Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Ni problema ti sporočim datum prireditve.
Mater tako sem razočaran nad tem Citroenom, da močno dvomim, da bova skupaj dočakala njegov drugi rojstni dan.
Hudiča delam z njim kot z majhnim otrokom ga glancam delam z njim v rokavicah, bog ne daj da bi ga vozil kot vozijo poštarji kanguje sej bi se revež razpadu že po enem letu.
:bombs:
lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Saj to je naspložno znano, kdo spoštuje avto, ga pošteno vzdržuje, on pa mu tak vrača, mi je znano.

garac

No saj poštarski kangu je večino časa na servisu, sploh 4x4. Ponavadi je v okvari menjalnik.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alan30

Citat od: garac;66652No saj poštarski kangu je večino časa na servisu, sploh 4x4. Ponavadi je v okvari menjalnik.

No ja saj nekaj za v tolažbo.
Danes ga kazensko ne bom spucal kar naj malo trpi pod snegom, da bo videl kako je če nagajaš lastniku.
:bombs:
lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

Iz teh razlogov se spogledujem z Grand Scenicom. In še veliko cenejši je.

alan30

Mater bereš mi misli.Sem si že pred Berlingom ogledoval scenik-a, vendar se je že vedelo, da prihaja nov model pa se mi ga ni dalo čakati.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

Z vso opremo je cca 4000 eur cenejši od C4GP. Pa še bolj kvalitetni so.

garac

Upam, da bosta napisala še kak post, potem, ko bosta vozila Renaulte. Osebno mi je vsaj zadaj ogaben, ampak, če se nekvari je izgled zadnja stvar. Tudi toyote so mi grde in menda so nepokvarljive.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alan30

No ja sej ni tako hudo, je treba malo prespati da se glava malo ohladi je pa hudič ko si enkrat citroenar pol kjub temu da te tvoj citro zajebava zlepa ne vržeš puške v koruzo.
:funny34d:
lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

bingo

No, jaz ne vem, kje ste slišali, da naj bi bil scenic bolj nepokvarljiv, ampak iz prve roke vem, da je moj prijatelj na scenicu pri 100kkm menjal turbino-1000€....
Da o električnih težavah pri cliotu 1.5dci in zaribanju motorjev pri espacu 2.2 dci sploh ne izgubljam besed-PORAZNO!!
Pri novem kanguju je pa samo zlaganje sedežev v drugi vrsti svetla točka....

LP

rs23

Pri Citroenu se razočaranje začne že v salonu. Na vprašanje (kupujem enoprostorca razreda Scenic/C4GP) kdaj bo tudi k nam prišel 150 KM motor, kateri paket vključuje 4 področno avtomatsko klimo... te gledajo kot... Potem pa ko avto dobim (to sem dobil pri Berlingotu) pa marsikatera oprema ni bila dobavljena, tako, da sem po enem letu kar sem njegov lastnik šele v decembru dobil zadnji kos opreme, katera mi je pripadala že ob dobavi vozila.

Xandrej

rs23

Winkl

Se pridružujem debati :)

No sam sem bil s starim Bingorom l98 zelo zadovloljen in zato sem tudi, sedaj zamenjal starega z novim. Sej ga ne bi sam, sem si reku, da novi le ma klimo in ABS pa še v ESP sem investiral, ki pa je dobavljiv le z zračnimi zavesami (varnost je le varnost). No po enem letu sem kr zadovoljen. Avto ima 15k in zaenkrat še nisem imel velikih težav z njim (upam da tako tudi ostane). Se pa kaže, da je Citroen popusil pri izdelavi. So stavri, ki so šlampase in šlampasto narejen, sam pri katerem avtu z najnižjo ceno 12k€ pa niso. Za tak denar pač ne moreš pričakovati presežkov, ki jih nudijo avti za 100k€.
No gremo nazaj na prvega binga legenda. avto je imel ko sem ga kupil pri njegovih 8 letih 168k km (tok jih je mel na števcu kok je blo zbitih ne vem ker nisem kupoval od prvega lasnika ali pa drugega), kazal je viden znake utrujensoti in začetne težave zadnjega mostu (glej druge teme). Ker se mi je zdelo nesmiselno menajvat most na takem avtu, za katerega nisem vedel kako dolgo bo vzdržal sem pač bolj pogosto delal optiko (zahvala kolegu) in vsake toliko časa premanjal gume (obraba). Mašina 1.9D je potrebovala v teh letih samo osnovno nego (filtri, jermen, redna menjava olja, ...). Hudič je nastal, ko se je moja draga začela voziti v službo 90 km v eno smer po večini avtoceste. Takrat sem začel prvič razmišlajt o novem avtu karavanu tipa mondeo, C5, 406. No ideja je zastala ko je draga zamanjala službo in pristala nazaj v domačem kraju. Takrat pa sem spet začel gledat bingote Na avtoscoutu sem gledal za starimi bingoti (klima ABS, ESP, modultop), sam cena je bla kr bluzu novih, pa še tja grta bi mogu it in dol pripeljat homologirat itd...
Zato novi bingo. Skoraj pol leta sem hodil po salonih in iskal kakega, ki ga imajo na zalogi in so pripravljeni malo glihat. O odnosih v salonih ne bom zgubljal besed eni so vredu, drugi zanič.
Nazaj k novemu Bingu. Avto je zame za ta denar to kar se lahko ponudi. Ma muhe in ma prednosti. Občutek sedenja je zame, ki sem malo višji dober. Armaturka nudi to kar rabiš predvsem pa avto je FUNKCIJONALEN. In to mi je NAJBOLJ VŠEÈ pri nejm.
V nejga lahko nabašeš famiiljo, ali pa omaro. Placa je vedno dovolj. Največjo škodo delajo pri Citroenu Berlingu, ker mu deljao konkurenco z C3 picaso in C4 Picaso (ne grand piscaso). To kar so vložli v ta dva avata bi morali dati v Berlinga in ga iz dostavnika nardit boolj družinsko-funkcijonalno vozilo. BI in BII sta bila bolj to res pa je, da ko so deli BI na podvozju xsare (zanimivo kok podobosti je med njima), so po moje naredili prav to funkcijonalno vozilo z BII pa so hoteli samo olepšati BI oz. BII.

Èe bi trenutno kupoval avto bi vzel spet berlinga samo tokrat z novo mašino 120Vti, ker pol pa dobiš to kar rabiš za 16k€. Za 20k al pa več pa bi že gledal drug segment avto grand picaso, mazdo 5, grand senica ... Ampak to je druga zgodba.

bereta

Lp.

Za 12.700 € sem kupil novega Berlingota Vti 120 Multispace. Dobim ga v torek in vam bom povedal, kak se obnese. :BigThumbs: