Novi Berlingo vtisi, vožnja

Začel/a garac, Marec 29, 2008, 10:10:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ggorenc

jaz sem pa opazil, da razen udobnejsega podvozja in nastavljivega volana po globini (in udobnejsega polozaja za volanom) novi berlingo prav v nicemer ne izstopa. plastika je slabsa kot v mojem doblu, manj prostoren je, da o anemicni masini ne govorim. ko bi bil na voljo vsaj robotiziran menjalnik.

brezveze. sem upal na vec.

garac

@ggorenc potem sva že dva, se povsem strinjam, pa še male šlamparije so me razočarale. Za razliko od Berlinga, me je pozitivno presenetil C5

No pa predstavitve v salonih so lepo organizirane
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

tole mi ni jasno, klimatska naprava ročna je v opremah X za doplačilo, kot kaže pa ima ta oprema zadaj klop 1/3 in 2/3, torej nima ločenih sedežv. Prav bi rad videl Berlinga z X opremo, kako je to osubljena zadeva.
Èe bi jemal multispace bi najbrž doplačal za avtomatsko klimo, pa tistile radio s CD izmenjevalcem je tudi že malo preživeta zadeva
[SIGPIC][/SIGPIC]  

boga

Na slikah me je navdušil, v živo razočaral, za ta denar imam nov XP + nafte za 3 leta, res na starejšem podvozju, a hdi in avto ki ima obliko. Berlingo2 zhleda, kot bi ga nekdo malo skrašal, odrezal zadaj in kar nekaj sam naredil tista vrata
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

garac

@boga, po moje, nas je več takih. Potrebno je pokupit hitro še zadnje elegance plus, ki so pri prodajalcih. Včeraj se spraševal za bencinca. so mi ga ponujali za 13 100€. Èaki malo, za 12 800 se da dobit HDI. Sicer pa cena rabljenim s prihodom Berlinga 2 ni še rpav nič padla. L.07 ima ceno 12 na avto net, naj se gredo malo zdravit
[SIGPIC][/SIGPIC]  

jk70

Tut jst sm se peljau z nivim berlingotom 1.6 hdo 90KM!Prvo me je zmotilo da je 90 konjska različica močno podhranjena!Pozna se dobroh 100 kg ki jih ima Berlingo 2 več od prejšnjega modela!ga je treba kar precej preganjat če hočeš kaj od njega edino če se ti nikamor ne mudi!110 km motor bo pa sigurno tapravi ker sem ga sprobau u Xsari picaso pa je odličen!

Drugo kar je sem prvo ko sem se usedel v avto udaril s kolenom v sredinsko konzolo ki je na novo v sredini zaradi novega menjalnika!ker sm navajen zelo razkomotene vožnje me kar malo moti!

Z manjalnik težko rečem če mi je ušeč ker je avto šenov pa se je na momente malo zatikau oz. jaz nisem navajen na njega!

Kar se pa tiče podvozja sem biu pa malo razočaran!Mogoče zato ker je avto še nov in je podvozje mogoče še malo trdo!Male luknje no problem velike in kratke se pa močno slišijo v kabino!Tko da bo treba še enkrat it na testno vožnjo k bo avto meu kšn kilometer več pa pol še enkrat ocent!

Drugače pa avto ni slab!Zelo všečen najbol se mi dopade potovalnik računalnik in tempomat ki je manjkal v prejšnjem modelu!

Èao

malnar

po nekaj dnevnem testiranju novega Berlinga in primerjavi s starim Berlingom (ne govorim o Berlingo First, ampak starem 90 konjskem, 1.6HDI) imam kar nekaj pripomb na novega ... pa prezrimo dejstvo, da mi zunanjost ni tako všečna kot pri starem.

Udobje je slabše kot pri starem. Prestavna ročica je nastavljena tako, da mora biti voznik kar krepko v volanu, da jo udobno doseže. Dolge noge odpadejo.
V 1. 3. in 5. prestavi je del kontrol neviden voznbikovem očesu in težje dostopen, saj jih prestavna ročica zakriva (kontrole kot so klima, radio,...).

