Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

Dober serviser ti pove, da ni predvidena menjava, da pa je pametno zamenjat. In ne komplicira če ti to od njega zahtevaš.

klavdijo

Citat od: dvorjan;107232Ne na menjalniku, ampak v menjalniku. =)

In ja, je priporocljivo, ne glede na vrsto menjalnika. Jaz to prakticiram zadnja leta na vseh vozilih v svoji lasti, pa nimam tezav z menjalnikom.

Ni priporocljivo ampak priporočljivo, kar hitro se zmotiš, a ne? Se ti pa hitro vrne :)

uros80

Pozdravljeni!! Sem nov uporabnik citroenovega foruma, imam nekaj vprašanj pred nakupom novega C4 GP-ja!
Za to, ce bom postal nov lastnik svojega prvega citroena, sem se naceloma ze odlocil, ker moram priznat,da me je avto v celoti zelo navdušil!! Edina dilema, ki jo imam, je v motorju.Za to bi vas prosil, za vasa mnenja ter izkusnje (dobre in slabe), glede izbire motorja. Odlocam se med tipI:THP 155 BMP6 , VTi 120 BVP in HDi 110 BVM6!!!
Zanimajo me razlike v motrju, pospeskih, porabi, ter seveda o vzdrzevanju in podobno. Moram priznat, da sem glede tega LAIK!!!!:Hammer3:Za posredovane odgovore, se vam ze vnaprej zahvaljujem!!!

Lp, Uroš.:BigThumbs:

garac

Uroš dobrodošel, prosim pobrskaj po že obstoječih temah o C4pic in C4Gpic, najbrž boš našel vse odgovore na tvoja vprašanja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Ker je Grand Picasso velika in tezka krava, ti vstopni 1.6 VTI motor s 120 konji odsvetujem, ker preprosto ni kos avtomobilu, ko je ta malce nalozen. 1.6THP ima turbino in posledicno veliko vec moci ze pri nizjih obratih, je pa res, da popije liter do dva vec od dizla (HDI), vendar tudi znatno bolje gre. Svoje pri racunici naredi tudi razlika v ceni. Sam bi za C4GP najprej izbral 2.0 HDI (ki ga v tvoji racunici ni), potem pa 1.6 THP in sele nato vse ostale ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

uros80

Hvala za odgovor.
Moram pa priznat, da 2.0HDi-ja ni v moji računici,ker sem ga pozabil dodat.Pa res je tudi, da ga nisem uspel preizkusit.
Preizkusil sem samo 1.6HDi-ja, ter 1.6THP in slednji me je nadvse navdušil.Upam, da bodo v kratkem imeli se ostala dva tipa motorja na razpolago, da vidim kako je!

obojan

Zavedaj se, da gp ni dirkalni avto.
Za na dopust naložim mojega Gp-ja 1.6 dizel  do vrha in na strehi imam največji kovček in gre čisto v redu. (Poraba na ac  pri tako naloženem avtomobilu pri povprečni hitrosti  130km/h 7.5 litra)
Edino pri vožnji v strme klance pa se sprašujem, če ne bi bil boljši kakšen močnejši motor.

mitja12345

Pozdravljen obojan!

Èe si videl, se prodaja moj bivši C4 GP, 1 leto star, motor 155 THP. Priporočam ti ta avto, ker dela, je dovolj močan in kot je dvorjan napisal, NE pije več kot navadni VTI 120. Namreč, moj je imel 6 prestav in temu primerno manjšo porabo - bila je nekje od 6,8 - 7,2, s tem da sem veliko vozil po AC.

Tako da, če ti je moj všeč (bivši), ima še 3 leta garancije, full oprema (razen navigacije),.... tukaj je link:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4410460&show=1

prodal sem ga pa samo zato, ker je bil premajhen za mojo službo. Drugače pa avto kot tak je top.

LP

uros80

Pozdravljen Mitja12345!

Ravno tvojega bivsega sem vceraj preizkusil (sicer na kratki relaciji) in morem rečt, da je naredil velik vtis na mene!!
Ce se prav spomnim, mislim, da je bc kazal porabo za zadnjih 1700km 7,2l, kar je meni sicto ok.Sem racunal na porabo nekje med 9 in 10l na 100km.

dvorjan

uros80:
Pa zavedaj se, da BC za eni 10% laze v svojo korist, tako da je realna poraba okoli 8l/100km, kar je za tako velikost (zracni upor) in tezo avtomobila se vedno odlicen podatek.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mitja12345

tega bivše-mojega ti priporočam...pa takrat je bila še akcija, da sem dobil 4 leta garancije.
Saj pravim, meni ga je bilo škoda, ampak žal mi je res 100% bolj prišel prav Berlingo, tako da sem menjal..pogrešam pa zelo sam motor in moč ter nizko porabo na avtocesti...

LP

hostnik

pozdravljeni , sem novinec na foromu in se odločam za nakup c4 gp . ogledal sem si avto letnik 2008 , 156000 km. motor  1.6 hdi ,oprema exclosive. po servisni knjigi je redno servisiran vsakih 20000 km,uvoz francija.vesel bom vsakega nasveta in informacije na kaj naj bom pozoren pri nakupu .  lp marjan        celje

garac

@hostnik, dobrodošel na forumu, preberi predhodnih 9 strani in najbrž boš našel večino odgovorov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

wragec

Citat od: hostnik;114199pozdravljeni , sem novinec na foromu in se odločam za nakup c4 gp . ogledal sem si avto letnik 2008 , 156000 km. motor  1.6 hdi ,oprema exclosive. po servisni knjigi je redno servisiran vsakih 20000 km,uvoz francija.vesel bom vsakega nasveta in informacije na kaj naj bom pozoren pri nakupu .  lp marjan        celje

Ne zanašaj se na servisno knjigo, ker tiste štemple je lahko dobiti. Poglej avto od zunaj in od znotraj, zapiši si št. šasije in pojdi na citroen servis kjer ti bodo pogledali njegovo zgodovino. Servisni interval mislim da ne morejo videt, vidijo pa kaj je bilo popravleno v garanciji, in tam imaš zraven datum popravila in kilometre ki so bili prevoženi, in kaj hitro ugotoviš realne kilometre. Èe ni skrivnost daj link od avta ali avtohiše lahko tudi na zs.

hostnik

kolk so pa kej turbine problematične na c4 gp 1.6 hdi ?  A že ima kdo slabe izkušnje ?  Koliko km približno zdržijo ? Koliko stane menjava ?    LP.