Restavracija 2CV

Začel/a pubi2cv, Marec 21, 2008, 12:09:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Ta oranžna narebrana cev - a ni ta mišljena za hišne inštalacije v npr betonu in je kot taka gorljiva? Negorljive (oz samougasne) so pa sive?

Drugače pa LEPO
OK

LP
Primož

Lovro

Feltne imajo prav simpatično barvno kombinacijo, čisto v stilu celega spačka.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Citat od: Citroenovc;72283Ta oranžna narebrana cev - a ni ta mišljena za hišne inštalacije v npr betonu in je kot taka gorljiva? Negorljive (oz samougasne) so pa sive?

Drugače pa LEPO

Nimam pojma...sicer pa tako ali tako pride zamenjana s črno-avtomobilsko. Samo odkrit moram še primerno dimenzijo kje......

Citroenovc

A pol pa v redu. Ker drugače bi s to oranžno prav klical po požaru, se bojim ...
OK

LP
Primož

pubi2cv

Iz tega klopčiča elektrike mi je uspelo priklopiti tudi že prve dodatne porabnike: Avtoradio, osvetlitev zauga (ful fancy, še nikoli nisem imel osvetljenega zauga...hehe), ojačevalec za sprednje zvočnike (napajanje, remote, varovalka.....). Prav tako je v celoti že zvezano dodatno ohišje z varovalkami, ki vse to napaja. Zaenkrat vse deluje tako, kot sem predvideval. Pa to vse iz prve.....Montaža ojačevalca pod polico pa je itak podvig zase. Bom pofotkal po praznikih, do takrat pa bo Spak počival, mi pa se bomo matrali na prvomajcu....huh

janez

Prijetno matranje želim,... pa glej da ne boste spočiti nazaj prišli.... heheh

pubi2cv

Citat od: janez;72392Prijetno matranje želim,... pa glej da ne boste spočiti nazaj prišli.... heheh

To se pa ni za bat...hvala:BigThumbs:

pubi2cv

Prišel sem do faze, ko mi nekaj malih dobrot manjka....in sicer:

1. Tesnilo za tisti plehnati ror, ki topli zrak piha na šipo - tam, kjer ta reč pride skozi požarno steno. Tega nimam, ker so imeli stari spaki drugače (en tak štirioglati pleh, pritrjen s štirimi šraufi in neka pena spodaj), ta del školjke pa imam novejši tip in mi ta varjante ni pogodu.
2. Eno majceno tesnilo, ki pride na požarni steni, skozi pa gre tisti vzvod za usmerjanje pihanja toplega zraka gor/dol.

Torej....te dve malenkosti nujno rabim: Èe se komu valja doma, se priporočam.

@Keža: Èe se te dobrote dajo dobit pri tvojem dobavitelju, mi pa prosim, kar naroči. Vsaj ne bom samo po štofle za drumle hodil:Hammer3:

janez

Pubi, bom pogledal v škatlah, če imam kaj starega... tist kjer gre štanga skozi je plastika a ne? To misliš? tista guma pa nisem ziher, ker sem večinoma stare spačke demontiral.

No bom pogledal, pa če nimam naročim.

pubi2cv

OK, hvala. Tisto se mi zdi da je guma, vsaj tak vizuelno, ko sem zadnjič gledal na enem spaku...tak malo ovalna je...ziher pa nisem. No, kakorkoli, če nimaš nič starega, mi prosim oboje naroči. Fala puno:BigThumbs:

pubi2cv

pa naj še to dodam....cel dan, od 9h zjutraj pa do zdajle, sva se s kolegom ubijala z izdelavo rostfraj auspuha. Sprednji lonec je ratal u nulo, pa čeprav me je bilo ravno tega najbolj strah. Na koncu naju je zjebal (pardon izrazu) konus na krivini, ki gre iz prvaga lonca naprej. Auspuh narejen u nulo, pa pušča na onusu, pa čeprav optimalno sede. Me ima, da bi.....:argue1::bombs:
Grem zdej spat, imam poln kufer
Slike sledijo....

pubi2cv

No, pa je operacija uspela. Potrpljenje je božja mast pravijo....kladivo in šmirglpapir....pa se tudi rostfraj konus da spravit v red. V glavnem....zadeva rešena in dihta. Sede ko ata na sosedo...hehe.

Evo še par fotk, kako je treba zadevo "ajnpasat", da potem pri varjenju ne pride do deformacij. Lepo po strojniško povedano....holcštafl in šraufcvinge so nepogrešljiva oprema vsake delavnice...haha.....

.......pa še majster u akciji.....varjeno s TIG.....v ustrezni atmosferi, da ni na notranji strani nobenih "krast" oz. je lepo gladko. Kar je pri izpušni cevi seveda še kako pomembno

pubi2cv

......potrebnih je tudi nekaj gimnastičnih sposobnosti:BigThumbs:
......pa še izdelek montiran na vozilu - poskusna montaža. Zdej še zgleda bolj grd, ker ni še obdelan s kislino, potem pa se bo lepo svetil.

janez

To je lepo videt... V atmosferi, hja si edini ,ki se sekira okoli krast v notranjosti. Sej imaš čist prav.

Atmosfera pa je v tvoji garaži taprava...heheh

pubi2cv

Citat od: janez;73006Atmosfera pa je v tvoji garaži taprava...heheh

Sicer sem bolj mislil na argon, ko je bilo govora o atmosferi....sicer je pa tud una ta druga taprava v moji garaži, se strinjam, ja...hehe