C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Štromar Miki

Citat od: alesz;56456Popravilo odstoječega motorčka.......?

Na mojem C5 z 320000km so se pojavili problemi z hlajenjem. Na moji strani je pihal vroč zrak na sosednji strani pa hladen. Nastavitev 16°C za obe strani.
Zato sem zadevo razkopal in prišel do L motorčka. Motorček je kot nov, tako tudi šeskotni priključek. Sestavil sem nazaj ter še enkrat probal. Zopet je ena stran bila vroča druga hladna. Potem sem dal temp na max in nazaj na hladno in se je temp. popravila obe strani so pihale hladno. Je mogoče motor v okvari pa enkrat deluje drugič ne. Kako bi preveril kje je okvara. Danes je bilo zopet vse OK.

Citroenovc

Pa saj, kakor vem, ni problem kako navitje v motorčku - ampak sami zobnički, ki premikajo lopute. Oz vodilo/osovina, katera vse skupaj premika.
A to si kaj preveril?
OK

LP
Primož

Štromar Miki

Citat od: Citroenovc;158152Pa saj, kakor vem, ni problem kako navitje v motorčku - ampak sami zobnički, ki premikajo lopute. Oz vodilo/osovina, katera vse skupaj premika.
A to si kaj preveril?

Motorček deluje verjetno so obrabljeni zobniki. Bom odstranil motorček in ročno obrnil. Tako bom preveril ali so zobniki ali osovina.

alesz

CitatMotorček je kot nov, tako tudi šeskotni priključek.
...na peæi imaš izrabljanega,priključek mislim,morajo biti tudi slike na forumu....

Štromar Miki

Citat od: alesz;158157...na peæi imaš izrabljanega,priključek mislim,morajo biti tudi slike na forumu....
Na peči ni nobenih poškodb vse je kot novo. Bojim se da je znotraj kaj fuč.

sinki

Tud jaz mam probleme z tem ne voznikovi strani greje na sovoznikovi hladi hihi

alesz

Citat od: Štromar Miki;158162Na peči ni nobenih poškodb vse je kot novo. Bojim se da je znotraj kaj fuč.
Si siguren,da si pogledal pravi motorček...zgornji,na bolj nemogočem kraju...?
Nekako pravilo je...nedelovanje na levi strani(regulacija temperature) je vzrok ta izrabljenost vodil.....nedelovanje na desni strani je vzrok počena loputa.Motorček praktično nikoli ne "crkne"

CitatBojim se da je znotraj kaj fuč.
potem ti mora motorček delati, ko spreminjaš nastavljeno temperaturo,tudi ko imaš odvitega.....

Štromar Miki

Citat od: alesz;158179Si siguren,da si pogledal pravi motorček...zgornji,na bolj nemogočem kraju...?
Nekako pravilo je...nedelovanje na levi strani(regulacija temperature) je vzrok ta izrabljenost vodil.....nedelovanje na desni strani je vzrok počena loputa.Motorček praktično nikoli ne "crkne"

potem ti mora motorček delati, ko spreminjaš nastavljeno temperaturo,tudi ko imaš odvitega.....

Pri ponovnem pregledu sem opazil da motorček deluje vendar je bil za obračanje loput. Žal nisem imel pravega razkopanega. Mi je bilo čudno ker sem prišel do njega ob volanski letvi zgoraj. Bom pa sedaj razkopal srednjo konzolo in vse kako je bilo že opisano. LP

Štromar Miki

Citat od: alesz;158179Si siguren,da si pogledal pravi motorček...zgornji,na bolj nemogočem kraju...?

Alesz, kako pa si odvijačil spodnji vijak. Meni še nastavek M6 gedorce ne pride poleg.Ali moraš tudi odstraniti nosilec. To je tista slika 3. Prav se vidi da ni nič placa. Prosim sporoči kako si odvil spodnji vijak. LP

alesz

Odvijem samo nosilec na prvi sliki,nato spravim roko odspodaj noter do vijaka...!!!!!Pa  s spodnjo zadevo odvijem.......

Štromar Miki

Citat od: alesz;158200Odvijem samo nosilec na prvi sliki,nato spravim roko odspodaj noter do vijaka...!!!!!Pa  s spodnjo zadevo odvijem.......

Uporabil sem ključek pipca pa je šlo. Kakšno urco sem se namučil samo da sem motorček dobil dol. Je pa podobno poškodovano kot na tvoji sliki. Jutri grem k orodjarju da izdelam podaljšek. Sem pa premeril potrebujem dim. 6mm na motor in 9mm na pečico. Bom pa skupno dolžino imel 15mm. Bo to dovolj. To je 8mm več kot je original. LP:emot112:

alesz

grega1982

Svaka cast fantje da si tkole pomagate
:AngelPray::AngelPray:vožnja c5 vozila , zabava je fina

Štromar Miki

Citat od: alesz;158211Del ki je 9x9mm je dolg 20mm....vsaj pri meni.
http://www.citroenar.eu/showpost.php?p=56456&postcount=15

Ravnokar mi ga je sodeavec izreskal in mi je nameril luknja fi5, in štirikotnik 5,95mm v motorček, izven pa dolžina 11mm in štirikotnik 8,9mm v pečico. LP[ATTACH]62048[/ATTACH]

[ATTACH]62049[/ATTACH]

[ATTACH]62050[/ATTACH]

[ATTACH]62051[/ATTACH]

Citroenovc

Sicer super - ampak mislim, da je alesz dal predlog za ustrezno modifikacijo - zato tudi dolžina 20mm. Škoda, da nisi pustil daljše.

Ali potem ne bi šlo skupaj?
OK

LP
Primož