Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

masun01

nekaj je narobe na šobah za vbrizg nafte, šobe ven in na test na žalost pa ni poceni ta hec

slo25

Citat od: masun01;103957nekaj je narobe na šobah za vbrizg nafte, šobe ven in na test na žalost pa ni poceni ta hec

šobe so bile pregledane in so ok, zamenjane gumice, tako da le te naj ne bi bile problmeatične (prodajalec jih je dal pregledati). mi je pa pri prodaji povedal da je avto začel tresti po tem ko je zamenjal sklopko.

na servisu so mi rekli da bi lahko bil vbrizg, nimajo pa eksaktne diagnoze kaj bi lahko bilo krivo.

pero77

Pozdravljeni

vozim 1.6 HDI GP letnik 2010 , kupljen nov v Mariboru ( Avto PLUS-samo ne tja hodit na servis!! ) pravkar imel prvi servis (Petovia Avto, Maribor - izredno zadovoljen).
cena servisa ( delo plus vsi deli za zamenjat ) 113,50 EUR
olje ki sem ga kupil posebaj sam pa 42,90 EUR (TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30).
Nad avtom praktično navdušen in izredno zadovoljen

Lahko samo rečem:" Priporočam! "

Sem pa pred časom imel eno nezgodo in je bilo potrebno kleparsko in ličarsko avto poravit. Za tisti čas sem dobil nadomestno vozilo 1.6 bencinarja in moram povedat, da je meni pil nekje 2 do 3 litre več, kot moj dizelček.

veliki

wragec

Pozdravljeni.

Odločil sem se za nakup rabljenega C4 GP najraje 2.0 diesel. Na avto-netu so večinoma avti uvoženi iz tujine, kar mi pa ne paše preveč, saj je tam sumljiva kilometrina. Naslednji teden grem malo pogledat avte v LJ in okolico, pri Jerovšku pa sem se dogovoril, da mi bo preko št. šasije pogledal zgodovino vozila (če bo vidna) iz tujine. Najraje bi kupil od fizične osebe in ne od dilerjev, saj te mingrede nategnejo. Res da nudijo garancije 3 ali 6 mesečne, samo problem nastane ko to uveljavljaš.

Èe kdo pozna kakšen dober C4GP letnik 2008 ali 2009 naj mi prosim sporoči.

Hvala

slo25

Citat od: wragec;105732Pozdravljeni.

Odločil sem se za nakup rabljenega C4 GP najraje 2.0 diesel. Na avto-netu so večinoma avti uvoženi iz tujine, kar mi pa ne paše preveč, saj je tam sumljiva kilometrina. Naslednji teden grem malo pogledat avte v LJ in okolico, pri Jerovšku pa sem se dogovoril, da mi bo preko št. šasije pogledal zgodovino vozila (če bo vidna) iz tujine. Najraje bi kupil od fizične osebe in ne od dilerjev, saj te mingrede nategnejo. Res da nudijo garancije 3 ali 6 mesečne, samo problem nastane ko to uveljavljaš.

Èe kdo pozna kakšen dober C4GP letnik 2008 ali 2009 naj mi prosim sporoči.

Hvala

...

bramar

Tu sicer zasledim neke graje robotiziranega menjalnika pri grandu. Sam sem imel tak avto skoraj štiri leta in sem bil z njim zelo zadovoljen. Nič nisem opazil kakšno pomanjkanje moči ali dušenju motorja. Mislim, da je to prej pri avtomatskemu menjalniku, zato mora imeti tako vozilo nekaj konjev, kubikov več. Èe bi danes izbiral, bi se ponovno odločil za robotiziran menjalnik, saj nudi oboje, atomatsko ali ročno prestavljanje ...

