C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5hdi20

1. varovalka 50A je šla. Upam, da bom še danes našel nadomestno.
Za kaj so ostale?

c5hdi20

Pozabil.
Moj ma te varovalke od strani na ohišju.

alesz

Motorček je v okvari.....razen če si sam "zakuril "varovalko ...

c5hdi20

JUHU
Menjal varovalko in zopet dela kot mora!

Hvala vsem, ki ste mi pomagali.

c5hdi20

alesz
Motorček je bil v redu, počeno je bilo ohišje in ga blokiralo. Posledično so šle
termovarovalke in varovalka. S kit kompketom za popravilo čolnov (poliester +
 steklena vlakna) sem ohišje popravil. A žal nisem našel glavnih varovalk. S tvojo pomočjo sem končno rešil svoje potenje ob sedanji razmerah.
A vseeno prosim za info, za kaj so še ostale varovalke 50A, 80A, 40A, 30A.
 Hvala še enkrat.

sulicar

Sem rekel,da je bil krivec ventilator:e2787:

alesz

Citatpočeno je bilo ohišje in ga blokiralo.
potem pa vredu če si našel zunanji vzrok....

Sebek

Lep pozdrav!

Ker so se začeli topli dnevi sem tudi sam ugotovil, da mi klima ne deluje. Tole temo sem že dvakrat prebral a rešitve še nisem našel.
Imam dva termotipala in tri releje. Zgornje tipalo sem vzel ven in ni videti da bi bilo kaj narobe. Ugotovil pa sem da na releju, ki direkt vklopi motorni ventilator ni minusa na krmiljenju releja. rele dobi plus, in tudi na debelih kontaktih sta prisotna + in - zato tudi ventilator dela že ju direkno povežem.
Vse varovalke v motornem prostoru so videti vredu. Avto se ne pregreva kljub vlečenju prikolice, ter vožnji v breg. Nisem pa še uspel ugotoviti če se ventilator vklopi ob doseženi temperaturi motorja. (trenutno motor laufa).

A je možno da ne vklopi ventilatorja če je v sistemu premalo plina, ali to nima veze na ventilator?

A ima kdo še kakšno drugo izkušnjo?

Sebek

Ventilator za hlajenje motorja se normalno vklopi, v klimi pa ni nič plina. V ponedeljek grem nafilati klimo, da vidim če kje spušča.

dms

Pri meni je bil kondenzator klime v k... Èe kaj pomaga. Mi je pa pri Jerovšku rekel, da je to kar pogosto. Pri novejših še bolj, ker so kondenzatorji še tanjši, kot pri starejših modelih.

Sebek

Sem glih kar ugotovil, da je klima spuščala na spoju kondenzatorja in spodnje cevi. Mi je cev preparela, v kakšnem stanju pa je kondenzator tam pa ne vem ker je vse korodirano, zraven pa ne prideš prav. Ga bom mogel sneti.

Ima kdo cev za klimo, ki gre od kondenzatorja spredaj, nazaj na hladilnik za hlajenje zraka?

Tudi sklopka na kompresorju ima luft tako da bi mogel tudi to zamenjati.

Sebek

Tako sedaj mi je uspelo klimo zrihtati in deluje. Sem pa opazil eno zadevo in to je da se kompresor izklaplja med Delovanjem. Sedaj pa ne vem ali je to normalno ali pa je že premalo plina.😞😞

dexterboy

Kako ti pa piha iz zračnikov? Ledeno mrzlo ali že rahlo mlačno?
To je recimo eden od kazateljev, če je dobro dofilati plin.
Klima in vse ostalo dela normalno, ne piha pa "ledenica" ampak neka "hladna žalost", kar pomeni, da se ga bo treba "zadeti", po domače: nafilati plin.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

xpuser

In koliko dofilat? Plin kar ga je ven pa mašina pove koliko ga je potem pa al popravljat če pušča al pa na novo napolnit.

Sebek

Klimo sem jaz napolnil v soboto z 650g plina. Prej je bila popolnoma prazna ker je cev preparela. Saj klima hladi enako kot v soboto, le da sem včeraj opazil da se kompresor izklaplja. Zdaj pa v ne vem ali je to normalno za avtomatsko klimo ali ne?