Odločitev za nakup grand picasso

Začel/a mrjohn, Junij 18, 2008, 03:53:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

jeti16

Pozdravljeni,
sem še eden "frišen" lastnik citroena. Pred mesecem sem kupil C4 Grand picasso 2.0hdi letnik 2008 z opremo exlusive. Ima robotiziran menjalnik in zračno vzmetenje. Za ta avto sem se odločil zaradi zdravstvenih težav in posredno že kar ogromnega prtljažnika. Z avtom sem zelo zadovoljen, saj pri njegovih 150.000 tisočih dela vse kot mora in primerjave z renaultom, ki sem ga vozil dosedaj. Po servisni knjigi je bila menjana sklopka robotiziranega menjalnika, kar je tudi razvidno iz računa. (1050 eurov).
Zanima me kaj so še šibke točke teh avtov in kje bi se dalo dobit knjigo z navodili po možnosti v Slovenskem jeziku.
Lep pozdrav, lepe praznike in hvala za informacije.

rsm23

Navodila za uporabo v SLO jeziku dobiš tule: http://service.citroen.com/ddb/
Glede šibkih točk pa malo preglej po forumu.

jeti16

matt79

Pripišem samo glede porabe: 1.6 HDI ročni menjalnik C4 GP, vsak dan služba recimo trekoča vožnja po mestu, ( malo ustavljanja) poraba je 6.9l/100, izven mesta tekoča normalna vožnja 6.1l/100km.

za moje pojme mi 1.6 motor zadovoljuje moje potrebe, dovolj navora konec koncev je to družinski avto.

paziti je potrebno da se potisnejo šobe, ter da se obvezno dela servis- olje- na max 15.000km drugače se lahko s časom zamaši sito za olje in pride do zaribanja turbine.

lp

Milan48

Èe bo kaj pomagalo:
1. Zakaj nisem kupil novega C4 Picassoja? Ker nima zračnih blazin in je vožnja slabša (nagibanje, kimanje) napram sedanjim z zračnimi blazinami. Je pa tišji in lažji. Druge zadeve pa niso prevladale, da bi menjal. Mikala me je edino lepa multimedija pri najbolje opremljenem > 32t €. Sic! Aja, pa nima dvojno odpiranje zadnjih vrat. Èe se enkrat na kaj navadiš, naslednjič težko vzameš manj. Bi pa takoj kupil novi C4 Picasso, če bi imel hidroaktivo.
2. Zračne blazine so enak, ali pa nižji strošek kakor menjava vzmeti in blažilnikov pri 100tkm in več. Èe si občutljiv na stanje vzmetenja, boš ravno tako menjal blažilnike in vzmeti, kakor blazine. Res pa je, da blazine moraš menjati, blažilnike pa ni nujno in edino lahko te vrže s ceste na grbančasti cesti, ali pri hitri menjavi smeri, če amortizer ne štima.
3. Na forumih se seveda največ piše o problemih, a kot je že nekdo napisal, C4 Picasso je najbolj zanesljiv avto v svojem razredu ( napake ugotovljene na cestah od 17 miljonov članov ADACa). Samo BMW X1 se mu je v zadnjem času približal. http://www.adac.de/infotestrat/unfall-schaeden-und-panne/pannenstatistik/suchergebnis.aspx?pklid=3&pstatid=5&ReturnUrl=5uEyBA6KBgNKCARK55ZyBARCzNqr0u23BTXFzyqpzAcxCLRyzAa1CLRyzAZyC5X3xLErxLEz5uXFBARpzocy0gN8ym68C5X3xLE4HeZ_ Tako, da če tudi imamo stroške s temi Citroeni, vedimo, da jih imajo tudi drugi in v tem razredu, spodnjem srednjem, je C4 Picasso pač The best.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Nulla tenaci invia est via!

Carlito149

Ali mi lahko kdo od vas preveri rabljenega C4 GP, ce mu posredujem VIN stevilko?

zlikovski

Z VIN kodo doma lahko preveriš edino kakšna je oprema,...
Glede servisov pa se neda. Z VIN kodo greš na servis pa ti tama pogledajo in povejo kaj se je dogajalo okrog avta glede na pooblaščenem servisu. Šušmarskih posegov seveda nebeleži :)

Carlito149

Gledam enega letnik 2009 in prva reg. 2010 z masino thp in robotiziranim menjalnikom.
Oprema je exclusive. Kaksna bi bila realna cena? Zanima me tudi kako je kaj zanesljiva ta masina in menjalnik.

Gox

Od doma lahko preko VIN številke in citroen.service.com kot so že povedali preveriš s kakšno opremo je avto prišel ven iz fabrike ...

tu se da videt, če je bil avto iz uvoza morebiti službeni/tovorni avto .. pa potem piše da je bil brez sedežev zadaj, brez pasov ... itd ... Za ostalo pa je treba na servis.

Ubozic

Pozdravljeni.

Zanimam se za nakup takšnega avtomobila in sicer letnik nekje med 2009 in 2012. Glede na pestro ponudbo motorjev in menjalnikov me zanima kako se med seboj razumejo oz. kako je z živahnostjo na cesti. Je za 1.6 hdi 112 km in avt. menjalnik primeren partner ali potrebuje več konjev,da spravi avto v pogon? Je pri teh avtih avt. menjalnik sploh modra izbira ali se je bolje zanesti na dobro staro roko? Hvala za vse info. tudi za takšne katere nisem izpostavil.

Lp, Urban

Gox

To pa bo loterija kupit dobrega ... sem malo pogledal anet .. od 42 modelov na prodaj (letnik 2009-2012) so samo 3 "privat prodaje"

Koliko od teh 39-ih je uvoženih?

Kateri motor svetovat je težko ... sem vozil 1.6Hdi in 2.0Hdi robotiziran ... 2.0 gre super, se pa tudi 1.6 lepo pelje ...

Poskusi dobit kje testni krog pa boš videl kaj si bolj želiš.

Ubozic

Torej uvoženi ne veljajo?

Mislim,da so kr po večini uvoženi..

Èe se 1.6 dobro pelje verjetno ni potrebe po 2.0?
Mišljen bo za družinski avto, večinoma ga bo vozila žena :)

gule

Citat od: Ubozic;188805Torej uvoženi ne veljajo?

Mislim,da so kr po večini uvoženi..

Èe se 1.6 dobro pelje verjetno ni potrebe po 2.0?
Mišljen bo za družinski avto, večinoma ga bo vozila žena :)

Ma veljajo uvoženi, ampak ne vsi. Èe že sam ne moreš uvoziti, najdi neko Avto hišo, ki ima renome...pri raznih Krasničih in podobno, ne kupuj avto...

casper

Citat od: Ubozic;188831http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8553775&show=1&avto=Citroen%20C4%20Grand%20Picasso%201.6%20HDi-PANORAM...

Na primer..

Zgleda čist OK pa še opreme ima kar nekaj..

zakaj so delali veliki servis na 120k km??

na tem motoru se veliki servis dela na 250k km

drugač 1.6 hdi z robotiziranim menjalnikom je odlična kombinacija. priporočam