Novi Berlingo vtisi, vožnja

Začel/a garac, Marec 29, 2008, 10:10:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

lerin

Špegli ga res sekajo - to bi moral biti standard z vse :-))

Xandrej

Ja da bi vsi avti bili kot dostavniki... Dajte ga srat neka estetika pa mora bit. Berlingotu pašjejo tile špegli kot juperju njegovi nemorete pa si zamislit neko limuzino s temi televizorji gor na vratih madonca...

dvorjan

Citat od: Xandrej;130905Ja da bi vsi avti bili kot dostavniki... Dajte ga srat neka estetika pa mora bit. Berlingotu pašjejo tile špegli kot juperju njegovi nemorete pa si zamislit neko limuzino s temi televizorji gor na vratih madonca...

Jaz tudi ne vem, zakaj bi imeli take spegle, da se lahko ze puncke lispajo na njih, ce pa skoraj nihce ne gleda v ogledala - niti pred, niti med kakim manevrom levo desno! Pogledajo sele, ko jim zadaj ali naredis dan z dolgimi lucmi ali pa salvo s trobljo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Malo prej sem opazoval ta novega berlinga med vožnjo ... cel črn + črna stekla zadaj. Lep črnc ...

Kar pa sem opazil je to, da ko mu svetijo spredaj Led dnevne luči, so zadnje luči ugasnjene, pa še meglenke se mu spredaj po krožiščih izmenično vklapljajo ... (to bi bilo lepo da bi poštimali, da vsaj ko gorijo dnevne luči se te ne prižigajo, saj podnevi ni efekta, samo smešno izgleda :))

Xandrej

Ja zdaj so vsaj naredli, da zadnje luči ne svetijo je tudi štop luč bolj vidna... Ja ono v ovinek... Po moje se da če sprogramirajo na računalniku... Bi bilo bolje ja...

north

Citat od: Gox;139867Malo prej sem opazoval ta novega berlinga med vožnjo ... cel črn + črna stekla zadaj. Lep črnc ...

Kar pa sem opazil je to, da ko mu svetijo spredaj Led dnevne luči, so zadnje luči ugasnjene, pa še meglenke se mu spredaj po krožiščih izmenično vklapljajo ... (to bi bilo lepo da bi poštimali, da vsaj ko gorijo dnevne luči se te ne prižigajo, saj podnevi ni efekta, samo smešno izgleda :))

GOX tudi na tvojem ds3 ne gorijo zadaj luči ko imaš spredaj dnevne prižgane to je kao bol ekološko...
Citroën - Creative Technology

bingo

Moj fotr se odloča med Kangoo=MB Citan
Jaz seveda navijam za Berlinga a nikjer nisem uspel najti podatek ali so z MK2 uredili tudi klasične tegobe 3-jk:
1. podvozje. Saj veste "tresenje pri 120km/h" in glasno podvozje pri ležečih policajih...????

2. pokanja klime-kako je s tem??

3.puščanje karterja. Predvidevam da so zamenjali proizvajalca tesnilne mase in je to bilo porihtano

4. pokanje amortizerjev, ki so nalepljeni na zadnjo steklo ?? To je sicer vezano na če sploh imaš odpirajoče zadnje steklo

Ali sem še kakšno postavko pozabil???

P.S. Vsekakor prihaja MercedesBenz Citan, ki je sicer skopiran Kangoo a so ga baje inženirji iz Studgarda "malo sfrizirali"=(podvozje, motorji)...
http://www.youtube.com/watch?v=ciO9DMUSY1Y&feature=related

Gox

Citat od: north;139932GOX tudi na tvojem ds3 ne gorijo zadaj luči ko imaš spredaj dnevne prižgane to je kao bol ekološko...

