Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

slo25

Pozdravljeni,

sem pred tem da kupim C4GP. Namen imam kupiti rabljenega iz uvoza, saj za novega finance ne zadoščajo.

Cene se gibljejo tam okoli 11 - 12 tisoč za letnike 2007 oz. 2008 s pomoje realnimi km okoli 150000.

Kar me zanima je sledeče, kolebam med 1.6 HDI ali 1.8 bencin ki ima dodatno opcijo tankanja LPG.

Po izračunih naj bi strošek bil zelo podoben kar se tiče porabe. Me pa bolj zanima kako se ti motorji obnesejo pri teh km, torej ali lahko pričakujem kakšne probleme z njimi. Kakšni so stroški vzdrževanja, za dizla sem zvedel da je mali servis vsakih 20kkm in stane 240E, veliki pa priporočljiv tam okoli 180kkm in stane 480E. Kako je s tem pri bencinarju. Kakšni felerji so za pričakovati, kaj crkuje in seveda vzdržljivost obeh motorjev.

Hvala za odgovore.

tilen2009

Zdravo!

Èe bom v temo brcnil, naj me prosim kdo popravi.
1. Velki servis pri dizlu (drugi) bi naj po mojih info. bil na 240 tisoč km,
2. servisni interval na 15 tisoč pri 1.6 HDI in na 30 tisoč pri 2.0 HDI
3. cena malega servisa za 1.6 HDI bi se naj sukala nekje okoli 130 evrov.

Bencinca nisem vozil, lahko pa za primerjavo povem, da je 1.6 HDI (ga imam sam) proti prejšnjemu (1.9 JTD 120KM v Fiat Cromi) bolj živahen in ga je lepše peljat pa tut manj glasen je. Skratka sem zelo zadovoljen, sploh v kombinacij z robotiziranim menjalnikom.
Imam pa letnik 2008, z dosti opreme, "realnimi" kilometri (140.000), cena je bla pa 10.600 evrov, uvoz iz Francije, pa še mali servis so mi nardil.

Pa dober nakup želim.

garac

tilen, nisi brcnil v temo, veliki servis je na 240, redni na 20, cena pa odvisna od servisa do servisa
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tomazpog

Hdi so precej neproblematicni mlincki.. Go for it..  :BigThumbs:

skokd

Pozdravljeni! Sem lastnik C4GP uvoz iz Francije, 139000 km 11.800€, za enkrat vse zelo dobro, imam 1,6 HDI, robotiziran menjalnik. Želim dober nakup.

tomazpog

Off topic: daj daj, malo ga predstavi!  :-)

skokd

Kot sem napisal za enkrat samo pozitivno, robotizirani menjalnik dela v redu, sem se že zelo razvadil, model je ekskluziv s polno opremo, ohranjen zelo dobro, moči je za moj stil vožnje in potrebe dovolj. Zelo udobna vožnja, zadno vzmetenje so zračne blazine. Vgraditi sem mu moral vlečno kljuko in pri vleki motornega čolna se je robotizirani menjalnik pokazal z odliko, predvsem pri speljevanju na spustu v vodo. Zelo koristna je tudi pomoč pri parkiranju. Do sedaj povprečna poraba 5,9l/100km. Skratka zadovoljen.

l.P. Darko

drejci

Upam da boš pri nakupu imel več sreče kot jaz-kupil novega granda 2.0 hdi-crkava vse živo ,tako da sem sedaj prisiljen doplačati garancijo ,da si bom še v prihodje lahko privoščil vožnjo z tem lepim funkcionalnim vozilom ponim okvar in napak.Pri vseh teh napakah pa me najbolj moti nategovalni odnos peščice ljudi v Kopru kateri se imajo za male bogove.L.P.Drejci.

vrhncan

Malo off, vendar me zanima kako bi bilo, če bi to peščico iz KP malo zašpecali direkt v Francijo. Mislim, da vodilni pri Citroenu v FR sploh ne vedo za to peščico malih bogov iz KP.

slo25

Pozdrav,

kupili C4GP 1.6 HDi ročni menjalnik. Imam samo eno vprašanje. Avto se precej trese ko je v leru, ima kdo podobne izkušnje oz. je že kje kakšen odgovor na to temo.

Lastnik pravi da bi lahko bil vztrajnik, saj je zamenjal sklopko, na servisu pa so rekli da bi lahko bil kriv ali vbrizg.

Drugače avto deluje ok, moti pa me to tresenje.

hvala!

tilen2009

Zdravo!

Najprej čestitke za nakup in veliko varnih km!
Naš 1.6 HDI je popolnoma miren, nič ne trese. Mislim pa, da če bi vztrajnik tresel, bi to čutil na pedalu sklopke.
Torej če tega ne čutiš, potem bi res lahko bil vbrizg, oz. po moje, kot, da bi bil "razštelan".
A se motor kaj zaganja, ko stojiš na mestu?

slo25

Citat od: tilen2009;103462Zdravo!

Najprej čestitke za nakup in veliko varnih km!
Naš 1.6 HDI je popolnoma miren, nič ne trese. Mislim pa, da če bi vztrajnik tresel, bi to čutil na pedalu sklopke.
Torej če tega ne čutiš, potem bi res lahko bil vbrizg, oz. po moje, kot, da bi bil "razštelan".
A se motor kaj zaganja, ko stojiš na mestu?

No zdaj že dva dni ne trese, se je pa čutilo tresenje tudi na pedalu sklopke. Motor pa ne zaganja ko stojim na mestu.

Sem pa preiskal že ogromno tega na spletu in še nisem zasledil tovrstnega problema. Morda bo res nekompatibilnost med starim vztrajnikom in novo sklopko, ki pa naj bi se "uigrala" z več prevoženimi km.

In hvala za lepe želje.

drejci

Citat od: vrhncan;102922Malo off, vendar me zanima kako bi bilo, če bi to peščico iz KP malo zašpecali direkt v Francijo. Mislim, da vodilni pri Citroenu v FR sploh ne vedo za to peščico malih bogov iz KP.

Pozdravljeni-če mi lahko kdo pošlje direkten e-naslov od francozov kateri naj bi bdeli nad našimi bogovi v kp.bi prosil zanj-ko sem za ta naslov prosil koper so mi poslali isto spletno stran kot je citroen.si le v fr jeziku.Pri meni se je nabralo precej nezadovoljstva,da bi jim z veseljem pisal.L.P.Drejci.

cashkee

Pozdrav Vrhnčan

Podatki za direkten kontakt preko forme za reklamacije - testirano od kolega iz ANglije in se odzovejo:
http://www.psa-peugeot-citroen.com/en/fonctionnelle/contact.php

Naslov:
Head office
PSA Peugeot Citroën
Paris Grande Armée
75, avenue de la Grande Armée
75116 PARIS
Standard : 01 40 66 55 11 (daj stran nulo in dodaj mednarodno)

LP
Cashkee

drejci

Hvala za naslov-bom javil kakšen bo odziv
L.P.Drejci