Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Evo specijalec iz kopra je ugotovil , da je tresenje sklopke v mejah normale, se pravi če malo trese je to vredu, pa kaj a mislijo tile šalabajski, da sem na glavo padu trenutno se odločam , da se znebim  drvarnice in si omislim nekaj drugega.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

berlingo

Tresenje se ti verjetno pojavlja na točno določenih obratih  - še posebej dizli. Poizkusi speljevati malo drugače kot si navajen. Imam bingeca na 140.000. Pa se včasih dogodi, da malo potrese. Ko je bil čisto nov je pri vzratnem speljevanju na vkreber precej tresel. Pa sem ga zelo hitro ugnal tako, da sem sklopko na mestu malo pokuril in od takrat nisem imel nobenih problemov več. Nove sklopke se morajo uteči, da lepo primejo. Hitro speljevanje v križiščih pa jim lahko skrajša dobo na nekaj deset tisoč kilometrov.

alan30

Ja sej mi je serviser predlagu da jo malo pokurim pa da se bo unesla ampak mater nej pol napišejo v navodilih da bo avto deloval kot mora malo pokurite sklopko , pa vrat ne smete odpirat na stežaj, pa ko sedite na sedežu imejte oblečene samo bombažne hlače ker v nasprotnem primeru se vam lahko začne trgati blago na sedežu, pa naslonjala za roko ne uporabljajte več kot enkrat na teden saj se vam lahko zgodi, da se deformira, pa še kakšna cvetka bi se našla.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Citat od: Xandrej;69801Tale nov berlingo me vedno bolj skrbi. Same težave. Podvozje pa vse druge pizdarije... Mislim tile franzozi.... Motorji odlični, vsedrugo pa tak tak... Sicer je res avto dostavnik ampak vseeno...

Ja motorji so odlični dokler držijo olje v sebi, kar je čedalje večja redkost vsaj pri bingih.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

alan, močno upam, da dobiš dobrega kupca in ne dvomim, da bo zadovoljen s tvojim avtom, saj je sigurno najbolje vzdrževan berlingo pri nas
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alan30

Citat od: garac;69852alan, močno upam, da dobiš dobrega kupca in ne dvomim, da bo zadovoljen s tvojim avtom, saj je sigurno najbolje vzdrževan berlingo pri nas

Glede vzdrževanja se strinjam. Ma kljub vsem težavam mi je bingo še vedno všeč in se kar ne morem in ne morem odločiti ali prodati ali ne prodati, premišljujem tudi o križevem potu, ki ga je dal skozi uporabnik afric na a.netu, pustimo malenkosti okoli tega uporabnika in ali je bilo res kar je trdil ali ne ,bistvo je da je dosegel, da so mu vrnili kupnino za avto.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Pravkar sem napisal pritožbo na citroen slovenija in s tem uradno začel križev pot , ki ga bom moral prehoditi, da mogoče dosežem zamejavo tresoče sklopke.
[SIGPIC][/SIGPIC]

1.616v110

Joj... to meni kar živc dvigne, ko se moraš borit pa jih prosit, da ti nekaj na garancijo popravijo. Dnar poberejo, potem bi se te pa najraj odkrižal. Zato pa na servisih tako neradi kaj zamenjajo, če niso sigurni kaj je narobe, ker jim potem Koper ne prizna garancijein morajo potem plačati iz svojega žepa. Bo treba v Kopru malo halo zagnati.
:bombs:

alan30

Citat od: alan30;69268Evo mojstri na servisu so porihtali voznikova vrata so tiha kot miška naročili pa so tudi material za sovoznikova vrata, kot vse kaže ne bo potrebno snemati armature pa sekati stebričkov hvala bogu.

lp
Alan

Kot kaže sem se veselil prezgodaj danes so zamenjali bloker na sovoznikovih vratih a pokanja niso odpravili zato je v igri zopet star scenarij odstranitev armature vrtanje v stebriček itd...

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

tct

Da nima mogoče dvomasne sklopke, bedarija na kvadrat? Èe zato trese, je nujno vztrajati na zamenjavi. Potrebna so orodja za nastavitev, poglejte stran LUK-Ina. Ni pa to nevem kakšen baubau. Za tresenje so včasih krivi razmehčani silent bloki nosilcev motorja. Jaz bi pri nabavi novega avta gumijaste nosilce menjal za Powerflex poliuretanske materiale, je za večno mir. Tako sem rešil pušo od Xantie Active za 130€ za vedno. Ta projekt delam na svojem espacetu, ki ravno tako rad trese, ker je kupljen rabljen pa nimam koga naskakovat.

alan30

Prvo kar sem naredu preden sem začel ropotati sem preveril če ima bingo dvomasi vstrajnik in sem dobil odgovor, da ne vendar moram še na kakšnem servisu preveriti, da bo sigurno držalo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Moj bingo gre v sredo na operacijo in sicer odprli bodo oba prednja stebrička sneli armaturo, oboja prednja vrata vrtali žagali švasali kitali štrihali in še kaj se bo našlo, vzrok v stebričkih se je odpunktiral dvojni pleh, ki sedaj veselo ropota in poka prim odpiranju vrat, sicer mi je kar slabo ampak kar se mora se mora.

ps
Po posegu bi zarad dodatnih ojačitav stebričkov na kreš testih mogoče dobil tudi 5 * * * * * HAHAHAHAHAHA.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

vsx

Bom rekel čisto tako, brez veliko razmišljanja - kakšna je možnost, da se to zgodi ravno na enem avtu na obeh straneh ? Upam, da je to res razlog, čeprav se mi poraja dvom. Da bi pri enem avtu to zgodilo na obeh straneh - tukaj še Murphy odpove.

Dobre želje v upanju, da bodo napako res odpravili ... in da bodo zadevo sestavili brez, da bi jim pod armaturo ušlo krdelo čričkov ... da te na slabe stike na elektriki sploh ne spominjam.

LP

alan30

Zadeva je crknla samo na sovoznikovi strani vendar , ko je enkrat razdrto se pač porihtata obe strani, ja tudi to glede čričkov me močno skrbi in sem jim že predlagal , da poskušajo zadevo porihtati z druge strani oziroma, da snamejo blatnike in uredijo to z zunanje strani, uglavnem bomo videli kako se bo odvilo.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

No pri mojem B2 je bilo podobno: vrata so se nekoč "preveč odprla" oz. je bila vmes verjetno tudi kakšna močnejša sila, zato so škripala in pokala kot norec. Ker je bil avto še v garanciji, sem težil, da morajo odpravit, zato so najprej menjali "štoperje"-feder, ki je v stebričku, pa ni nič pomagalo....nato pa so odmontirali vodilo dol, prevrtali prvo plast pleha in zašvasali spodnjo podložko-oz.2plast pleha (Alan bo razumel kaj mislim), vodilo nazaj-voila=stvar deluje tako kot mora, brez nekih rezanj stebričkov, barvanj, itd....
Na tem mestu velja spet opozoriti, da se citroservisi med seboj ZELOO razlikujejo-saj veste na kaj mislim;)

LP