XM 2.0 i

Začel/a CitroDS, December 30, 2007, 07:41:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

CitroDS

Počila je pumpa. Zamenjat bo treba pumpo,zobati jermen in napenjalce - to bo cirka 250eur naneslo. Potem bo pa mir za 100.000km...

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

psihopat100posto

CitroDS XM je tak avto da vsakih 10.000km nekaj crkne! :) ti vsaj tečno ni pol! :)
lp, Vlado

CitroDS

Ma saj vem to. Mislu sem da bo za 100.000km mir za to vodno pumpo. Bo ?e:BigThumbs:

lp

CitroDS

Da malo poro?am kaj se dogaja z mojim xm-?kam. Prej?ni teden je prišla nova pumpa, napenjalci in ostala krama in nato pride serviser do tega da je to bilo menjano in po pregledu tistih računov ugotovimo da ?e 10.000km nima za sabo. Počila je pa tista debela cev za vodo. Sem dobil od 2.0 s klimo pa je prekratka in sem jo naročil iz francije tak da bo baje v sredo ali ?etrtek prišla.

lp

CitroDS

Evo cev je prišla včeraj. Prav pasalo se je peljati po cirka 20dneh z njim:BigThumbs:
Mi je pa danes počil avspuh tam pri loncu zadnjem. V ponedeljek ga peljem pa bomo videli kaj bo rekel majstr, ?e se bo dalo ?vasnit ?e ne pa novega. Se komu sanja cena mogoče?

lp

Gox

?e je to ta pravi lonec, potem pa sploh ni drag ...

http://www.herkules.si/index.php?productID=38787

LP
Goran

gigo

Cena zadnjega lonca za tvojga je od 40-50 Eur. ?e rabiš povej pa grem k mojemu majstru za avspuhe in ti ga vzamem.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

no danes se je mladenič oglasil pri meni, njegov xm ima zvok ko tank
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Lep?e se sliši ?e re?e? ko V8 big block usa
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

CitroDS

Kmalu bo 10.000km kar sva skupaj hehe. Laufa ko urca, saj ni nič problemov z njemu. Kar je bilo tisto na menjlaniku, še zmerom nisem dobil dela, ga še vedno iščem.
Ja tisto pa ni bil lonec kriv, sem pozabil napisati. Namreč bila je cev za zrak iztaknjena , a se sploh ni od daleč opazilo da je iztaknjena, in ko si ga pohodil je valda vlekel zrak in je ropotal ko da je lonec hehe.

Aja edino poraba se mi zdi nekam visoka, pozimi je bila 13 - 15l ko sem se vozil v šolo čez gorjance z njim, sedaj poleti je pa od 11 do 13l.
Je to normalna poraba za to mašinco?

lp

Citroenovc

hmnja ... je kar mal huda poraba ... OK, Gorjanci so kar vzpon ... sam vseen ...

Mislim da je Domnu njegov 2.0i žrl med 9,5 in 12l ... Prvo ob res penzionistični vožnji, drugo v slabih razmerah ob pretiravanju, ipd ...
Neko realno povprečje pa je bilo dobrih 10l ...
S tem da je imel avto tudi klimo.
OK

LP
Primož

gigo

Absolutno preveč! Èe pogledaš žere moja Beštja manj. Prečekiraj lambdo za vsak slučaj.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Jah sam je pa res (in to smo večkrat premlevali), da je 120KM 2.0i precej podhranjen - V6 167KM pa kot ulit za XMa ... In ima v bistvu ob neki realcijski vožnji zlahka za 1-2l nižjo porabo od 4 valjnika ....

Je pa res - Maj - prečekirajk Lambdo, pa če ti kje kak "fovš" zrak vleče pa kake lopute/regulatorje pa senzorje pa termostat je OK? Pa seveda - menda imaš čist zračni filter, nove sveček, ipd ... ventile so bili kdaj štelani?
OK

LP
Primož

CitroDS

Ok bom preveril to lambdo, samo kje to preverim?
Svečke so bile menjane, zračni filtr je bil spucan al celo zamenjan ne vem točno več, te stvari so bile zrihtane ker mi je un iz Jastrebarske rihtu tak da njemu zaupam to!
Za ventile pa ne vem a so bili štelani al ne.

lp

Citroenovc

No sej ventili načeloma nimajo direkt zveze s porabo - sam če so naštelani mašine lepše dela in vleče ... no, nekaj zveze je vmes ;-)

Jah kolk je pa tvoja relacija dolga?

Lambda - na tehničnem ti zmerijo izpušne pline pa obenem tudi lambdo preverijo - ali pa pri kakem izpuh majstru ... al pa na servisu ...
OK

LP
Primož