C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

parovelb

Uejla!
V C5, l'04, se klima čudno obnaša.

1. Zunanjo temp je kazalo 19C. Temp voznika in sovoznika sem imel na 23C, ECO=off, AUTO=off. Šobe od voznika so pihale mlačen zrak, šobe od sovoznika pa HLADEN zrak!!!

2. Enaki pogoji kot pod 1. z ECO=on. Šobe od voznika so pihale mlačen zrak, šobe od sovoznika pa HLADEN zrak!!!

3. Enaki pogoji z AUTO=on. Šobe od voznika so še vedno pihale mlačen zrak, šobe od sovoznika pa HLADEN zrak!!!

4. Poskusim ponovno ampak zvišam temp sovoznika na 24C. Vse šobe pihajo mlačen zrak.

Zakaj ta razlika v temperaturi? Senzor?
vedno piha kontra.....

Citroenovc

V več temah sem že zasledil, da je pri C5 zelo pogosta okvara kakega od motorčkov, ki krmilijo lopute ...

Nedavno je nekdo tudi napisal strošel zamenjave takega okvarjenega motorčka - material + delo: 85Eur.
OK

LP
Primož

Xandrej

Levi motorček je pobral plastična vodila. Treba nabavit takega ki ima daljši vraz od originala, če ne pa novo loputo ki stane 500 in več evrov... Dela pa je ogromno... Treba celi volanski mehanizem dol vzet ter števec itd itd...

gigo

Citat od: parovelb;36680Uejla!
V C5, l'04, se klima čudno obnaša.

1. Zunanjo temp je kazalo 19C. Temp voznika in sovoznika sem imel na 23C, ECO=off, AUTO=off. Šobe od voznika so pihale mlačen zrak, šobe od sovoznika pa HLADEN zrak!!!

2. Enaki pogoji kot pod 1. z ECO=on. Šobe od voznika so pihale mlačen zrak, šobe od sovoznika pa HLADEN zrak!!!

3. Enaki pogoji z AUTO=on. Šobe od voznika so še vedno pihale mlačen zrak, šobe od sovoznika pa HLADEN zrak!!!

4. Poskusim ponovno ampak zvišam temp sovoznika na 24C. Vse šobe pihajo mlačen zrak.

Zakaj ta razlika v temperaturi? Senzor?

Vdiš parlo. Èe bi kupil uno Dayanco iz Verone ne bi mel teh problemov. he he :emot68:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

NaceM

Citat od: Xandrej;36684Levi motorček je pobral plastična vodila. Treba nabavit takega ki ima daljši vraz od originala, če ne pa novo loputo ki stane 500 in več evrov... Dela pa je ogromno... Treba celi volanski mehanizem dol vzet ter števec itd itd...

Jep.. Pol avta je potrebno razdret. Motorčki se kvarijo.. Yebiga...

parovelb

Citat od: Xandrej;36684Levi motorček je pobral plastična vodila. Treba nabavit takega ki ima daljši vraz od originala, če ne pa novo loputo ki stane 500 in več evrov... Dela pa je ogromno... Treba celi volanski mehanizem dol vzet ter števec itd itd...

Ou!
Kje pa za vraga dobim takega z daljšim od originala? Za razkopat ni panike, imam ključ 11 (smeh). Kdo mi pomaga, en popoldan?

Sproti lahko še pogledam, zakaj imam slab kontakt na žmigavcih = frečah = smernih lučeh.
vedno piha kontra.....

Xandrej

Na resvisih prodajajo take ko imajo podaljšan vrat... Glede da bi pa sam to delal  pa ni šans. Marsikaj naredim sam to pa nebi delal. Sem onega zraven gledal pa je delal to že 29534 krat pa se je kar matral...

Citroenovc

Andrej - pa ta problem velja za vse C5 ali so tekom proizvodnje začeli vgrajevati že v nove motorčke s podaljšanim vratom?
OK

LP
Primož

NaceM

Tudi jaz sem gledal zraven. Ni šans, da se bi tega lotil. Ma kaki! Samo na voznikovi strani prej crknejo.

parovelb

alora bo treba na servis.... hmm... v koper ali kam drugam.... bi res moral tisto djano nabavit.....
vedno piha kontra.....

Xandrej

@citroenovc ja sanjaj... Kdaj bi oni kaj spremenili. Samo optično so porihtali ostalo je enako.

Citroenovc

to pa je hecno - rezervni del imajo ustrezen; prvo vgradnjo pa "s felerjem" ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Saj veš, da je pri citroenu vedno kaj hecnega...

:Hammer3:

parovelb

Danes me je klima spet hecala. Motorček košta 90€ na servisu + delo 4 ure = cca 300€. To pa je malo drago. Pozna kdo cenejšo rešitev?
vedno piha kontra.....

alesz

Popravilo odstoječega motorčka.......?