Restavracija 2CV

Začel/a pubi2cv, Marec 21, 2008, 12:09:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Prečekiral sem ves štrom - vse brezhibno. Zamenjal sem svečke
in ustrezno nastavil razmake med elektrodami. Našel sem en rahlo odšraufan, bolj kot ne nepomemben del na frgazarju (vzvod za ročno pumpanje bencina) - fiksirano.
Da zadevo stestiram, sem se spet peljal danes z njim v LJ v službo. Rezultat: še vedno cuka v desnih ovinkih. Ti falot, ti. Bo treba zgleda frgazer malčk pošlatat. Ampak vleče pa ko svinja....zmerom bolj. Èez Trojane s četrto z lahkoto.:BigThumbs:

Zeko124

Hej Pubi, sicer off topic pa vseeno: nekdo je že nekoč nekaj pisal o Webbrovih frgazerjih na 2CV mašinah, pa me zdaj že malo matra, a so kake bistvene prednosti Webbra? Je bistveno boljši kot Solex? a paše gor?

Lp
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

daj zeko, uživaj na dopustu no!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

pubi2cv

Lahko povem nekaj iz svojih izkušenj. Sicer imam Weber od Vise Club, ugotovitve pa so sledeče:
- Preden sem montiral tega, sem zamenjal kar nekaj dvojnih Solexov. Z nobenim od njih nisem bil ravno pretirano zadovoljen. Vedno se mi je zdelo, da bi moral pod polnim gasom motor iztisnit iz sebe nekaj več. Z Webrom mi je to končno ratalo, gre ko šus in lepo vleče.
- Motor je bolj odziven....hitrej skoči al kak bi človek to povedal
- Poraba mi je rahlo padla (nekaj dcl, prej skoraj nisem prišel pod 7l, tudi z lepo vožnjo skoraj ne....), čeprav zdaj verjetno vozim nekaj hitreje.....
- Možna slabost: Ima elektromagnetno dizo. Recimo, da se ta lahko pokvari. Na navadnem Solexu se ne more, ker jo nima...hehe
- Obvezno prisilno polnjenje zraka (kot ima Ami ali Diana), sicer stvar pod fulgasom ne vleče kot bi morala, preverjeno očitna razlika.
- Rabiš tudi koleno od Vise, ker ima tam en priklop za vakuum cev, ki jo je treba priklopit na frgazer, sicer ne deluje OK. V bistvu ima tri vakuum cevi: Eno za frgazer, eno za elektronski vžig in eno za zračno loputo za zračni filter. Tisto za vžig lahko eliminiraš, ker na 2CV pač nimaš tega, kar ima Visa. Brez greha lahko eliminiraš tudi zračno loputo in vakuum zanjo, ker je po mojem brez veze, dodatna navlaka v motornem prostoru....hehe, skratka nobene koriti od nje, preizkušeno.

Zgoraj zapisano velja za  AM2 motor. Za AK pa je po mojem najboljši navadni enojni frgazer. Kar se tiče porabe, ziher zmaga.....
Sploh pa se mi ta kombinacija super obnese zdaj s to predelano mašino. Na tej niti nisem probal kakega drugega frgazerja, ker laufa ko singerca.....edino zdaj nekaj cuka v ovinku, pa bomo to zrihtali že danes, če bo cajt.....
Kolk zdaj žre, pa še ne vem. Prvi kesl je bila poraba 8l, ampak meritev ni najbolj realna, ker je bila sama drkarija gor pa dol po vasi, pa lufanje na štandgasu in štelanje, pa koroški klanci s polno naloženim Spakom....realno pričakujem en švoh 7 litrov. Bomo videli po naslednjem keslu

Zeko124

Aha, hvala za razlago... Torej, kako se ti zdi, malo sem razmišljal da bi pač kaj malega spremenil na Amiju... Pustim Solex?? Samo štrajka ko hudič že zdaj :)). No sej vem, da se da naštelat. Èe prav razumem bi moral potem dat od vise še nekaj drugih kosov...

www.keramika-genorio.si

andraž

Èe je vplinjač dober, se da vsakega nastaviti in avto dela kot je treba. Ne kompliciraj.

pubi2cv

Citat od: andraž;76367Èe je vplinjač dober, se da vsakega nastaviti in avto dela kot je treba. Ne kompliciraj.

Hja, če je zj***n, potem je lahko križ z vplinjačem. Ni pa problem najdit drugega, dobrega. Ne kompliciraj, kot pravi Andraž. Za komplicirat sem jaz tukaj...:Hammer3:

pubi2cv

No...pa sem menda rešil težavo. Vsaj zaenkrat tako kaže. Snel sem pokrov frgazerja, malo dvignil plovec, spucal dize in....zaenkrat  - vsaj na testni vožnji - ni cukal. Fino...

pubi2cv

Nekaj malenkosti mi še manjka...torej iščem:

- Gumijasti tepih za po tleh - sprednji
- Plastični okrasni pokrovček za zapah za zapiranje sprednjih vrat na B stebričku, 1 komad. Barva ni pomembna
- Okrasno letvico za sprednja vrata, 1 komad

Omenjene dobrote kupim, lahko tudi za kaj zamenjam, v skrajnem primeru sprejmem brezplačno:AngelPray:

garac

tepihe gumjaste zdaj prodaja jozzo pa se mi zdi, da niti drag ni je pa po izgledu identičen originalu, na otip pa tudi ok
Plastiko mislim, da imam, a niso vse 4 enake?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

pubi2cv

Nič, sem dobil Sašota na telefon, ima vse na lagerju. Lucky me:emot126:

pubi2cv

Torej...vozilo se ulaufava, Pubi pa poroča:

Lahko potrdim, da je cukanje definitivno odpravljeno, kot kaže, je res bil vzrok v frgazerju, kot sem predvideval. Odkar sem spucal dize in preštelal plovec, dela ko urca. Tudi ugasnil od takrat dalje ni več.
Drugi kesl je poraba že padla na 7,1 l, pa niti pod razno ni bil vožen v idealnih pogojih, veliko mestne vožnje. Naslednji bo po mojem ene 6,5, s tem pa bom že zadovoljen, sploh glede na to, da je mašinca mal pojačana.
Gre zmerom bolj....v hrib vleče ko Land Rover...hehe:BigThumbs:

janez

Evo srečnega lastnika prelepega spačka , spaček v ozadju... No ja trenutek zatem sva bila malo zaskrbljena ,ker se je spravljalo k nevihti (bo toča, ne bo ?) in sva pokrivala "mini srečanje na dvorišču".

...

garac

aha, pa oni univerzalni ključ ima v roki, po katerem je schpn spraševal.
@keža, kako pa napreduje kikijev cimos?
[SIGPIC][/SIGPIC]