Restavracija 2CV

Začel/a pubi2cv, Marec 21, 2008, 12:09:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ja univerzalc...

Kikijev spaček... ravnokar pišem in nalagam slike . Poglej, mislim da bo do nedelje fertik...

http://www.citroenar.com/showthread.php?t=5469

....

pubi2cv

Haha...univerzalc...s tem se pa res vse da rešit:BigThumbs:

btw: Z alternatorji pa res nimam sreče: Odkar sem sestavu Spaka, sem včerej že tretjega not zmontiral. Na dobri stari Iskri je začel lager tulit. K sreči je bil še en nekje na zalogi...... v tretje gre rado, pravijo.....

Lovro

...pol pa čim več užitkov v vožnji!
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

pubi2cv

Tole morem napisat.....uno cukanje v desnih ovinkih....ni bil frgazer, pa čeprav sem bil ziher, da sem odpravil greško zadnjič, ko sem ga razdrl, spucal in sestavil nazaj. Simptomi so se namreč ponovili, tokrat v še hujši obliki. Mamico mu....jasno, to me je podžgalo k raziskovanju. In kot ponavadi, je bilo tudi tokrat norobe (skoraj) nič. Po nekajminutnem miganju in vlečenju vseh možnih kablov za elektriko sem pomigal enega, ki mi ni nič sumljiv zgledal....enega od tistih, ki grejo na škatlco za elektronski vžig. In.....nekje na sredi je bil kabel prekinjen (pa menda najnovejši kabel na celem spačku...haha). In....ko sem se zapeljal v desni ovinek, se je kabel raaaahlo nagnil v levo - to pa je bilo ravno dovolj, da je začel malo prekinjat. Kabel zamenjan, cukanja ni več. Vsaj danes zjutraj, na probefaru do LJ je šel ko raketa:BigThumbs:

dyfan

Samo da je rešeno! Sedaj je pa na vrsti zasluženo uživanje s spakom. :BigThumbs:

Takšne hinavske, banalne napake so najhujše in zahtevajo največ časa, dela, živcev... in se jih je najbolj za bati.

LP
Lep pozdrav!

janez

Ja Pubi ,tam zadaj nekje sem pisal o kablu... no in kabl je bil zgleda kriv.

...kam gre kabl pa ni važn. Glavn da sn trofu...  hehehe... No zdaj pa čim manj problemov za vnaprej.

....

pubi2cv

Porodnih krčev ni več, Spak služi svojemu namenu. Zaradi stiske s časom notranjost še ni dokončana in bo morala počakati na jesenski čas (tapeciranje in podobne aktivnosti....).  Sicer pa skoraj kubik stiropora + lepilo ni problem peljat v Spaku...haha
Sicer bi šlo z Meharijem še lažje....sam nimam tablic gor, pa si ne upam tak daleč....je bolj za lokalno uporabo:AngelPray:

pubi2cv

Da ne bo tema čist zamrla....Spak je jesen, zimo in začetek pomladi preživel netapeciran, kar pa ga ni niti malo oviralo in je od lanskega Junija, ko sem ga registriral, prespačkal že kakih 8.000 km. Nagradil ga bom s tapecirungami, za katere bo svojo kožo darovala marsikatera plemenita žival (med te štejem krave, prašiče, ovce...da ne bo pomote). Evo, najprej slikca sprednjih panelov za vrata v surovem stanju pred oblačenjem z usnjem. Okvirje sem izdelal iz 1mm pločevine, ravna površina je vezana plošča 8mm, oblečeno pa s 6 mm filcem (Filc mengeš, drobiž).

Vleraj sem že dobil prvi komad oblečen v usnje, vanj vgradil opremo (zvočnike, kretnico itd....) in namontiral na vrata. Operacija uspela, paše ko ata na sosedo, slikat pa sem pozabil, torej bodo slike v prihodnjih dneh....

janez

Pa bo pravi zvok? Glede na prostornino spačkovih vrat zadaj za to mega tapeto...

pubi2cv

Špila ko satan.....paneli so auzbauhani cca 42 mm. Mam pa zvočnike na ojačevalec vezane. Sej to sem v bistvu imel že v prejšnjem Spaku, samo ni bilo tako lepo narejeno, kot bo zdaj.
Pa vrata se zdej zapirajo skor ko na pravem avtu...haha

pubi2cv

Učiri sem ga pelal na tehničnega...je že leto okoli, kar sem ga spravil na cesto.

No, vmes je naspačkal slabih 10.000 km, spil nekaj bencina in nekaj malega olja in se ni pritoževal nad uporabo. Ne v soncu, ne v dežju, ne v zmrzali. Dolžen sem mu še tapeciranje zadnjih sedežev in bokov.

Na tehničnem niso imeli pripomb....

Upam, da bo vsako leto tako....če pa pade kak km več, pa nič narobe :emot44:

pubi2cv

Ojla

Malo sem spremljal porabo....tako malo mi ni žrl še noben Spaček. Zadnje tri kesle sem malo manj "tiščal", to pomeni, da sem vozil večinoma med 90 in 100 na uro po AC, le za kak kamion prehitet malček več...
In....povprečna poraba zadnjih treh keslov je bila slabih 5,7 l/100. Èe ga pritiskam pa 110 in naprej....je pa slab litrček več. Glede na to, da imam apdejtano mašino....sem zlo zadovoljen:BigThumbs:

pubi2cv

Še zimska opažanja:
- Poraba malenkost višja kot poleti
- Gretje dela čisto OK: Do trojanskega klanca bolj tako-tako, potem pa vrhunsko....hehe
- Od stvaritve do zdaj je premagal 15.000 km  - praktično brez pripomb.

:BigThumbs:

Lovro

Citat od: pubi2cv;73833Sem naredil še dve fotke, na katerih se bolje vidi, kako so zmontirani.

Eno vprašanje oz. dve, ki se nanašata na slike zadnjih varnostnih pasov v tvojem spaku:

Kaj pa če bi rolo varnostnega pasu obrnil kontra in prišraufal brez tistega nosilca na notranji blatnik? Bi bilo prešvoh?

Kako pa si naredil nosilec za pas pri zadnjem oknu? Je na okvir navarjena le tista ravna jeklena ploščica, na katero je našraufano vodilo pasu?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)