C5 - klima

Začel/a parovelb, Junij 09, 2008, 08:13:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

c5hdi20

Hi
Kompresor se izklopi, ko doseže nastavljeni tlak plina v sistemu.
To je normalno (enako, kot hladilnik v kuhinji).

PogachnyK

Pozdravljeni

Sicer sem prebral že vse kar se tičemotorčkov/loput, vendar je moj problem drugačen

In sicer mi na desni strani piha toplo, na levi pa klima normalno deluje.

Kje lahko iščem vzrok?

Za odgovor se zahvaljujem

alesz

Èe je premalo plina v sistemu ti začne desna stran slabše hladiti,v večini primerov pa je počena loputa..............................................

PogachnyK

Aha Hvala

Ja res mi klima malo pušča, vendar sem jo vsako leto razkiral tistih 30€ pa nopolnil, ampak letos pa je bila čisto prazna.

Sicer sem tudi popreje ugotovil, da je desna stran bila toplejša, vendar ko sem klimo napolnil se to ni več poznalo (nisem zaznal)

Mogoče še vprašanje to loputo lahko sam zamenjam, ali prepustim strokovnjaku, oz. lahko kako pregledam kako deluje loputa?

Dober servis za klime? Sicer sem družinske avte vozil vedno na proklimo na zaloško, ampak sem vedno tudi opdrpt za nove predloge.

Za odgovore se zopet vnaprej zahvaljujem.

PogachnyK

Pozdravljeni

No tisto s klimo sem rešil (nov kondenzator 200€), pa je delovalo

Sedaj pa problem pozimi...

Leva stran mi deluje dokaj normalno, na desni (sovoznik) strani, pa piha hladen zrak, sicer če nastavim na 28 stopinj, potem piha toplo tudi na sovoznikovi strani, vendar ne tako močno kot na voznikovi?

Kateri motorček je za popravit?

andraž

Tole deluje kot okvara loput. Poglej k C5II, tam je veliko napisanega na to temo.

PogachnyK

Pozdrav

Kje pa se nahaja motorček, ki ureja delovanje desne (sovoznikove strani)?

Dvomim, da je loputa, saj potem nebi mogel regulirati ničesar. sedaj  sem sicer razstavil do desnega spodnjega motorčka. ampak, voznikova stran deluje super...

Ko prestavim sovoznikovo stran iz 16 na 28 se sliši kako motorček deluje, vendar se na koncu, ko se do koca obrne zasliši, kot da bi spodletel, oz ko motorček že neha delovati, se po 2 sekundah sališi, kot ta bi se malo vrnil nazaj...

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

PogachnyK

Dobro

Sem vedno mislil, da če je okvarjenja loputa zadeva deluje ali pa ne deluje... ne pa da deluje na pol...

andraž

Odlomi se del, kjer se stikata osovina motorja in loputa, zato preskakuje.

alesz

Ena stran poči,druga je pa ponavadi napokana....

PogachnyK

Ok

Najlepša hvala vsem za odgovore.

Bom malo bolj previden pri nastavitvah, pa upajmo, da bo delovalo vsaj toliko kot sedaj...

Nimamo  kaj...Avto se je toliko star,da bi moral iti danes na informativni dan, za v srednjo šolo...

NorthJ

Pozdravljeni,

Jaz pa imam čisto drugačen problem :( Skozi reže (na šipo, sredinsko konzolo in spredaj v noge) gretje oziroma hlajenje normalno deluje. Se pravi da motorčki za lopute delajo? Problem pa je, da pod sedežem voznikovim in sopotnikovim piha vedno mrzlo, neglede na kaj nastavim. Ali so za nastavitev gretja hlajenja za zadaj (pod voznikovim in sopotnikovim sedežem) dodatne lopute?

Hvala in lep pozdrav,
Jani

NorthJ

matejvezensek@g

zdravo

zanima me kako najlažje priti do pečke ali moram za to res odstraniti armaturo?
stvar je v tem da mi pol klime hladi pol pa greje na polno. Klima deluje in ne pušča, preverjeno pri avtoelektričarju.
našel sem vse tri motorčke ki obračajo lopute. in ti motorčki se obračajo ko spreminjam nastavitve na krmilniku, ko pa poskusim ročno obrniti lopute je ena zataknjena, zato bi rad prišel do tistih loput. tako da bi kakšna informacija prišla prav,sem pa iz Celja.lahko me tudi pokličeš 031692526

Lep Pozdrav!