E to pa ni res :)

Zadnje luči in osvetlitev tablice mi gori vedno ko je avto prižgan v bistvu sploh ne morem ugasnit luči in se skrit v temi s prižganim avtom :)

Zadnje luči gorijo vedno, spredaj pa v 4 opcijah ... Ročka na 0, gorijo LED dnevne, ročka na POZ, gorijo pozicije, ročka na AUTO gori po potrebni odvsino od svetlobe, ročka na KRATKE gorijo kratke (dolge/meglenke)

Meni se zdi prav da so zadnje luči prižgane, avte ki imajo dnevne luči, pa zadaj ugasnjeno, v mraku, ko avtomatika še ne preklopi na LUÈI, slabše opaziš. (Insignia, Octavia, kar se spomnem zdej na pamet)

garac

eh, gox, pa ti imaš zastarel avto, po novem ob dnevnih lučeh zadnje ne svetijo, manjša poraba, manj emisij, itak pa je to švabska pogruntavščina
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

E ja, šapramo energijo, da bomo pol lahko v Maribor se peljali z manj emisij :)

TeMpL

Citat od: bingo;139933Moj fotr se odloča med Kangoo=MB Citan
Jaz seveda navijam za Berlinga a nikjer nisem uspel najti podatek ali so z MK2 uredili tudi klasične tegobe 3-jk:
1. podvozje. Saj veste "tresenje pri 120km/h" in glasno podvozje pri ležečih policajih...????

3.puščanje karterja. Predvidevam da so zamenjali proizvajalca tesnilne mase in je to bilo porihtano

4. pokanje amortizerjev, ki so nalepljeni na zadnjo steklo ?? To je sicer vezano na če sploh imaš odpirajoče zadnje steklo

od naštetega je dejansko odpravljena samo napaka "3"
pri točki "4" je sesuvanje šip kao odpravljeno.. se pa nosilci še vedno sučejo in meče dol amortizerje..

Dodaš lahko še turbo, ki crkne med 50-100k če menjuješ olje na predpisanih 20k. pogostejša (vsaj na 15k) manjava naj bi pomagala...

aha pa NA lupljenje usnjegega volana NE pozabit. pr meni se je sedaj začelo pri 30k.

Volan trese, diske zvija (trenutno 4rti). podvozjee poka. ..
Stabilizatorji zdržijo cca 35k... novi ležaji amortiizerjev pa 30k....

antasi

kupi renoja 2.2 dci je zakon
ko pokne se vsaj ne matraš s popravilom motorja..
al pa še bolj ugodno daj še zraven eno malenkost 5 jurjev pa kupi wv
pa ga boš komot čez pet let prodal za dva jurja več kort binga
al pa tretja in zadnja možnost kupi berlingo in daj na gobec eno templu ki ti ga je svetoval..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

jumper1

Citat od: Xandrej;139876Ja zdaj so vsaj naredli, da zadnje luči ne svetijo je tudi štop luč bolj vidna... Ja ono v ovinek... Po moje se da če sprogramirajo na računalniku... Bi bilo bolje ja...

saj pri tvojem se tudi lahko nastavi da ne gorijo parkirne

lerin

Citat od: bingo;139933Moj fotr se odloča med Kangoo=MB Citan

P.S. Vsekakor prihaja MercedesBenz Citan, ki je sicer skopiran Kangoo a so ga baje inženirji iz Studgarda "malo sfrizirali"=(podvozje, motorji)...
http://www.youtube.com/watch?v=ciO9DMUSY1Y&feature=related

1. Na podvozje se privadiš.
2. Klima ne poka.
3. Motor ne pušča.
4. So mi zamenjali zadnjo šipo (dvižno) z amortizerji - neka serijska napaka. Zastonj, vlajda.

Meni berlingo dela kot urca, so pa razne malenkosti, ki lahko motijo, ali pa ne. Stvar od pristopa.

TeMpL

Citat od: lerin;1402781. Na podvozje se privadiš.
2. Klima ne poka.
3. Motor ne pušča.
4. So mi zamenjali zadnjo šipo (dvižno) z amortizerji - neka serijska napaka. Zastonj, vlajda.

Meni berlingo dela kot urca, so pa razne malenkosti, ki lahko motijo, ali pa ne. Stvar od pristopa.

Pri bencinarju res ne. :)

Drži citroen, no vsaj berlingo je za ljudi, ki so zadovoljni in jih nikakor moti da kaj ne dela, da je kaj pokvarjeno, da se kaj ne dejansko ne da popravit oz odpravit.
ÈE si čovek ki ob napaki pogleda stran in vozi dalje je avto zakon.

ÈE si človek, ki se s tem ne zna sprijaznit, je berlingo eno samo trpljenje.