BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: saxovts;77400ja mi mamo samo za tanovi plin mašino.

A ni cel otako, da mašina je enaka - samo jo je treba temeljito prečistiti, če želiš plin zamenjat. Pa se zato ne splača za 1 sam avto ...
OK

LP
Primož

saxovts

Citat od: Citroenovc;77434A ni cel otako, da mašina je enaka - samo jo je treba temeljito prečistiti, če želiš plin zamenjat. Pa se zato ne splača za 1 sam avto ...

tudi možno da se da

Citroenovc

Ja tko je men ne klimar razlagal, ko sem za Safrane iskal. Da zdaj ima obe mašini z r134 nafilani - in da samo za moj avto se mu ne splača prepucat cele mašine in zamenjat plin in tip olja, ki ga dodaja sistemu.
OK

LP
Primož

michoBX

Evo jutri bom filal, pa še barvo zravn, da se vidi če kje pušča. Sem našel majstra :BigThumbs:
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

Daj, glede na to, da je bil verjetno siste mdalj časa brez plina. Spohjate z dušikom najprej vse. Pa vse ta male dihtunge na spojih cevi se ti splača zamenjat.
OK

LP
Primož

michoBX

Ravnokar sem pomeril tlak v sistemu, pa je blo še vedno več kot pol bara v sistemu, na dveh pa začne delat, sem tudi s kompresorjem nafilal na 2 bar, in klima vklopi (torej elektronika je ok). Ja ju3 bo vse počrpal ven,novo oje pa plin noter z barvo - pa se bo videlo kje pušča - cevi imajo tudi 20 let, tko da se bo pol pokazalo kako in kaj.

michoBX

Evo danes sva se uspela z mojstrom dobit. Sistem izčrpan, nov plin noter - hladi tja do 6 stopinj, tako da bo res malo lavfala. Moram pa še za tisti senzor pogledat če je na pravi poziciji, in pa lopute malo preverit - se mi zdi da malo toplo zraven piha in potem klima stalno dela, četudi je na minimum.

michoBX

Aja, pa tisto zrakom je rekel da ni bila ravno najboljša ideja, če že potem uporabit kak suh plin (dušik, argon) ker se drugače lahko kapilare zamašijo zaradi vlage, katero je težko potem počrpat ven, sva imela par začetnih krčev, potem pa je speljala :)

Citroenovc

ja in kdo je omenjal zrak - saj sem ti napisal, da z dušikom spihat
OK

LP
Primož

Citroenovc

Citat od: michoBX;77681in pa lopute malo preverit - se mi zdi da malo toplo zraven piha in potem klima stalno dela, četudi je na minimum.

Glede na to, da si ventil popravljal - da ni mogoče "zataknjen" v kaki taki poziciji, da nikoli ne zapre do konca.
OK

LP
Primož

michoBX

Zrak sem nafilal notri, da sem videl če presostat dela, ampak ok, sedaj tega ne bom več tako delal, mi pa ni dalo miru, ker sem bil s klimarjem zmenjen, pol bi bil pa problem z elektroniko..
Glede ventila nebi smel bit problem, sem zadnjič nastavljal lopute, pa tista iz pečke ne zapira čisto dobro, sedaj vidim, da se problem izraža tudi na klimi, kompresor zelo poredko izklaplja, in preveč hladi.

zlikovski

Boljše je če bolj hladi kot premalo, lahko vklopiš zraven malo gretja pa je.

Citroenovc

S freonom sistem zelo malo vklaplja kompresor. Tako, da tu potem res nekaj še ne štima. Poglej če je senzor v armaturi na pravem mestu.
OK

LP
Primož

michoBX

Takoj ko se vrnem v našo preljubo slovenijo se lotim zadeve, al je senzor(krmilje) al pa loputa. Èez teden pa lep sestrca vzdržuje vozno kondicijo, tk de ja, ne boste lih zmerej mene srečal :)

michoBX

Raztur :)

Narejeno:

• drug mehanizem za brisalec (star zluftan)
  • Zrihtano krmilje klime (senzor je bil na pravi poziciji, loputa tudi sodeluje - sem elektroniko predelal, in zdaj dela nekkak)
  • en kup polomljenih stvari še zlimal
  • radio na kontakt
  • Ščiščena ventilacija (kanali, reže, ventilatorja..)
  • Popravil motorčka za notranje/zunanje kroženje zraka
Zdaj je avto tipi top, deluje vse. Zaj samo še na dopust z njim :)