Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Evo Bingo je doma servis je narejen, toča je popravljena,karter je zalepljen, kljuke so pobarvane na rdeče(brezplačno) :argue1:..
Bingu sem za prvi rojstni dan kupil majhno darilo, zavesice spredaj in zdaj.

Zdaj pa bolj podrobno kar se tiče servisa karter že res da je zaliman a okolice niso počistili čisto nič tako, da so binga dvignili na mojo zahtevo in zopet sneli zaščito jo odnesli na pranje z wapom ,potem so z krpami obrisali ostanke olja na menjalniku in ostali okolici mašine, popravilo toče je pustilo tudi kar nekaj sledi, saj je na nekaterih mesrtih pokrov motorja tako pikast kot, da bi se vozil po najhujšem makedamu.
Ker sem sveto prepričan, da bo letos toča še kar nekajkrat klestila nisem vstrajal na barvanju pokrova.

Cena servisa je bila 198.56€

ps
za naše bingece poteka vpoklic ker morajo zamenjati nek element pri rezervnem kolesu nek vijak , ki drži neko zaščito se s časom losa.
Bolj podrobno nisem spraševal, ker dela nimajo na zalogi me bodo poklicali, ko bo del prišel iz Francije.  

Pa še slikce kljukin prestavne ročice:
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

In še slikce zavesic::emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

In vpoklic je tudi zaradi pričvrščevanja zadnjega levega sedeža pri lastnikih z tremi samostojnimi sedeži zadaj. Pri meni je bilo OK.

ggorenc

:Hammer3:

sploh se ostane stvar zaradi cesar ni bil vpoklican. sorry ampak jaz bi ga ze zdavnaj v salon skozi prednjo sipo zapeljal.

kaksna jajca. se dobro, da ga res nisem vzel. res se imam cajt ukvarjati se s temi zadevami. kupis "avto" potem pa vec casa vzame ukvarjanje z njim kot obratno, da bi sluzil namenu.

:Hammer3:

alan30

No no sej tok hudo pa spet ni to se tko al tko popravlja pri servisu tko, da ga nič ne voziš posebi na servis, je pa res, da je to za nekatere moteč dejavnik.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

No pa da mal ggorencu popiham na dušo, sem leta 2002 kupil novega Kangooja 1,6 16V Privilege in moram povedat, da je avto bil od prvega dne brez napake. Žal sem ga moral prodati... Berlingo me je, moram priznati (še posebno pa Citroen Slovenija), razočaral. Mogoče se vrnem nazaj...

alan30

Danes je lep sončen in sem si malo bolje ogledal detajle (popravilo od toče) na avtu in kaj sem ugotovil, da bo v ponedeljek na avtomerkur-ju veselica za popizdit. Pokrov motorja je tako lisast kot bi ga polirali s dratpiršno, na več mestih je počen lak tako da ponedeljek ste vsi vabljeni na veselico na samovo v avtomerkur.
Pa sem jih tako hvalu sem reku saj ni res kar ljudje govorijo ampak vse kaže, da enostavno nimajo pojma kako je treba delat z ljudmi ,ki jim nosijo kruh.
Kar pa je najhuje da gre strošek popravila na zavarovalnico in še vedno ne zrihtajo tako kot morajo.:argue1:

:bombs:

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

@alan30:
Mogoce pa je problem v tem, da niso sposobni zrihtat, enostavno ne premorejo dovolj kakovostnih ljudi s potrebnim znanjem ... Danes sposoben mehanik dela zase, ne pa za taksne avtohise ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

admiral28h

Citat od: alan30;54828Danes je lep sončen in sem si malo bolje ogledal detajle (popravilo od toče) na avtu in kaj sem ugotovil, da bo v ponedeljek na avtomerkur-ju veselica za popizdit. Pokrov motorja je tako lisast kot bi ga polirali s dratpiršno, na več mestih je počen lak tako da ponedeljek ste vsi vabljeni na veselico na samovo v avtomerkur.
Pa sem jih tako hvalu sem reku saj ni res kar ljudje govorijo ampak vse kaže, da enostavno nimajo pojma kako je treba delat z ljudmi ,ki jim nosijo kruh.
Kar pa je najhuje da gre strošek popravila na zavarovalnico in še vedno ne zrihtajo tako kot morajo.:argue1:

