XM 2.0 i

Začel/a CitroDS, December 30, 2007, 07:41:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Preveri tudi vakumske cevke na vbrizgu,sploh tisti za podtlak pri speljevanju,kolega je mel počeno pa je žrl ko tank
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

psihopat100posto

sej ta poraba je normalna, če se voziš normalno in ne penzionistično, meni je 2.0i trošil povprepčno med 10 in 13 litri odvisno od relacij+klima nonstop prižgana, zdaj mi pa V6 24v troši med 11 in 16 odvisni od relacij, samo jaz avto vozim kot je treba! hehe
lp, Vlado

P.S.daj mi napiši kaj točno rabiš glede menjalnika, mogoče se da kaj pomagat.

psihopat100posto

2 x post nevem zakaj. se pardoniram!

CitroDS

Ma ful mi je čudno, eni pravijo da mi preveč žre, ti da normalno - sem v dvomih malo...
Evo sem skiciral v slikarju kaj rabim. Tisto kar je z modro označeno, to povezavico bi rabil.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

zlikovski

Jaz bi pa samo vprašal ker uporabljam motorno olje total 7000 je to vredu, ali naj uporabljam kako boljše olje naprimer 9000?
LP

Francl

Za 2.0i motor je total 7000 čisto v redu.
:Hammer3:

zlikovski

zlikovski

No me zanima, imam ''ta problem'' že par let in ga nemorem idpravit. Ko prižgem hladen avto mi dvigne obrate tam nekje do 1900 in jih nato spusti, potem pa ko speljem mi deluje kot bi mi ga dušilo to je vse v razmaku slabe minute potem je vse ok. sprobal sem elektromagnetni ventil menjat, lopute nastavljat, senzore za temp, drug računalnik,... ampak nič od tega, mi lahko kdo pomaga?

Naj še dodam, kot sem opazil mi to začne delat v hladnih dneh se pravi zima, poleti dela normalno.

CitroDS

Žal vam moram povedati da moj xm ni več med živimi. V ponedeljek sem se zaletel na žačetku gorjancev in je avto totalka.
Kaj je bilo vrjetno vsakega zanima.
Se peljem s cirka 50-60kmh in vidim da en s pežojem zavije malo desno ko se lahko zavije gor k nekim hišam, a budala je zavil desno čisto malo in se nato z ročno obrnil sredi cesete. Jaz ko sem ga videl da se obrača z ročno sredi ceste sem avtomatsko zavil na levi pas da se bi mu izognil, a on je bil v tem trenutku že na levem pasu in sem trčil v njega, nakar me je odbilo in sem poletel v graben cirka 10m nižje, čelno se zaletu v drevo še zraven. Hvala bogu da je bil tam še eno drevo da me je zadržal, če ga nebi bilo bi zletel do potoka dol, je kar orenk breg tam.

CitroDS

Tako, še slikca poteka nesreče.

Moder je ta bedak, rdeč sem jaz.
Št 1: on se pelje, jaz sem za njim da ga ne vidm
Št 2: on je na mojem pasu in ga jaz avtomatsko hočem obviti
št 3: on je v tem momentu isto na levem pasu kot jaz in nato pride do nesreče

Uglavnem, bedak se je obrnil sredi ceste z ročno! Kaj takega nisem še videl niti slišal da bi kdo naredil. Na tisti dovoz za tisto drugo cesto je mogoče zavil kak meter, toliko da se je lažje obrnil potem sredi ceste z ročno.

Še link, ker mi noče naložiti:

http://www.shrani.si/f/2u/gO/1RkmyzIJ/nesreca.jpg

CitroDS

Še nekaj slik:
1,2,3: tukaj sem zletel v ta graben

Ostale so pa pač kakršen je avto...
Avto so morali potegniti gasilci ven z tistim tovornjakom, ker ga avto vleka niti slučajno ni morala.

lp

Očitno noče naložiti slik...

gigo

Kokr sem ti ze povedal. Avto ni vazen. Vazen si ti. Glede idiota pa ti lahko posodim sekir. ;)
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Dobro da si cel ostal ...

Kako pa si rešil glede zavarovanja in to? Je bila policija? Je tisti priznal da kaj je delal na cesti?

Ti bo pokrilo škodo njegovo zavarovanje?

(Za nalaganje slik, še malo počakaj da se forum naštima še za to ... ali pa naloži na shrani.si)

Lp
Goran

garac

Maj, dobro, da tebi  nič ni, XM se še kak dobi, pa s kakšnim malil avtom, bi gotovo kaj fasal, tako, da Xm je svoje delo dobro opravil, slava mu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Ibanez RG

Moje sozalje za XM-a pa hvala Bogu, da je s tabo vse kolikortoliko v redu. Ob takih pripetljajih se ti zazdi, da je avto samo prevozno sredstvo in da je brezveze karkoli vlagati vanj. Samo srce vestnega soferja ne pusti avto vnemar, marvec hoce vsak dan kaj dobrega postoriti znotraj in zunaj njega.
Ne pusti se drugim, poslusaj sebe in svoje srce, kupi drugi avto - morda enakega kot sedaj - vozi ga in lepo ravnaj z njim.
 Avto NI le prevozno sredstvo ali orodje, ampak je tudi del / clan druzine. Tudi avto cuti. Verjemite.
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs: