Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Samo da je olje tako svinsko mi pa ne gre v glavo, sicer je to moj prvi naftaš.
Pa mu to nič ne škoduje al je bolje da olje menjam malo prej kot na servisni interval.
Načeloma sem navajen bencinskih motorjevimajo olje pri menjavi skoraj tako kot si ga ulil notri.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

point

Da je olje črno pomeni le, da dobro opravlja svoje delo. So detergenti dobro čistili motor. Razlika med bencinskim in dizlom vsekakor je, ne pa si misliti, da če pri menjavi pride ven čisto, da je to super.

lechuck

Mam eno osnovno vprašanje za B3 glede rezervoarja za gorivo. Zraven odprtine za gorivo je še ena mala odprtina. Zanima me kam gre oz. njen namen?

ggorenc

za izenacevanja pritiska v tanku.

lechuck

Hmmm ... sigurno?

Včeraj sem natočil čisto do vrha - po ca. 50 km sem odprl pokrov
tanka in zaslišal kako se je tank 'odzračil' in še nekaj goriva je ob
tem steklo naprej.

No, če je ta luknja že povezava do tanka, a pol pomeni da lahko
tu skozi pride umazanija v tank? Pokrov rezervoarja ne tesni in po
nekaj mesecih se je not nabralo precej prahu.
Kaj pa če pride v to luknjo voda?

ggorenc

ne izmislil sem si

no tudi zato, da pistola ve kdaj ugasniti dotok goriva v tank.

mene sprasujes, saj imas polno veleumov na tem forumu, xandrej je eden vecjih. ampak pomojem ze cel vikend googla in isce odgovor na tvoje vprasanje...

lechuck

@ggorenc: Hvala za trud.

Nisem si mislil, da sem tako zakompliciral.  :=)

point

Ko sem ravno hotel strniti vtise po preživetem 1. letu in 32000 prevoženih kilometrih z novim Bingotom, me je doletela nič kaj prijetna stvar. Vse kaže, da bo treba zamenjat sklopko. Prejšnji moj avto jih je imel 245000, ko sem ga prodal, pa za sklopko nisem niti vedel, zgleda, da so ti Citroeni iz margarine.
Mislil sem grajati le katastrofalno oblazinjenje, ki je po enem letu uporabe že vse oguljeno, zdaj pa :bombs:

alan30

Pozdrav,

Kakšne simptome pa ima, ali drsi mogoče trese pri speljevanju, malo bolj opiši kaj se dogaja, da bomo lahko pozorni na podobne težave pri svojih bingotih.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

point

Citat od: alan30;65448Pozdrav,

Kakšne simptome pa ima, ali drsi mogoče trese pri speljevanju, malo bolj opiši kaj se dogaja, da bomo lahko pozorni na podobne težave pri svojih bingotih.

lp
Alan

Praktično dela kot avtomatik, še najbolj pa občutim, ko dam v 4. prest., vozim na 1500 vrtlj. in ko ga pohodim mi začne drset, kot bi bil na ledu.
Do te ugotovitve sem prišel slučajno, saj ga šparam in gre redko čez 3000 vrtlj.
Danes je že na dvigalu, vam javim.

alan30

Pozdrav,

Pomoje ga preveč šparaš stisn hudiča da da vse od sebe seveda dobro ogretega na delovno temperaturo, jaz mojega vozim zelo dinamično in razen začetnih težav , ki so že opisana v tej temi ni nobenih problemov.Upam da ti bodo sklopko čimprej zamenjali in, da bosta z bingom zopet nabirala kilometre kot se spodobi.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

point

Evo nas. Sklopka zamenjana, Bine spet diha. Le serviser mi ni vliv nobenega zaupanja, saj mi je rekel, da nima pojma kaj bi bilo. "Stara" sklopka je kot nova, potisna oK,... no sedaj ima novo in zaenkrat dela. V garanciji je še celo leto, zato odslej ni šparanja.

alan30

Jaz sem mojega na začetku vozu kot da je iz vate pa me je skoz neki po malem zajebavu pa olje pa ono pa ovo  pol mi je pa poču film pa sva začela dirkat pol se je pa unesu in kaj naj rečem v vožnji sedaj uživava oba jaz in bingo.

lp
Alan:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Danes mi je začela tresti sklopka pri speljevanju, prestavljanju v drugo brzino in ob speljevanju v vzvratno, men res ni več jasno kaki šalabajzerji so skonstruiral tak voz skoz eni problemi, aja pa plastika filtra zraka je tako razmajan da je začelo na oddušku puščati olje, da pa bo mera polna je blago na voznikovemu sedežu zaželo kazati kar konkretne znake obrabljenosti ,luknjo pričakujem prej kot v enem mesecu.

Bingo ima prevoženih 23000km problemi pa kot, da bi jih imel že 230000km.

V ponedeljek grem na servis mater bo pokalo če ne bo po moje.

V najslabšem primeru vas vse vabim na javno prireditev pod naslovom zapelji binga v salon skozi izložbeno okno.
:bombs:
lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

Pridem še jaz z mojim...