Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

inštruktor

živjo..! Tudi naša familija se je širila in smo rabili več prostora in smo se odločili za grand picassoja. Ima ogromen prtljažnik če imaš zložene zadnje sedeže,in tudi druga vrsta se da premikat naprej in nazaj. Meni je osebno zelo všeč oblika avta vožnja z njim je pa sploh nekaj posebnega. Ima pa tiptronic menjalnik in veliko opreme.Sam moraš preizkusiti oba pa se boš lažje odločil.Mi smo nad njih navdušeni. Želim ti veliko veselja z novim avtom pa katerikoli že bo. Boštjan

Robroy

Pozdravljeni!

Kupujem C4 Grand Picasso 2.0 hdi avt. menjalnik letnik 2007 ali 2008, pri pregledu foruma nisem nikjer zasledil večjih pritožb nad zanesljivostjo avtomatskega menjalnika (razen programske opreme). Sem v dvomih, kajti sevrviser ( ne pooblaščeni ) mi je zelo odsvetoval nakup tega modela vozila, rekoč da se menjalniki kvarijo strošek menjave pa je seveda velik.
Predvidevam, da imate uporabniki tega foruma nove avtomobile omenjenega modela in zato ni pripomb, zanima pa me kako je z letniki 2007 in 2008, kako je z menjalniki po prevoženih 90.000 ali več kilometrih, se kvarijo ali ne, ali je res pri prevoženih 100.000 km menjava olja v menjalniku cca. 700 €?

Hvala za odgovore !

garac

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=5896&highlight=avtomatski+menjalnik

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3367&highlight=avtomatski+menjalnik

torej zaeenkrat negativna izkušnja up. sandik, druge pa ne, če odštejemo up. jani-nina in problem z njegovim bencincem in žalostnim koncem avta
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Robroy

Hvala za odgovor......kot kaže bom poiskal novega serviserja.....in vseeno kupil omenjeni avto.

klavdijo

Ne vem kje sem prebral, ko sem jaz kupoval avto , da kombinacija 2.0 motorja in robotiziranega menjalnika ni lih najbolj posrečena, naj bi menjaljik dušil motor, ni tistih konjev kot bi morali biti!

Gox

To je verjetno kak avtonovinar napisal v kakšnem testu.

(njegovo osebno mnenje)

plazarig

rmes

Lep pozdrav,
sem popolnoma nov na Citroen forumu. Odločam se za nakup avtomobila
Citroen C4 Grand Picasso 20 HDi Exclusive avtomatik (ni robotiziran). Avto, je iz uvoza (Italija), je letnik 08 in naj bi imel 65000km. Glede na to, da bo to moj prvi citroen in s temi avtomobili nimam izkušen, bi vas prosil, kaj menite o tem tipu avtomobila, kakšne imate izkušnje. Prav tako me zanimajo vaše dobre in slabe izkušnje pri uvtomobilih iz uvoza
                                                                                                                                                      LP rmes

dvorjan

Verjetno ima za seboj vsaj se enkrat vec kilometrov kot pise. Sicer pa bo cena povedala veliko. Ce bo tako ugoden kot domaci, potem je nekaj narobe, saj ima avtomatik visoke izpuste in je zanj treba po novem placati kar zajeten kupcek DMV ... Ce se ni uvozen, vsekakor preracunaj, o koliksnem znesku je govora. Aja, pa DURS ne uposteva sumljivo nizkih racunov, ampak pogleda v Eurotax ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

rmes

Lep pozdrav,
Kljlub veliki želji po citroenu, sem se odločil, da ne bom reskiral in kupil avtomobila iz uvoza, pa čeprav na avtomobilu nisem našel napak. Glavni razlog je ta, da bi sicer avto lahko prevzel danes, servisno knjižico in rezervni ključ pa enkrat kasneje.
Od mojega prvega ogleda avtomobila, pa do danes je minulo trinajst dni. Razumem, da nekaj časa traja, da se sprovedejo vsi postopki glede papirjev, ne razumem pa, da po izjavi trgovca lahko traja, da pridejo rezervni ključi in servisna knjižica še kak teden.(računano od danes dalje) Ker je bila moja druga opcija Renault, ki ni iz uvoa in je dveleti mlajši in ima tudi skoraj petkrat manj km. sem se odločil zanj. Tako vsaj še nekaj let ne bom Citroenar. Zahvaljujem se g. Dvorjanu za odgovor na moje vprašanje na tem forumu in na zs  Lepo vas vse skupaj pozdravljam in vam želim čim več srečno prevoženih kilometrov s citroeni  rmes

dobek

Citat od: rmes;98428Razumem, da nekaj časa traja, da se sprovedejo vsi postopki glede papirjev, ne razumem pa, da po izjavi trgovca lahko traja, da pridejo rezervni ključi in servisna knjižica še kak teden.

dilerji avte kupujejo na licitacijah (lizing his, ponavadi) in ja, dostikrat se zgodi, da avto gre pri nas v prodajo prej, preden vsi papirji in ostalo prispe (ali pa tudi ne, sem na tak avto tudi ze naletel)
:burn:

klavdijo

tomazpog

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:No, odvisno od prodajalca..  Sam sem tudi tko kupil Pablota iz Francije.. Je pa res, da POZNAM firmo, ki mi ga je uvozila in sem zgodovino lahko preveril..  Zaenkrat zelooo zadovoljen, imam avto cca 4 mesece.. Aja, sem ga tud predstavil v drugi temi..:-)

marmik

ni noben problem, če je servisna je vse O.K., je pa normalno da servisna in rezervni ključ pride čez teden ali dva.
Mora tvoj prodajalec najprej poravnat račun v tujini v celoti, plačat vse dajatve in podpisat take in drugačne papirje - kot denimo da se avto več ne vrne v državo iz katere je uvožen ... pol pa dobiš vse! Pa še nasvet, v tujini imajo denar za avto in servis, pri nas pa za avto se še najde kredit.... pol pa  ko je treba servis plačat se pa konča. Sam sem kupi že tretji avto iz uvoza, pa razen malih drobnarij - kakšen končnik, ni bilo treba ničesar menjat, avto pa je 10-20% cenejši kot pri nas - pol pa razmisli.

l.p.:argue1:

tomazpog

No, tudi sam imam tretji avto iz uvoza, pa moram rečt, da ni težav.. Prvi Scenic je bil iz Italije, drugi Scenic iz Nemčije, zdaj Pablo pa je pravi Francoz, hehe.. Je pa sicer Pablo ravnokar pri "zdravniku", ker mi je spustil dušo levi zadnji zračni blažilnik. Ampak ni sile, bomo menjali oba, pa bo mir..  Je pa res, da sta oba blažilnika precej trpela zadnja dva tedna od "kvalitete" toskanskih cest in avtocest... Pa še polno naložen avto.. No, je pa potovanje res pravi užitek! To je res vagen za take razdalje!