Restavracija 2CV

Začel/a pubi2cv, Marec 21, 2008, 12:09:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Takole je: Tisti roli morata biti v takšni legi kot sta, sicer ne delujeta. Pasovi so namreč od AX-a (tazadnji, seveda) in originalno sta roli montirani pod istim naklonom kot v mojem Spaku. Èe pa uporabiš sprednje pasove, ki imajo navadno role montirane vodoravno, pa bi šlo.
Jaz imam na kontra strani notranjega blatnika montirano 1,5 mm rostfraj ojačitev. Po mojem bi tudi varjanta, kot jo ti predlagaš bila OK, le da ti zasede veliko dragocenega prtljažnika. Pa če kaj nabutaš noter (v prtljažnik namreč), ti pasovi ne bodo delovali....bo prtljaga onemogočala roli, da pas navije nazaj noter....

Nosilec pri zadnjem oknu pa je "piece of art":take_picture:

Ni samo ploščica...v bistvu je to 2mm rostfraj trak, oblikovan tako, da se popolnoma prilaga bočnemu profilu in potem vstavljen in zavarjen vanj. Vse skupaj pa na mestu spojev izdatno zaščiteno z barvo in elastično dihtmaso.
Zgleda enostavno...ampak:Hammer3:

Res pa je, da dela perfektno:BigThumbs:

Lovro

Hvala, utegne se zgoditi, da se bom po prodaji žabe tolažil s kakim spačkom, pa bi v tem primeru tudi rad imel zadaj tri-točkovne pasove.

Zanima me še:
- ali je ona rostfraj ojačitev na drugi strani notranjega blatnika le ploščica ali gre za kako konstrukcijo?
- ali je privarjena na notranji blatnik?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Citat od: Lovro;127784Hvala, utegne se zgoditi, da se bom po prodaji žabe tolažil s kakim spačkom, pa bi v tem primeru tudi rad imel zadaj tri-točkovne pasove.

Zanima me še:
- ali je ona rostfraj ojačitev na drugi strani notranjega blatnika le ploščica ali gre za kako konstrukcijo?
- ali je privarjena na notranji blatnik?

Na notranji strani je ploščica, oblikovana po krivini blatnika. Na njej so privarjene 4 matice, kamor pride prišraufan nosilc role. Ploščica ni privarjena: Samo namazana z dihtmaso, da ni nepotrebnega varjenja.

LP

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Ni blema, ti kr vprašaj, če te še kak moj "umotvor" zanima..hehe:BigThumbs:

Jogador

No saj bom malo OT, sem imel par minut časa pa sem prebral tole temo... Super spak!:BigThumbs:

Nasploh me je navdušila pozornost za detajle, barvna kombinacija paše odlično, pa volan od petke je tudi kot ulit.
Me prav firbec matra kakšen bo znotraj, ko bo povsem finito...:emot112:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

pubi2cv

Hmmm...kako sliko notranjosti pa bi res lahko dal...ane....upam, da so bom spomnil kako fotko stisnat:Hammer3:

pubi2cv

Ehhh...ni še fotke....

...je pa dobil Denso Iridium svečke:BigThumbs:

Kresne ko mina:bombs:

Jogador

Citat od: pubi2cv;132925Ehhh...ni še fotke....

...je pa dobil Denso Iridium svečke:BigThumbs:

Kresne ko mina:bombs:

Fotke!:take_picture:

Kar se tiče iridijevih svečk, se opazi dejanska razlika? Ker jih nameravam dat v bjondo, pa me zanimajo izkušnje iz prve roke (prve bjonde, prvega spaka, kakorkoli že):Hammer3:
"Watch this..."

pubi2cv

Svečke so super. Avto vžge ob prvem obratu ajnlaserja, pod nizkimi obrati lepše vleče, ni cukanja, kihanja.....skratka super laufa. Veliko lepše v primerjavi z navadnimi (novimi) svečkami.

Res so drage, ampak če je tudi življenska doba nekajkrat daljša kot pri navadnih svečah, se po mojem splača.....

Še dobro, da ima Spaček sam dva cilindra...haha

Bjonda pa ostaja na navadnih svečah, ma preveč cilindrov:Hammer3:

andraž

Identične imam na DS, delujejo super, priporočam. Ravno včeraj so bile zunaj na kontroli ter čiščenju, in so po cca. 10000 km brezhibne.

Jogador

Citat od: pubi2cv;133136Svečke so super. Avto vžge ob prvem obratu ajnlaserja, pod nizkimi obrati lepše vleče, ni cukanja, kihanja.....skratka super laufa. Veliko lepše v primerjavi z navadnimi (novimi) svečkami.

Res so drage, ampak če je tudi življenska doba nekajkrat daljša kot pri navadnih svečah, se po mojem splača.....

Še dobro, da ima Spaček sam dva cilindra...haha

Bjonda pa ostaja na navadnih svečah, ma preveč cilindrov:Hammer3:

Hvala za info, si jih kupil v slo kje? Jaz jih najdem samo na internetu...
Bom bjondo malo razvajal:BigThumbs:
"Watch this..."

andraž

Kupil sem jih v Eurotonu na Viču (Tržaška), bilo pa je to 2 leti nazaj.

pubi2cv

Ebay, iz anglije. S poštnino vred so cca 15€/kos. Pri nas so dražje...ene 18€ se mi zdi

Mike666

Pubi
Nam zaupaš oznako teh svečk. V motorju in 4-kolesniku sem jih že zamenjal in je ko noč in dan.
Zaj pa bom delo servis na dyani in bi jih tudi rad zamenjo.