Vidljivost je zaradi zaobljenih linij in posledično manjših steklenih površin slabša, vendar še vedno ok.

Naslon za roke zakriva ročno bremzo, ki je v primeru, da uporabljate naslon za roke, nedostopna.

Zaobljene linije so požrle tudi kar nekaj prostora (zgornji predal, srtanski,...).

Oba Berlinga sta popolnoma neprijazna za kadilce in nam nudita precej nevarno vožnjo, saj pepelnik predstavlja ozek, nepritrjen lonček. Katastrofa.:Hammer3:

Sicer je pa Berlingo kar se praktičnosti tiče še vedno špica!

Glasujem pa za starega Berlinga.
Citroën C5 :funny34d: Citroen C5

jasare

Lahko rečem samo da se strinjam s tabo.

Ko so prišle ven slike novega Berlinga sem bil zelo navdušen vendar me je navdušenje minilo za 50% ko sem si ga ogledal v živo. Enostavno ni bilo to kar sem pričakoval. Ko sem ga dobil na testno vožnjo pa sem bil razočaran nad odzivnostjo motorja. Sam imam Berlingo II 1.6 HDI 90KM in tudi testni je imel enak motor. Odzivnost motorja je na račun teže ista kot pri mojemu v eni prestavi višje. Žal pa nisem imel možnost sprobati 110 konjskega, ker je tam verjetno zadeva drugačna.

Velik plus pri novem Berlingu je sigurno že v osnovi izdatna oprema (pri svojemu bi si želel tempomat in potovalni računalnik) in prostornost.

Za minus bi dal prestavno ročico, predvsem klikanje pri prestavljanju, preglednost in pa obliko armature ki me nekako spominja na Doblota.

Ker me je enkrat prijelo :Hammer3:da bi kupil novega Kangooja in sem ga imel na testu lahko rečem da je tam napredek v primerjavi s starim ogromen, pravzaprav je ni stvari,ki bi bila glede na starega slabša.
Vendar pa to ni to, ni primerjave z Berligom.

Je pač BerlingoIII še vedno Berlingo in CITROEN:BigThumbs: . Daleč pred konkurenco.
Sej meni ni problem hodit v službo, sam mi gre pa na živce èakati tistih 8 ur, da grem domov..

garac

no kot smo v tej temi že govorili tudi o berlingu first http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=2413&page=2
sem si ga danes malce podrobneje ogledal in bi se verjetno težko odločil med oskubljenim berlingom z hdi 75 za 12400€ in xsaro picasso z bencincom za 12000€, najbrž bi vzel xsaro.
Ni mi jasno, zakaj firstu tako držijo ceno, pa še opremo so mu zmanjšali in nazaj na 14 col feltne so ga posadili
[SIGPIC][/SIGPIC]  

mitjanj

Imam novega berlingota, ko zaprem vrata tam spodaj pri izpuhu nekac "cingla". Ima še kdo te težave?

mitja12345

eno vprašanje:

namreč, z mojo imava še večje potrebe po velikosti avtomobila, zato mogoče razmišljava, da bova vzela še enega berlinga ampak dizla. Mi kdo lahko pove, koliko je recimo poraba po AC LJ do MB, če se večinoma vozi 130 km/h. Skeptičen sem zato, ker tudi dizel nima 6. prestave in zaradi tega tudi (vrjetno) večjo porabo. Mi kdo lahko napiše iz prve roke, kakšno porabo - REALNO ima z berlingom, 110 konjskim.
Po pravici povedano sem že rekel, da nebi več Citroena, ampak vseno, berlingec je svetoven avto kar se tiče funkcionalnosti.
hvala in lp

MSrougeZX

Težko boš koga našel z berlingomHDi 110KM, ker verjetno vsi kupujejo tiste z manj KM.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mitja12345

jao, ker kar oni napišejo na porabo jim več ne vrjamem....sej dvomim da se bom odločil še za enga...mogoče je čas da se testira konkurenco :)
LP

north

Doma imamo 90KM če ga peleš skos okrog 170km bo spil 7,5l/100km če se peleš lepo med 120km/130km bo poraba 6,5l/100km.Umirjena vožnja 5,5l/100km.
Citroën - Creative Technology