Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

akitilana

Po moje tudi ne bo šlo. CS se pač odloči za pakete opreme in motorje, ki k njim pašejo in izberi, če ti je všeč ali ne. Mislim, da gre vsem skupaj še vedno predobro in, da ni daleč čas, ko ti bodo ponudili formular z vsemi možnimi opcijami ti pa si boš kljukal kar ti pač ustreza. Saj gre koneckoncev pri nakupu avta za kar velike denarje in je res žalostno, da si na tak način omejen. Še, ko greš kruh kupit imaš takšno izbiro, da se težko odločiš katerega vzeti, pri avtu pa te neki omejujejo: če boš vzel exclusive potem boš lahko imel alu strešne letvice sicer pa ne - kot sem dejal predobro jim gre.

V Nemčiji sicer bencinarja kot ga želiš ti (exclusive) tudi nimajo, imajo pa na voljo 1.6 dizel z ročnim menjalnikom in exclusive opremo. Ampak to je Nemčija.

Citat od: mrjohn;37665Tudi jaz sem razmišljal v tej smeri (exclusive), a bi rajši imel ročni menjalnik, pa tudi 2,0 motor se mi ne zdi potreben. 1,8 je po mojem mnenju čisto dovolj zmogljiv.

A te variante ne morem naročiti (1,8 bencin in exclusive oprema) ali pač?

Robert

mrjohn

Ja drži, da nimaš kaj dosti za izbirat. Paketi so kakšni so, dodatki so navedeni in jih lahko naročaš samo k določenim paketom.

Mislim pa, da bi si lahko namislil katerokoli kombinacijo opreme (najbrž so nekatere tehnične omejitve) in ti bi v tovarni tudi sestavili brez kakih problemov. Tudi če bi bilo malo dražje...

Robert

akitilana

Kot sem že napisal. Dokler bo folk kupoval kar jim pač ponujajo bo tako. Proizvajalec in zastopnik gotovo ne bosta tista, ki bosta tovrstne "ugodnosti" trgu ponudila sama od sebe. Nekaj jih pač mora v to prisilit. Zakaj so pa vedno tako radodarni z raznorazno opremo, ko gre model počasi ven - ti navesijo gor glih vse kar se spomniš samo, da prodajo. Kar pa se tiče čakalne dobe pa: sam bi gotovo počakal 3 mesece, če bi si lahko izbral avto po svojih željah, saj novega avta ne kupuješ vsak dan. Tudi, če ga naročim danes z nekimi dodatnimi paketi ga bom čakal 2-3 mesece.

Še tole za primerjavo: sem pred tremi meseci naročil preko spleta dve srajci v DE (podaljšani rokavi - jebat ga eni smo pač mal predimenzionirani) in jih dobil prejšnji teden (kot so obljubili). Samo stvar je v tem, da sem si na njihovi spletni strani srajci v bistvu sam "sešil" - od vrste ovratnika, do manšet, dolžine rokavov, hrbta, širine, barve, ... Srajca je zato sicer 10% dražja kot običajna ampak, če ima človek takšno željo in je zanjo pripravljen plačati mu je pač treba ustrečt.

CitroJen

Tudi meni je pomembno, da ce ze kupujem novi avto, da je tocno tak, kot ga zelim imeti - tudi zato, ker nisem med tistimi, ki avtomobile menjujejo tako pogosto kot spodnje perilo. Tako mi sicer seveda ni prijetno, da bom avto, ki sem ga narocila pred 14 dnevi, dobila sele oktobra (!), bo pa vsaj priblizno tak, kot ga jaz zelim po lastno-izoblikovanih zeljah in predstavah (kolikor pac gre pri omejeni ponudbi), in ne le eden izmed mnozice vseh enakih, ki jih imajo vsepovsod po salonih na zalogi. Konec koncev pa - saj jih izdelujejo za nas, kupce, od katerih zivijo, ne?

garac

takšen list iznajdljivi jodlarji zataknejo v posebno škatlico na strenskem oknu rabljenega avta. Na škatlici piše odnesi s seboj, na listu pa so glavni podatki, morda bi tudi kak naš dealer to posnemal? Nimam prav nič proti
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mrjohn

In smo si premislili.