wragec

No tudi jaz sem od včeraj naprej lastnik Pablota 2,0 HDI letnik 2008 uvožen iz Francije. Pred nakupom sem na dveh servisih preveril zgodovino avta (Citroen Celje, in Jerovšek Grosuplje), trikrat je bila uveljavljena garancija, prvič na 25k, program za menjalnik, 60k neko ohišje in novembra 2010 park senzor (km na števcu 131000), prodan po končani garanciji februarja/11, sedaj jih ima 137000. Že od vsega začetka pa je z njim zelo razburljivo. Vzel sem ga v Avto Vita Teharje, kjer sem bil z odnosom prodajalca Sandi zelo zadovoljen, dobil sem leto garancije GSV5. Po nakupu se odpeljem proti Lj in se ustavim na Lopati na črpalki takrat pa šok, iz avspuha se začne kadit kot takrat kadar gre turbina, jaz že cel paničen in živčen, črpalka cela v dimu, jaz avto ugasnem. Kličem Sandi-ja kateri pride čez 5 minut in pravi, da je to nemogoče ker je on pregledal avto in tudi km štimajo. Nato mi pade kamen iz srca ko ugotovi, ker je avto stal skoraj štiri mesece, so oni dolili tekočino za fap filter, čiščenje se je vkloplo in normalno da tako kadi. Avto vžge malo še letijo ven saje in problema ni. Strah pa je bil. Se peljem domov zelo lepo, udoben avto, robotika se še navajam ampak bo. Drugi šok sledi danes zjutraj. Grem iz službe, v avtu imam še sodelavko, oba se pripnema ko hočem avto vžgat pa začnejo delat brisalci katere ne morem izklopit, piska opozorilo narisan sedež št. 2, avto pa ne vžge. Grem ven iz avta ne dela niti daljinec, čez 2 minuti pa sedem in normalno vžge. Mogoče je bilo opozorilo ker sodelavka ni normalno sedela ampak bolj postrani, pogledam pod napake v avtu, ampak ni zabeležlo nobene. Kaj bi bilo ne vem.

Imam par vprašanj:
- katere pnevmatike imate gor 215/55-16 navadne ali ojačane robe
- kako izklopiti ogledala da se ne zapirajo,
- ali je menjava olja v menjalniku na 60000 km, ker čeprav piše v knjižnici da je bil servis narejen na 121000 km (ne-vem pa kaj je bilo narejeno), bom menjal olje in filtre in bi zraven še olje od menjalnika
- kakšno olje gre v menjalnik

Mam pa to opremo

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 HDi Exclusive FAP Avt-XENON-PANORAMA- NAVI-PDC

wragec

Na koliko se menja olje v menjalniku sem vprašal pri:

- Merlak - nikdar
- Jerovšek - nikdar
- Jenko - nikdar

Razni VW, Škode, Audiji vsi nekje na 60k tukaj pa nič, rabim inf. od vas ki ga imate, ker ne-bi rad da se avtomatika pokvari.

Hvala

Igorek

To ni avtomatski menjalnik, temu se olje menjeva isto kot ročnemu, tovarniško torej nikoli.

Ker ta robotski menjalnik je dejansko ročni menjalnik z "robotsko roko", ki menja prestave in eno sklopko.

Jaz sem to bolj laično raložil, če pa hoče kdo bolj podrobno pa naj.
Mamo na picassu isti menjlanik.

Lp Igor

wragec

wragec

Imam še eno vprašanje. Ko avto vžgem C4 GP 2,0 avtomatic in je mrzel mi pri speljevanju cuka in to samo v prvi prestavi ali pa če je v rikvercu,naprej pa je tekoče.

tomazpog

rabiš posodobitev software-a za menjalnik. Imel isti problem, peljal na servis, naložili nov software in zadeva je speljala brez cukanja

klavdijo

Citat od: Robroy;92419Pozdravljeni!

Kupujem C4 Grand Picasso 2.0 hdi avt. menjalnik letnik 2007 ali 2008, pri pregledu foruma nisem nikjer zasledil večjih pritožb nad zanesljivostjo avtomatskega menjalnika (razen programske opreme). Sem v dvomih, kajti sevrviser ( ne pooblaščeni ) mi je zelo odsvetoval nakup tega modela vozila, rekoč da se menjalniki kvarijo strošek menjave pa je seveda velik.
Predvidevam, da imate uporabniki tega foruma nove avtomobile omenjenega modela in zato ni pripomb, zanima pa me kako je z letniki 2007 in 2008, kako je z menjalniki po prevoženih 90.000 ali več kilometrih, se kvarijo ali ne, ali je res pri prevoženih 100.000 km menjava olja v menjalniku cca. 700 €?

Hvala za odgovore !

A res treba olje na menjalniku zamenjat na 100000 km, velja za navadni in robotiziran menjalnik?

tomazpog

vidiš, to je tudi meni "zanimivo".. Ko vprašaš na servisu, ti rečejo, da ni potrebe po tem..  V bistvu je kar problem, moraš malo manj kot celo zahtevat..