tega uporablja enaka tesnilna masa kot je bila uporabljena za tesnenje karterja.

ps
Močno upam ,da so to edina mesta kjer so uporabljali to tesnilno maso.

lp
Alan:funny34d:
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Mam občutek da boš ti diplomiral iz tega berilgota.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

alan30

Ah diploma je že zdavnaj mimo sedaj je doktorat  v igri.

No da nadaljujem tole zadnjo odisejado in sicer olje ni puščalo na pokrovu ventilov ampak nekje vmes med pokrovom in delom kjer se nahaja odmična gred, kar je za seboj potegnilo ogromno enega dela, od odstranitve šob odstranitve zobatega jermena in ostalega šmorna,itd.
Ker pa sem njihova verjetno najboljša stranka so mi namesto obstoječega zobatega jermena namontirali novega komplet z dvema napenjalcema.

ps
V torek jih čaka še poliranje, da bodo odpravili holograme, ki so nastali pri površnem poliranju z mašino.

LP
Alan:AngelPray:
[SIGPIC][/SIGPIC]

lerin

sam tale avto bo res v nulo poštelan

betonmajster

dragi alan30

dne 17-07-08 si postal ponosni lastnik III.
zadnji post, ki si ga poslal 29-10-10 in vse je narobe v dveh letih :breaking_pc:

pa prodaj "jajca" pa kupi kaj drugega

enkrat sem ti že napisal:
kupi si mercedesa ali ferarija pa ne boš imel problemov.

Berlingo je pač avto za dobrih 10k€ in je za ta denar prva liga.
Kakšni hologrami hallo, pa ploščice isti k... ali jih menjaš, ko so obnucane na 20k, 30k ali 50k to zavisi predvsem od tvoje noge.

mal sm nesramen samo ne razumem kako moreš sam šimfat, no če bi imel drugi voz bi pa tistega.:Hammer3:

alan30

Citat od: betonmajster;88103dragi alan30

dne 17-07-08 si postal ponosni lastnik III.
zadnji post, ki si ga poslal 29-10-10 in vse je narobe v dveh letih :breaking_pc:

pa prodaj "jajca" pa kupi kaj drugega

enkrat sem ti že napisal:
kupi si mercedesa ali ferarija pa ne boš imel problemov.

Berlingo je pač avto za dobrih 10k€ in je za ta denar prva liga.
Kakšni hologrami hallo, pa ploščice isti k... ali jih menjaš, ko so obnucane na 20k, 30k ali 50k to zavisi predvsem od tvoje noge.

mal sm nesramen samo ne razumem kako moreš sam šimfat, no če bi imel drugi voz bi pa tistega.:Hammer3:

Mater kako si ti brihten, če bi prebral celo temo bi vidu, da sem v globalu z berlingom zadovoljen.
Mimo grede berlingo me je koštal 16.500 eur in ne 10.000 eur.
Èe bi imel kaj pojma glede poliranja bi verjetno vedel kaj naredi polirna mašina na barvi in kakšni so postopki pri odpravi teh hologramov, ki ostanejo po strojnem poliranju.
Obraba ploščic je odvisna tudi od same trdote le teh in ne samo od noge ki pritiska zavoro.
Predvidevam da ti voziš mercedesa oziroma ferarija, da imaš tako veliko iskušen z tema dvema znamkama in veš da se ne kvarita.

Odgovor na provokacijo je sicer malo pozno a je vseeno bolje pozno kot nikoli.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

betonmajster

Ja kaj naj pa na to komentiram??????

Sem ti mislil eno risanko od Gustava pokazat, pa kar je preveč je pa preveč, ni fer.
Lej bom nehal, ti ga pa poliraj, pa holograme išči ter jih odstranjuj..........ampak vseeno imava oba, dobre gare za dobrih 10k.

Pa srečno vožnjo :Red-Wink:

alan30

Vidim da si iz Ljubljane pa se enkrat lahko pri meni v Vevčah na en pir oglasiš pa boš vidu kako zgleda avto na soncu pa ti bo potem verjetno jasno kaj so to hologrami.

Èe bi bil tako picajzlast okoli avta kot praviš ti potem verjetno nebi pred kratkim nabavil punto EVO, ki je bil zelo močno razbit od toče, in ker je pač stanje avta tako kot je me to ne moti moti pa me, če dam na servis avto ki je kot nov potem pa dobim nazaj takega kot bi ga z gobo za posodo pomivat glancal.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Pozdravljeni,

No pa da malo obudim tole mojo temo berlingo bo kmalu praznoval svoj tretji rojstni dan in za darilo bo od citroena dobil novo sklopko saj mi je po strašnih mukah uspelo prepričati inšpektorja, da sklopka ne sme tresti in pika,
mimo grede pa so pred kakšnima dvema mesecema začeli sprednji amortizerji spuščti neke čudne zvoke, ki jih kar nekaj lastnikov berlinga že zelo dobro pozna. Rezervni deli za popravilo amortizerjev so že v skladišču, čakamo samo še komplet sklopko.Aja, da ne pozabim omeniti da mi bodo tokrat že petič poskušali zatesniti odtekanje olja iz motorja, je pa zanimivo to, da olje vedno začne puščati na drugem koncu.
Upam, da bo to zadnji večji remont pred potekom garancije.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@alan30:
Doplacaj dodatno garancijo, saj jo menda se lahko podaljsas ... Tebi bo ocitno prisla kot narocena ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alan30

To se dogaja že v podaljšani garanciji.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

AndryAndro

Citat od: alan30;97905To se dogaja že v podaljšani garanciji.

lp
Alan

Js sočustvujem s tabo in upam na najboljše  :BigThumbs:
&REJ