C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CEPETKO

Slepim potnikom v klimatizacijski prostor vstop ni dovoljen.:emot66:
Po samo 30 km se jih je nabralo za cel avtobus.
Citroen - kreative tehnoloži.

miklavz

Èe ti začne gret/bluzit, pa je z modulom vse v redu je uporaben popolnoma easy sistem - ki vsaj pri meni vedno deluje. Obrneš gumb klime na najmanj, potem na največ (mislim na temperaturo), potem pa postaviš na želeno. Ponoviš na drugi strani. In voila - sistem začne delovati.
Creative technology!
LPM

sulicar

evo pa smo zatesnili klimo,pa da vidimo kako dolgo bo hladila...zdaj je že več kot 1 teden pa še hladi.In kaj je najbolj pomembno sem popravil motorček za levo stran lopute...seveda sam po navodilih iz tega foruma...hvala lepa!!!

c5hdi20

Hi
Vse, kar ste napisali, sem naredil. Vendar, kljub temu, da sem napolnil na novo, še vedno, ko obstojim, ali v standgasu , se izklopi.

sulicar

Ko pa voziš pa dela a ne?To se je meni dogajalo....med vožnjo klima delala,ko la sem stal pa ne...kriv je bil pokvarjene ventilator pri hladilniku.

c5hdi20

c5hdi20

Ventilator dela, a ga ne vklopi. Varovalka cela. Ima kak rele?

alesz

Odvisno od izvedbe........
Dvohitrostna verzija ima,dva releja in en predupor..................
Trohitrostna verzija ima tri releje in dva predupora................
Problem je verjetno termo varovalka na preduporu..............

c5hdi20

OK
Ventilator dela, a ga ne vklopi? Od kod in kje dobi ukaz? Klima še vedno med vožnjo dela normalno. Ko obstojim, na semafotju,... , pa rabi cca 15min, da zopet normalno dela.
Ventilator sem testiral direkt na 12v, dela, pa sta samo + jn -. Ni mi logike o kaki regulaciji hitrosti.

c5hdi20

alesz sorry

Pred hladilnikom, vode in klime, imam pokončno kaseto v kateri so trije releji, na hladilniku dva termotipala ali nekaj podobnega.
Direktno priklopljen ventilator lepo dela. Kje bi naj bili predupori?

alesz

Citatna hladilniku dva termotipala ali nekaj podobnega
Na hladilniku ni termotipal,tisto" nekaj podobnega" odvij ven ,na preduporu je prekinjena varovalka......

c5hdi20

Ok
Prebrikal termovarovalke, pa še vedno ne dela.
Od kje dobi komando za vklop 1 brzine?
Imam dva predupora in tri releje.

alesz

Kaj,upori so pa celi...? Rjav konektor je prva hitrost.....
Releji so napajani iz motornega računalnika,z negatinim signalom,po kontaktu moraš imeti na enem polu tuljave releja "plus" z negativnim signalom lahko ročno aktiviraš rele.....releji so vredu...?

c5hdi20

Probal releje direkt-šklocajo, upori so neprekinjeni, nisem jih pa meril.
Se pa greje konektor pri varovalkah (motornih) na vrhu varovalk.

alesz

Citat od: c5hdi20;205603Ventilator dela, a ga ne vklopi. Varovalka cela. Ima kak rele?
CitatSe pa greje konektor pri varovalkah (motornih) na vrhu varovalk.
Varovalka za motoventilator je pod tisto ploščo na kateri imaš varovalke,moraš celo ohišje dvignit in spodaj je še eno ohišje z močnostnimi varovalkami,Ali imaš napetost na na delovnih priključkih releja....?