C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

To je največja svinarija kar jih je možno,konec koncev je æloveku vseeno kaj kdo počne s svojim avtom.Ampak potem ko to ne deluje greš k drugem serviserju in mu tega ne omeniš.Èlovek potegne ostanke plina iz sistema in s tem vred nekaj olja in ta tesnilno sredstvo..............zadeva mu zalepi vse priključne ventile Blokira filter  v polnilni napravi.Sam sem to že doživel ,tudi lamele v vakumski črpalki sem imel zalepljene in če računaš,da serviserji polnilnih naprav za navaden servis vzamejo 250 €,potem ti je verjetno jasno kaka škoda nastane.Na vozili podleženem tem tretmanu mora biti obvezno rdeča opozorilna nalepka.

sulicar

Ja to jaz ne vem,ker sem za to zadevo prvič slišal danes....kaj potem sploh ne moreš več filat klime ali kaj?Kaj hočeš točno povedati?
Pa ta zadeva s tesnjenjem deluje?Ker mi je lažje dati 25€ kot pa 250 ali več:-$

alesz

Po domače v sistem dobiš "tesnilec",ki se zmeša z oljem in porazdeli po sistemu tako kot olje,povsod malo,nekje pa malo več.Deluje povsem enostavno,dokler je v sistemu je v tekočem stanju,pri luknji pride do kontakta z zrakom se zgosti .Sistemov  je morje vrst,ogromno raznih preprodajalcev.Tole je čisto moja stvar,lahko brcam v temo....nisem zasledil da bi kaka firma to legalno spravila v EU,to mislim z certifikatom za kemijo.Drugače pa zadeva sploh ni nova.Sam ko sem jo testiral nisem dobil pozitivnih rezultatov.Vprašljiva je tudi cena.Èe ti pa pri tem postopa tako kot pri barvilu,ki ti ga razreči 1/10 in se človek čudi da ni nič pokazalo,je pa ekonomski učinek bolši.

Praviš kupon za polnenje 25€...............................................................................v drobnem tisku ti piše,bla bla je 200g plina za ostalo količino do predpisane je potrebno doplačat 0,05€ za gram...................Pa gre še 20€ pri popolnoma prazni ,pa malo razrečene ampule.........................Koliko je že normalno polnjenje...?
Sicer je to moje mnenje,grem raje na vročino ven..............

xh4ntos

Pozdravljeni,

glede na to, da je to tema o klimi, bi jo še sam izkoristil za eno vprašanje:

Imam C5 III (2008) in se mi pojavlja težava, ki jo je nekdo omenil že zgoraj .. najprej mi je puščala klima, to "naj bi zdaj zatesnili" (Avto Prim Koper - hmm..o tem kdaj drugič), sedaj je plina v sistemu torej dovolj, da se kompresor vklopi, vendar ne hladi dovolj močno (piha srednje hladen do mlačen zrak), pa še to..na eni strani piha čisto sobna temperatura, na drugi strani pa opazno hladneje, ampak še vedno ne "klima hladno"..

Any advice?

Hvala!:BigThumbs:

alesz

Saj si si že sam odgovoril,veš da pušča ,veš da ni dovolj plina.....

xh4ntos

Torej ne hladi dovolj močno, ker raven plina ni dovolj visoka=? (Èeprav, če se kompresor vklopi, bi po mojem pomenilo, da je plina dovolj za normalno hlajenje?).

Gox

Èe klima nima dovolj plina, ne bo delala pravilno ... tu ni nič novega za ugotavljat :)

(100% porihtat sistem, nafilat predpisano količino plina in bo mrzlo)

Tudi naš P206 je imel težave s klimo .. najprej hladila super (prejšnji lastnik nafilal tik pred prodajo), potem pa vedno manj in manj in manj in manj ... čez čas je pihalo samo še toplo... 200€ pa smo zrihtali, nov hladilnik in polnjenje.

xh4ntos

Torej, najprej 100% ugotovim, da nikjer več ne pušča, nato nafilam do predpisane višine in je to to.

Hvala za odgovore! :BigThumbs:

sulicar

po mojem bi moral prvo spustiti tesnilo da zatesni kjer pač mora,potem potegniti ven tesnilo in potem predpisano količino plina.

alesz

In kako boš to spravil ven,dam ti malo pivo in pet centimetrsko slamico, pa sprazni to konzervo....................................

StefZ

Evo še moj prispevek. Èeprav gre za C5 X7 bom kar v tej temi....

