C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Zamenjaj servis pa bo mnogo ceneje. lp

parovelb

Seveda, zamenjam servis z veseljem. Za popravit je motorček klime in obvolanska stikala smernikov. Sem iz Kopra. Kam peljem?
vedno piha kontra.....

jumper1

Jaz sem to že razdiral ene parkrat vendar mislim da sem malo predaleč stran od tebe

Gojc

Mene pa zanima kaj je narobe z klimo, da mi pri sovozniku pod amaturko kaplja?!?
Hvala

dvorjan

Citat od: Gojc;64102Mene pa zanima kaj je narobe z klimo, da mi pri sovozniku pod amaturko kaplja?!?
Hvala

Verjetno pusca pecica, ki greje zrak za kabino ... Neugodno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

alesz

CitatVerjetno pusca pecica, ki greje zrak za kabino ... Neugodno.
Pečica je vstavljena z leve strani in tudi vse cevi so na levi.Na desni strani je edino odtok kondenzne vode,nekako od sredine peči ,spodaj, gre na desno,potem pa skozi dno ven.......

sulicar

Jaz pa ko vžgem mojega C5 2.0hdi letnik 03,mi klima in ostalo normalno zažene,po par sekundah,pa mi klimo izklopi(pa lučka za auto vseeno sveti) oznaka za ventilator ni nič obarvana kot,da bi bil ventilator na nuli,ampak se še kar vrti v določeni hitrosti,hladi pa ne in ne morem niti preklopiti na eco ali pa povečati oz zmanjšati hitrosti ventilatorja!!!Kaj bi to bilo,pa kolko pride,ker gremo v nedeljo na morje pa bi rad,da bi mi klima delala!!!Prosim za hitre in natančne odgovore!!!

Navaroff

Mogoče varovalka za ventilator, ker po mojem če ti ga ne obrača al je šla varovalka al pa ventilator. Upam, da je prvo.
To je zgolj moje razmišljanje.

sulicar

Meni ventilator dela,ampak samo v eni hitrosti in ne morem ne povečati ne zmanjšati hitrosti!!!Na začetku ko vžgem avto mi obarva znak za ventilator,po nekem času pa mi zgine obarvanost ventilatorja na displeju(upam da veste kaj mislim),to pa da znak klimi ,da jo izklopi,vendar se še ventilator kar vrti v konstantni hitrosti!!

sulicar

Rešil!!Pokvarjen je bil regulator hitrosti ventilatorja!!!Cena 65€..menjal sam!!

ghost65

Sreča da imamo Citros forum :).  Tud men je gagnala klima. Men vroče da popi... ženo zebe. Gre za znano napako motorčka ki odpira in zapira loputo. V cca pol ure je bil motorček zunaj. Mal zvijanja pod voznikovim volanom. Nato uro in pol za izdelavo aluminjastega zatiča in prilogojevanja. Na eni slikci sem videl dimenzije zatiča dolžina 26mm. Sam sem ga naredil cca 20mm ker se sicer ni motorček usedel do konca. Sestavljal malo dlje 1 uro, ker sem vmes pozabil  2 vijaka in sem moral ponoviti celo vajo. Na koncu obvezno odklopi akumulator, da se motorček ponovno inicializira. Vse skupaj do kosila končano, še sreča da je bil zunaj dež.   Vsem, ki sem jim to zgodi naj se ne ustrašijo. Nič presenetljivo težkega, dela za cca 2-3 uri če nisi pozabljiv kot jaz. Stane nič samo mal dobre volje. Še enkrat hvala kolegom za dober opis odprave napake, ki je bil zelo uporaben. Èe kdo rabi kakšne napotke sem na voljo.

bondzoli

Pozdrav gohst65, men se dogaja isto samo kontra, žena švica. Prosim za malo več informacij kako, kje ... mogoče kake skice. Moram to zrihtat čim prej!

tivoli

živijo,kaj pa si vse razdrl,da si prišel do motorčka.lp.

ghost65

Razdreš plastiko med sedežema, pod predalčkom na koncu, ki gleda na zadnjo klop sta dve matici kluč št. 10. Dvigneš pokrovček za cigarete in spodaj najdeš dve matici. Zadevo malo privzdigneš potegneš ven zaščite za menjalnik in ročno (se samo nežno potegne ven) odklopiš tri električne priključke (1. 12V zadaj, 2. dvig spust avta, 3. prednji 12v priključek). Potem enostavno potegneš nazaj proti zadnji klopi in imaš zunaj sredinsko plastiko. Pod voznikovimi nogami boš videl nosilec  z štirimi vijaki 2x 13 1x 10 in en torx.  Sam sem razdr še sredinsko konzolo. Odstraniš pokrovček za cigarete. Spodaj maš dva vijaka 10 čist spodaj dva torxa, potem pa malo cukneš ven in zadeva se kar sama podira. Odstraniš zaščitne plastike, vijaki ki držijo avtomatiko za klimo in radio. Vse gre ven zelo lepo. Odstraniš še začito od volana, nekakšno mehko preprogo in to je to. Motorček držijo trije vijaki št 6. Mala gedorca s podalškom in to je to. Cca pol ure. Ko maš zunaj boš videl, da je potrebno narditi mali zatič da povežeš motorček in vdolbino v loputi. V motorčku je kvadrat 6mm in dolg 7mm v loputi je kvadrat 9mm in dolg cca 15mm. Sam sem ga naredil iz aluminija. Pol vse sestaviš odklopiš akku in to je to.

Messiah

Zadnjič na malo daljši vožnji sva se v fotrovem C5 probala malo ogret...brez uspeha.
Klima vključena ali izključena, obe cone na full vroče 27 ali 28 0c...pihalo največ mlačno, enako na obeh straneh. Je šla pečka?