Berlingec III

Začel/a alan30, Julij 17, 2008, 02:05:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alan30

Pravkar sem uspel podebatirati z še enim lastnikom binga, ki ga uporablja med drugim tudi za razvoz časopisov po ljubljanskih trafikah in je možakar prav tako dejal da občasno smrdi po zažgani gumi.Ko sem si malo bolj ogledal njegovega binga sem se kar za glavo prijel mašina trese kot da bo vsak cajt vn padla, vse je neki mastno  po mašini kljuke v notranjosti so znucane avto zgleda kot da je star 10 let ne pa 8 mesecev, prevoženih ima pa 32000km.

Vsi lastniki novih  bingov moj nasvet je da naredite z armaturno plastiko in kljukami tako kot sem naredil jaz saj bo slej ko prej začela originalna barva odstopati.
Slikca kako zgleda kljuka pri 32000km.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

o tem sem že nekaj pisal, Citroen šlamparija, ki se vleče še z Berlinga I. Pa kako so res lahko tako smotani.
Pri nas vozi en tip žurnal s Partnerjem II, se čudim, vsakič, ko ga vidim, da sploh še stoji skupaj, največkrat se namreč skoraj po tleh vleče, cajtengov naloženo skoraj do stropa
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lechuck

No, vsaj garancije je 2 leti. Pa bojo prebarvali.

Grejo pa take stvari skupaj s filozofijo, da je to dostavnik za bolj grobo
uporabo in da ne krade preveč strank C4 Pikasu.

Ne sme biti preveč ergonomski (sedež - ledvena opora, naslon za roke, fiksna zadnja vrsta, fiksni vtikači za varnostne pasove zadaj - katastrofa za pritrditev otroških sedežev), ne preveč varčen (ni 6. prestave), ne preveč natančen (odstopanje pot. rač. za najmanj 10%) .. itd.

Je pač škatla z drsnimi vrati in velikim odlagalnim prostorom zadaj.

Pa vsi ki ste 'zaljubljeni' v Berlingije, ne preveč zamerit. :)

rs23

Kljub temu ga ne prodam...

Winkl

C4 je neka mešanica avta in uporabnosti.

Berlingo pa je sama uporabnost :)

Škoda je samo to, da za uporaben avto, uporabljo slabe materiale :(

alan30

Danes sem klicu mehanika in mi je zaupal , da so imeli prvi bingoti težave z tesnenjem karterja in ker je moj eden prvih grem danes direkt na dvigalo in pregledat karter upam da,če je že nekaj krivo da smrdi po olju potem upam da je to to.

ps
Kljub občasnim težavam ga tudi jaz ne dam od sebe saj je kot družinski član.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Bingo je pravkar prišel od zdravnika diagnoza je naslednja pušča karter.
Puščanje se je pojavilo že kar na nekaj bingih tako,da vse kaže, da je to tovarniška napaka in ,da se lahko v kratkem pričakuje upoklic.
Èe pa vas zanima ali tudi vaš bingo še vedno lula v pleničke pa ga kar malo dvignite in poglejte če je kaj mastna tista plastična zaščita pod motorjem.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ja tista zaščita, ti jo lahko malce zagode, saj ne vidiš "flekov" pod avtom, verjamem, pa da je sicer uporabna in ima svoj namen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lechuck

Alan, koliko km si mel na bingu, ko se ti je prvič pojavila težava s karterjem?

Jaz sem prvih 4k vozil kot po jajcih ... je pa fajn vedet kaj lahko pričakujem pri 160 na uro???

PS:
Tudi mi mamo radi našega 'lingija. Moti to, ker bi lahko z malo dobre volje naredili pravi dr-mr, pa nočejo.
Avto ima vsekakor potencijal.

alan30

Kako se bodo nadelali 30.6.09 imam prvi redni servis plus en ceu kup garancijskih popravil, (menjava tesnila karterja, menjava ventilatorja kabine, ker piska v prvih dveh brzinah, barvanje notranjih kljuk v barvo vozila, programiranje novega ključa saj se tastari več ne obdrži v ohišju ko ga poklopiš)na koncu pa pride še posladek, ki ga časti zavarovalnica odprava posledic toče.

lp
Alan:argue1:
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Prvič sem zadevo zavohal pri 11000 drugič pa se je zavohalo pri 13000, ko odpreš pokrov motorja se ne vidi nič in tudi ko ga voziš v normalnem režimu se ne voha nič, ko ga pa poteraš v višave takrat pa vrže olje iz karterja na ispušno cev in takrat se kadi in smrdi, da je hudič.

Ko sem poklical na servis so takoj rekli da je verjetno spustil karter ,da je že bilo nekaj primerov.

Drugače pa sem mojega binga prvih 5000 peljal največ do 2000 obratov potem sem pa z vsakim nadaljnim jurjem bolj dvigoval obrate, vedno sem počakal da se je segrel tako kot mora in tudi ugasnil sem ga šele, po kakšni minuti ali dveh,pa še ena zanimivost tankan je isključno na eni bencinski pumpi agip na letališki in nikjer drugje, če bo treba kam daleč bo šel pa kanister z letališko nafto z menoj, kaj čem sem pač picajzlast glede nafte.

Uglavnem bingo je po enem letu še vedno tak kot iz trgovine če ne štejem toče, ki ga je malo olepšala.

ps
pa še nasvet glede luščenja berve v notranjosti ne odlašajte predolgo da ne bo garancija mimo. Več info. lahko dobite preko privat sporočila.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

rs23

Tudi meni so 14 dni nazaj ugotovili da mi pušča na karterju, zat imam v sredo 17.06.2009 lepljenje le-tega. Zato ga moram zjutraj pripeljat na servis in ga tam pustit cca 8 ur da prime lepilo. Poleg tega sem dobil vpoklic da zadnji levi sedež se ne pritrdi dobro. poleg tega pa mi še na spoju med prvim loncem dihtunga ne tesni dobro kar bodo odpravili z zamenjavo le-te. Poročam v sredo kaj so rešili.

Winkl

Mater, sem kar prestrašen, ko vse to pišete. Upam da mate po večini dizle pa da za bencinarje to ne drži. Za te sem sam slišal da jermen neki cvili.

Drugač pa ja koristno je to vedet in upam, da so katere izmed napak že odpravili v tovarni.

alan30

Mater me prau zanima če teli motorji tud na XP-jih in na C4kah puščajo olje.

lp
Alan:Red-Irate:
[SIGPIC][/SIGPIC]

ggorenc

Tole pa res ni lepo, da smo vozniki testni kupci. Sem upal, da se bo stvar iz generacijo v generacijo boljsala ampak gre na slabse. Me zanima kako bo z mojim Kangoojem.

Upam, da zrihtate stvari in cimvec tezit, da se odpravijo stvari v garanciji. Mene so 5 let nazaj ko sem si kupil en nov avto klicali 1 teden po preteku garancije, češ, da so se slucajno spomnili kaj bi bilo lahko narobe z glasnim kompresorjem klime grrrrr.....