Novi Berlingo vtisi, vožnja

Začel/a garac, Marec 29, 2008, 10:10:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mitja12345

nevem, zakaj skoraj ne moram vrjeti...bom res sam test naredil...hvala vseeno ker če res tako malo pije pol je to to

north

Pri 130km/h ima točno 3000rpm pri umirjeni vožnji npr 50km/h pa 1500rpm.Èe voziš res po predpisih in ne voziš sunkovito se tudi na 4,3l pride.Se mi zid 90 KM čist dost za potrebe družine če jih imaš v avtu pet komot vleče.
Citroën - Creative Technology

mitja12345

Res je da gledam bolj za 110, ampak mislim tudi, da bi vzel (če bom) 90 pa ga dal mogoče čipat.

pa da je taka poraba...hm...hvala!

LP

dvorjan

Se zdaj ni noben povedal, ali imata 90- in 110-konjska razlicica enako dolg menjalnik?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

TeMpL

92PS (euro 5) - (DV6TED) FAP

no ja 170 gre samo po bregu navzdol.
Poraba pri 160 = min 8.8 and up ---> proti 10-11
Poraba pri 130 = 7.4-7.6 odvisno kam piha veter.
Poraba pri 110 = 6.9

Poraba kombinirano = 7.4/7.2 (višja poraba kombiniranje vožnje  posledica avtocest)

Mesto 7.4

Poraba 50-70kmh izven mesta 5.9/5.8
poraba izven mesta normalno vožnja 50-90 = 6.2/6.4/6.7 odvisno od razgibanosti terena in količine ovnikov :)

Poraba pod 5.9 moraš vozi kot, da si že vsaj 4x prekopan. Kar pomeni pospeševanje od 50 do 70 naj traja vsaj 2 kilometra, bolje 4 :)
Pa noga te boli od take vožnje, ker je moraš nogo držati skoraj v zraku, da se ja ne dodatke pedala za plin :)

dvorjan

No, vsaj eden, ki je posteno zapisal porabo, vsi ostali se vedno berejo samo potovalni racunalnik, ki lahko laze tudi cel liter na sto prevozenih kilometrov.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

mitja12345

to sem čakal Tempel. Hvala! pošteno napisano. Se pravi, da se mi ne splača več vzeti Berlinga!
Tudi čudno se mi je zdelo, da bi popil toliko malo, že zaradi zračnega upora in brez 6e prestave.

Že iščem drug model, gledal sem Kanguja, je grd ko svina ampak ima vsaj 6 prestav in isto funkcionalnost.

Hvala še enkrat!

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TeMpL

Citat od: mitja12345;116319to sem čakal Tempel. Hvala! pošteno napisano. Se pravi, da se mi ne splača več vzeti Berlinga!
Tudi čudno se mi je zdelo, da bi popil toliko malo, že zaradi zračnega upora in brez 6e prestave.

Že iščem drug model, gledal sem Kanguja, je grd ko svina ampak ima vsaj 6 prestav in isto funkcionalnost.

Hvala še enkrat!

Enim resnično rata manjša poraba (5.9) ... samo večino vizijo daljše relacije magistralnih cest (zelo umirjeno) --Pa an avtocesti sigurne ne čez 110!.

Èe vozi "moja" je poraba za v povprečju 0.3-0.4 litra manjša.. več pa tudi ne. Očitno je malo nežnejša :)

Aja.. Službenu kangoo (furgon) 200k lažji od berlinga---> 1.5 (cca 86konjev če se prav spominm) .. povprečna poraba 6.9 sedaj pri 40Tkm... je pa bila včasih ko je bil novejši 7.2/7.3... (vožnja je pa res čisto brez šparanja)

mitja12345

Dublo je tud grd ko pes VW pa sploh ne gledem k je pa katastrofa.
To je pošteno napisano, ker moj VTI 120 konjski, če vozim po AC 110 ima tudi porabo okoli 7l, povprečna pa tam od 7,3 - 7,8, z umirjeno vožnjo.

Drugega konkurenta pa žal ni, ane? Ker berlingo je daleč daleč najlepši, tudi opremo ima solidno, vozi se dobro....sam kaj ko je neekonomičen (ne manjka mi dnara za nafto/bencin, ampak če je možno dobiti še kaj bolj racionalnega, pa normalno, da bom to vzel).

Imel sem na testu tudi Renault master L2L1, 125 konjski in sem imel porabe na AC 130km/h natovorjen 400 kg in je bila poraba 7,5, tudi ni slabo. Sam ne vem še, če se mi splača za enkrat kombija, razmišljam pa tudi seveda v tej smeri.

Templ, še enkrat hvala za iskren odgovor!

Xandrej

Z Berlingom 110 konjskim HDi XTR-om smo šli mi letos na nizozemsko. Polno naložen in 4 dedi v avtu laufal je gor in dol. Po nemčiji 170 na tempomat skozi... Poraba po 2700 kilometrih je bila po bordu nekje 6.6 litra. Ne kupuj 90 konjskega ker pa to pa je žalost od žalosti... Sem ga letos vozil v pulo na morje gor in dol pa 4 noter v avtu naložen je prava nepremičnina... Za avtocesto prav nevaren ker če se kdo pelje 125 km/h potem rabiš 3 kilometra da ga prehitiš dobesedno!

mitja12345

170 km/h ste pelal pa ste imeli samo 6,6l porabe??
Èe bi kupoval, bi ja, vrjetno 110 konjskega, sam kaj, ko mi bo na AC pil ko svina.

Se moram zmeniti za test, pa bom pol videl! spet sem v dilemi :)

Xandrej

Pa kaj misliš, da smo se po obvoznicah 15 ur vozli? Saj od slovenije do nizozemske je avtocesta in to ti razlagam za 2700 kilometrov... kak bi še lahko boljši test naredil? Pa saj je bil superca13 zraven pa ti bo povedal...Èe pa špegle zložiš leti skoraj 175 km/h... :BigThumbs:

TeMpL

http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4085_Citroen_Berlingo_Kombi_1_6_16V_Multispace_Exclusive/Citroen_Berlingo_Kombi_1_6_16V_Multispace_Exclusive.pdf

Sicer ve nemščini.. proti koncu desno navedene testne porabe. ...dizl in becinar (sicer motor iz leta 2008) samo vlkih razlik zagotovo ni.

vinotoc

Danes sem mojo XP dal na servis in Jure Merlak d.o.o. mi je zaupal novega berlinga. Fantje še en avto ki mi je naredil lep dan. Občutek fantastičen in takega pogrešam vse od takrat, ko je šel kangoo od hiše. Èe bi sedaj kupoval, bi se verjetno odločil za tega. Aja, je bencinar.
Sediš tako, da se počutiš varno, preglednost v vse smeri odlična in kakšnih park senzorjev res ne rabim., saj špegli,  slonova ušesa, pokrijejo celoten del. Od cestišča, pa do zgornjega roba. Le zakaj ne dajejo takih ogledal na normalne avte. ali DS 3 nima neke podobne velikosti?
LP vintoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.