Sedaj se namreč spogledujemo z "Exclusive 1.6 HDi FAP" grand picassom.

Smo tehtali med serijsko opremo in doplačilno in ker določenih kombinacij ali opcij ni bilo mogoče naročiti (k osnovni opremi) smo zamenjali model. In ker smo tako dolgo čakali, so sedaj prenovili tudi opremo (modeli, drugačni nazivi samo za granda zaenkrat) in tudi cene.

Sicer smo primerjali z"Exclusive 2.0i 16V Avt." a smo se rajši odločili za manjši motor (1.6) s klasičnim menjalnikom. Avtomatika nam nekako ne leži...

Škoda, da nimajo bencinca z manjšo kubikažo in enako opremo (Exclusive) brez avtomatskega menjalnika...

Robert

Andy

motorček je super... jaz imam sicer BVMP ampak ti lahko rečem, da je zelo sposoben motor. Klance kar požira :BigThumbs: ... Dirkati z njim pa seveda ne moreš, ampak mislim da niti ne nameravaš, če kupuješ Grand Picassoja.

cedomil

Pozdrav vsem skupaj

Glede na to da se mi je družina povečala za enega člana razmišljam o večjem avtu ( beri velikem ) in sem v dilemi.
Zadeva je takšna ; v družini smo trije človečki in en kužek ( nemški bokser-44kg) kateri kraljuje v prtljažniku. Neglede na to da sem lastnik megana grandtour sem se odločil za nakup avta in rabim pomoč oz. nasvet.

Tehtam o obeh avtomobilih, ker bi kupil novega, razmišljal sem  tudi o nakupu rabljenega  espace-a ali S-maxa, ker sta resnično velika in imata zadosten prtljažnik za moje potrebe.
Zdaj ste pa vi na vrsti, zanima me koliko je velik prtljažnik v C4 GP s samo 5-mi sedeži in ali je isti kot pri tistem ki jih ima 7, le da bi le ti bili pospravljeni v dno avta. Da skrajšam, kolikšna je litraža prtljažnika v C4 GP

Hvala za odgovore in upam, da nisem preveč zakompliciral s svojim vprašanjem.

lerin

GP4 je večji od gsenica, sicer pa poglej v katalog enega in drugega ter primerjaj dolžine, širine in višine in volumne. Potem se opravi do avtosalonov in poglej, preglej in stestiraj avtomobila. Sam sem tudi rabil več prostora in sem se na koncu odločil za berlinga - zaenkrat mi ni žal.

cedomil

Še nekaj me zanima, ali je možno premikanje sedežev v drugi vrsti naprej in nazaj ali so fiksni?
Hvala

cedomil

Lerin hvala za odgovor
Malo sem naredil domačo nalogo sem ugotovil ( vsaj po papirju da je grand scenik vseeno prostornejši kljub temu da je manjši.
R.grand sc- 645-2050 L
C4 GP pa    576-1951 L

garac

Ta podatek zna biti varljiv, lahko, da je večji volumen prtljažnega prostora, a je potem na sedežih man placa. Pojdi peljat oba. Sam sem vozil tudi scenic, ki se mi sploh ni zdel slab avto, razen sistema katrice za vžig prostora na zadnji klopi itd, grand scenic, sicer prejejšnja generacija je imel manj prostora, kot običajni C4 picasso
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

na takem mestu 100% kupim Jupy!

http://www.citroen.si/domov/#/citroen-jumpy-kombi/pop/narocilo-kataloga/?CAR=2CG92B

Placa ko dreka, avto zgleda fenomenalno in za 25 000 jurjev dobip 120 konjskega... Zadnjič sem se peljal z njim v Graz pa moram rečt fenomenalno!

garac

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=324&page=6

Jumpy s primerno opremo recimo busnies je zelo fajn in lep avto, če dobiš še dober popust .
Novi veliki kozolec je zadaj grd za zjokat, ampak vsake oči imajo pač svojega malarja.

Vsekakor probaj, pelji in veliko sreče pri nakupu, pa poročaj nam, kako se boš odločil.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

lerin

sem pimerjal tudi c4g in senikag pa se mi zdi c veliko bolj prostoren, še zlasti med 1. in 2. linijo sedežev - c4g je že orng enoprostorec, senikg podaljšanja verzija običnega senika