Lani menjan kondenzator + napolnjena in delala BP.
Ta mesec je začelo pihati mlačno. Ko si vklopil / izklopil klimo se je slišal "klik" kompresorja, pihalo pa je še vedno samo mlačno oz. toplo.

Včeraj bil pri Jerovšku. Priklopili da mašino - plina dovolj. Ugotovi, da sta "umrla" oba prednja ventilatorja (2.2 HDI 175 ima dva) in posledično je kompresor takoj izklopilo.
Zanimivo pa, da se avto ni popolnoma nič pregreval (črtice vedno na sredini) - mogoče zaradi relacijskih voženj ali pa kak senzor ne dela :Hammer3:

Mi pove ceno. 420 € brez davka za komad :argue1::gimme_money:
Enega je malo "potolkel" in je začel delat, drugi pa je šel gor novi (da se mi avto res ne pregreje kje...).

Na MyCitroen pride popust in Toni je dal ogroooomno popusta na delo (za menjavo je treba snet odbijač...) me je potem vse skupi prišlo 320€. Sem bil tako vesel, da sem si privoščil še original metlice brisalcev za 50€ :BigThumbs:

Sedaj pa vrašanje:
- zdi se mi, da tudi ko je temperatura na "LOV" in ventilator na največ ne piha leden zrak. Saj je mrzel ampak ni pa leden, ko recimo držiš z roko (se mi zdi da je včasih bil bolj mrzel...). Kakšno mnenje?

- stari ventilator sem dobil za domov. A ga recimo avtoelektričar lahko odpre in popravi? Tole je iz citron service: 1253 K6 - LEVI(-A) 2X150W-DIAM 369

- Šlamparija od citroena: pri mojem sta ventilatorja vključno z tisto elektro škatlico (motorček?) prva nato sledijo hladnilniki.... To pomeni, da sta najbolj na udaru vode, soli.... A se lahko motorček ventilatorja s čem pošprica in zaščiti....?

Hvala za odgovore.

CEPETKO

Naj te potolažim samo z tem da imajo letniki od 2013 druga polovica dalje ventilatorja za hladilnikom klime. Me zanima kako dolgo tam kondenzatorji držijo. Dajo se pa lepo oprati z vodo kar doslej ni bilo mogoče zaradi ventilatorjev. Vsi ostali pa na vsake dve leti ali po možnosti še prej pa menjava. Sicer pa ima mk3 še bolj velike odprtine v spojlerju pred kondenzatorjem tako da je mehansko še bolj na udaru pred poškodbami (pozimi trosijo debeli pesek iz kamnoloma). Reši ga samo mreža spredaj drugače če prifrči kamen imaš luknjo skozi saj so rebra tako tanka kot folija za živila, prav tako se na njega naseli vsa mrgolazen ose, muhe, obadi, mušice. Reže  na njem so tako polne stanovalcev, in zadeva se ne hladi več optimalno. Glede mreže pa lahko povem da se pri meni izjemno dobro obnese.
Citroen - kreative tehnoloži.

alesz

CitatSicer pa ima mk3 še bolj velike odprtine v spojlerju pred kondenzatorjem tako da je mehansko še bolj na udaru pred poškodbami (pozimi trosijo debeli pesek iz
ne se sekirat.po novem boš dobil dve avtomatski rešetki in raæunalnik ti bi po občutku odpiral in zapiral dotok zraka skozi te reže................

StefZ

Hvala za pojasnila. A lahko mogoče še besedo ali dve glede na spodnja vprašanja. :AngelPray:

Sedaj pa vrašanje:
- zdi se mi, da tudi ko je temperatura na "LOV" in ventilator na največ ne piha leden zrak. Saj je mrzel ampak ni pa leden, ko recimo držiš z roko (se mi zdi da je včasih bil bolj mrzel...). Kakšno mnenje?

- stari ventilator sem dobil za domov. A ga recimo avtoelektričar lahko odpre in popravi? Tole je koda iz citroen service: 1253 K6 - LEVI(-A) 2X150W-DIAM 369.

c5hdi20

Pozdravljeni

Imel sem podoben problem z klimo, sopotnika zebe meni vroče.
S pomočjo vas sem popravil os levega motorčka v konzoli.
Hvala.
Sedaj pa je nastal drugi problem. Ob zunanji temperaturi do 30 stopinj dela normalno, ko pa stoji avto nekaj časa na soncu (temp. kaže 36) kot da bi se klimi zmešalo in začne gret. Po parih poskusih z ECO on/off se normalno vklopi ali pa tudi ne.

Vprašanja:
Je še kak motorček, senzor, elektromagnetni ventil, ..., ki zna zaj***vat?