lp
Alan

uh ,jaz pa težim zaradi 7 mm2 na štirih mestih oluščene armature! pa še to je moj serviser rekel,ko so na citroen.si zavrnili reklamacijo,da naj mu pripeljem armaturo za poslikat od blizu,bo še enkrat vložil reklamacijo.
 samo če potem ne bodo zrihtali , bodo pa dobili na glavo vse , kar se pravno
da stresti na garancijo!!!  
   daj malo zarobanti,pa cenilcu na zavarovalnici pokaži haubo ,kakšna je,pa če ne bo potegnil s tabo (kar bi moral ,ker so oni plačnik del - lahko reklamiraš škodo še enkrat , boš videl kako bodo skočili v tvoj bran!!!), se pa malo pogovori z njegovim direktorjem , da bo videl , za kakšna čreva oni denar
mečejo po servisih !!
    če ti pa še to ne uspe, potem pa sodnega cenilca pa ocenit haubo !!! pa na zavarovalnici bodo po vsej verjetnosti račun zavrnili,če te hočejo (in tvoje
znance , žlahto,itd) še imeti za stranko!!
   dobro zrihtaj in lp !:bombs:

admiral28h

Citat od: alan30;54828Danes je lep sončen in sem si malo bolje ogledal detajle (popravilo od toče) na avtu in kaj sem ugotovil, da bo v ponedeljek na avtomerkur-ju veselica za popizdit. Pokrov motorja je tako lisast kot bi ga polirali s dratpiršno, na več mestih je počen lak tako da ponedeljek ste vsi vabljeni na veselico na samovo v avtomerkur.

lp
Alan

uh ,jaz pa težim zaradi 7 mm2 na štirih mestih oluščene armature! pa še to je moj serviser rekel,ko so na citroen.si zavrnili reklamacijo,da naj mu pripeljem armaturo za poslikat od blizu,bo še enkrat vložil reklamacijo.
 samo če potem ne bodo zrihtali , bodo pa dobili na glavo vse , kar se pravno
da stresti na garancijo!!!  
   daj malo zarobanti,pa cenilcu na zavarovalnici pokaži haubo ,kakšna je,pa če ne bo potegnil s tabo (kar bi moral ,ker so oni plačnik del - lahko reklamiraš škodo še enkrat , boš videl kako bodo skočili v tvoj bran!!!), se pa malo pogovori z njegovim direktorjem , da bo videl , za kakšna čreva oni denar
mečejo po servisih !!
    če ti pa še to ne uspe, potem pa sodnega cenilca pa ocenit haubo !!! pa na zavarovalnici bodo po vsej verjetnosti račun zavrnili,če te hočejo (in tvoje
znance , žlahto,itd) še imeti za stranko!!
   dobro zrihtaj in lp !:bombs:

alan30

Kadar sem sem sveto prepričan, da imam prav potem od tega ne odstopam zato sem prepričan, da mi bo uspelo tudi brez groženj doseči da pokrov pobarvajo oziroma odpravijo napake , ki so nastale pri nestrokovnem popravilu.

ps
Glede armature je treba pa biti diplomat pri meni so rekli, da to pa ne gre in da bodo naročili nov kos, pa sem jim objasnil da bodo armaturo menjali vsako leto, ker je vsakič, ko jo na novo ugradijo zopet eno leto garancije in ker so še kar razgledani so jo raje kvalitetno pobarvali, tudi pri kljukah je bila ista pesem kao, da jim to nihče ne plača a sem vseno dosegel svoje.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

lechuck

Ker nekaterim še vedno nočejo ali pa ne morejo dobaviti mreže, je tu je slika te famozne mreže in nalepke s kodo, ki je bila zraven.
Sedaj pa bi moral vsak servis znati naročiti to čudo.

alan30

Vse kaže da je zmagal razum in se bo pokrov pobarval pa še eno luknjo na strehi sm najdu tudi to bodo popravili.
Èe pa se bodo šli kakšna sprenevedanja potem pa jim sam bog pomagi:argue1:
Ker sem glede avta zelo pikolovski in ga bom imel zelooooo dolgo hočem, da z njim delajo tako kot da je njihov.

ps
Omislil sem si tudi zvezek v katerega zapisujem vse dogodke in vse stroške, ki jih imam oziroma jih bom še imel z bingecem.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Po tehtnem razmisleku sem se kljub temu, da so pripravljeni barvati pokrov motorja raje odločil da popravijo pike in nato pokrov spolirajo in odstranijo holograme, ki so nastali pri strojnem poliranju.
Prva barva je prva barva.
V ponedeljek bomo videli koliko so strokovnjaki.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Ojla bingo je doma rezultat je presenetljivo dober holograme so spravili ven pikice so popravili pokrov motorja je gladek kot dojenčkova ritka.Imam pa zopet eno manjšo reklamacijo in sicer začela se je trgati manšeta pri menjalni ročici tako da so že naročili novo in bo v kratkem zamenjana.
To je za enkrat to upam, da je to vse kar se tiče izrednih obiskov servisa in da bo sedaj mir, ker se bojim ,da na servisu ne bodo prenesli stresa ki jim ga povzročam z mojim teženjem.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]