C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Štromar Miki

Citat od: Citroenovc;158248Sicer super - ampak mislim, da je alesz dal predlog za ustrezno modifikacijo - zato tudi dolžina 20mm. Škoda, da nisi pustil daljše.

Ali potem ne bi šlo skupaj?

Mislim da v pečici ni več kot 20mm ozobčenja, tako da imam jaz skupaj 20mm kar je toliko kot ima pečica. Vse več ni potrebno. Je pa to edina rešitev. Èe imam prevoženih 320000, po moje ne bo potrebno več popravljat je to ena od odličnih rešitev za nič denarja. En orodjar ti to naredi v 10minutah, kot kolega tak sem mu dal za pir pa je problem rešen.:emot112:

alesz

Je dovolj prostora,na prvi sliki originalen kos,ki se ga da za denar kupiti...

ps...ne spada v temo....
Včasih se čudim ko ljudje vsemogoče osebne podatke obešajo na net.......pred leti sem dobesedno posesal DS kartico in je del slik odšel.Ko sem danes iskal povezave najdem sliko pri norvežanu....očitno jo je snel s kakega foruma.....pa jo spet imam

Štromar Miki

Citat od: alesz;158257Je dovolj prostora,na prvi sliki originalen kos,ki se ga da za denar kupiti...

ps...ne spada v temo....
Včasih se čudim ko ljudje vsemogoče osebne podatke obešajo na net.......pred leti sem dobesedno posesal DS kartico in je del slik odšel.Ko sem danes iskal povezave najdem sliko pri norvežanu....očitno jo je snel s kakega foruma.....pa jo spet imam

Alesz, pa ne bi bilo bolje narediti 8 kotnik in eno stran pobrusit, to mi je namreč svetoval orodjar , ker ima več zarez boljši oprijem. Pa nisem bi za, ker bi preveč dolgo moral izelovat te zobe. Učinek je pa enak saj nobena stvar ni večna. Èudno pa je, da je originalen kos narejen z 4 kotnikom. Sem pa premišljeval tudi, da bi ga naredil iz plastike, ker je materijal mehkejši in ne bi uničil zarez na pečici. Kot opažam je plastika na motorju bolj trda in trepežna kot tista na pečici.
No upam, da mi nebo več potrebno popravljat. Sedaj deluje odlično pa upam da naslednjih 5 let bo tudi, če bo vozilo še uporabno. LP
:BigThumbs:

alesz

Bolj redko se kdo spravi delati enako obliko.
V večini primerov zelo poeonostavijo.....Je pa štirioglata verzija enostavna za narediti,sam jo naredim ponavadi iz tekstolita,režeš z modelarsko žagico,oddelaš z tračno brusilko.Načeloma vedno zdrži,naslednjič se tako ali tako odlomi tisti nastavek v peči........glavno ,da ti dela.

Štromar Miki

Citat od: alesz;158279Bolj redko se kdo spravi delati enako obliko.
V večini primerov zelo poeonostavijo.....Je pa štirioglata verzija enostavna za narediti,sam jo naredim ponavadi iz tekstolita,režeš z modelarsko žagico,oddelaš z tračno brusilko.Načeloma vedno zdrži,naslednjič se tako ali tako odlomi tisti nastavek v peči........glavno ,da ti dela.

Kolk časa že tebi drži z takšnim popravilom.

Štromar Miki

Ko vse lepo popraviš ugotoviš da še klima ne deluje. Pušča plin na priključkih kondenzatorja. Nič nabavil nov kondenzator za 90€ in sem moral odstranit hladilnik vode, da sem lahko prišel do kondenzatorja ter ga zamenjal. Hmm res ti Francozi ne znajo poenostaviti zadev.:argue1:

Xandrej

Baje je zadnjič en na golfu ta kondenzator na pumpi menjal ta čas ko je tankal...

:BigThumbs:

Citroenovc

Zanimivo. Pri C5 II so mi hladilnik klime/kondenzator zamenjali dobesedno med tem, ko sem šel jaz odtočit.
Tako enostavne menjave še nisem videl (no, skoraj bi jo videl). Par min je rabil, da je pobral dol komplet prednji odbijač s plastikami ... potem je pa to že bilo približno to. Še ene dva vojaka, ki sta ga držala, pa ga je ven izvlekel ... Hladilnik motorja je ostal nediran. Priključki za klima del so pa itak bajonetni.
OK

LP
Primož

alesz

Vprašanje je kako si to gledal.Èe je demontiral odbijač ga je zato,ker se je zaj....
Fizično je mogoče izvleč kondenzator samo na notrajno stran,to je na tisto kjer je hladilnik.Še vedno sem zamenjal kondenzator brez odstranjevanja odbijače....res pa ne v dveh minutah......

Citroenovc

Mah mi smo imeli odbijač že tolikokrat dol (klinčeva desna prednja luč in menjavanje "zapečene" žarnice v njej), da dopuščam, da ga za hladilnik dejansko ni dol snemal. Mogoče samo kake plastike stran pobral.

Vsekakor pa je bila menjava dejansko tako hitra, da sem jaz šel ravno na -3dcl, pa je bil že nov noter ...
OK

LP
Primož

raskaja

Pri C5 I (2.0 HDi) po 10 letih (217000 km) zamenjan motorček ventilatorja (problem ena stran greje, medtem ko druga hladi in obratno), hladilnik klime (problem vpliva soljenja cest na hladilnik klime in cevi za klimo - Al), cev za klimo (spustila oz. porozna po 7 letih) - skupni strošek  600 € (0,00276 €/km - se lepše bere).:emot77:

sulicar

Jaz se bom verjetno tudi sam spravil menjat....imam pa še en drug problem.Namreč mi spušča klima samo še ne vem kje.Pred 1mescem sem jo dal polnit in mi sedaj ne hladi več.Kompresor se pa še vklopi,ampak ko vklopim klimo na auto se iz ventilacije sliši čuden zvok , ko pa pritisnem eco pa ta zvok izgine.Kaj bi to bilo?

breznikar.peter

Ker bo napočila sezona klime, me zanima, kaj je še dobro preveriti pri njej ? Poleg menjenih filtrov, polnjenja plina...?
Klima dela dobro, vendar sem nekje slišal,da bi jo bilo dobro tudi dezinficirat? Baje se kupi neka konzerva, ki jo odpreš v avtu,daš ventilatorje na full in to potem potegne v hladilni sistem in opravi svoje? Je to res? Kako ste to vi urejali, če ste sploh?
Avto star 4 leta, prejšnje leto zamenjan hladilnik in na novo napolnjena, to je pa vse kar je bilo urejeno glede tega, seveda poleg filtrov menjanih na vsak servis.

Hvala za odg.
LP,
PEter

Jogador

Vsaka avtoštacuna prodaja variante tega spreja, jaz ga pri Potokarju vzamem, stane nekje 10€, klimo daš na ful, zapreš dotok zunanjega zraka, pa pustiš 10 minut lavfat, pa nato prezračiš, naj bi pa dezinficiral kanale in jih spucal, pa še diši lepo nekaj časa =)

Jaz to naredim nekje 1-krat na leto, ponavadi spomladi, pa še filter zamenjam zraven.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

xpuser

To s piksno si predstavljam kot da bi usrano wc školjko čistil z osvežilcem zraka.
Sej diši lepo samo usrano bo pa še vedno.