BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Hoj, na netu se prodaja za 250 EUR BX 1,9 16V, opremljen s spojlerji, vendar brez motorja. Èe je oprema kompatibilna s tvojim, ga poglej, če kaj rabiš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

michoBX

@Lovro
Sem ga videl, samo je škoda, k je brez motorja, drugače bi bil še zanimiv. Èe bi vsaj original lite mel.

Je že kdo imel kdaj problem, da mu je oksidirala varovalka, pa tisti del štroma ni delalo. Crknil je del s kontrolo klime, ventilacije, žmigavcev, prikaza stanja v rezrvarju... uglavnem 20A varovalka je oksidirala. Zanimivo.
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

Citat od: michoBX;78743Je že kdo imel kdaj problem, da mu je oksidirala varovalka, pa tisti del štroma ni delalo. Crknil je del s kontrolo klime, ventilacije, žmigavcev, prikaza stanja v rezrvarju... uglavnem 20A varovalka je oksidirala. Zanimivo.

Mah to je po moje bolj posledica tega, da je avta nekaj časa bil nevožen.
OK

LP
Primož

michoBX

@Citroenovc - maš verjetno kar prav ja.

No danes pa peljem BXa na Vransko, se bo sestrica naučila, ali pa vsaj spoznala, kako reagirati v neljubih situacijah.

michoBX

No vransko sva obdelala - sicer nič posebnega - predvsem je povdarek na zaviranju in zanašanju vozila(pod/pre krmarjenje). Inštruktor prvo ni verjel, da ima ABS, no po prvi vožnji po gladki površini pa se je takoj popravil. Kljub izrabljenim gumam spredaj (BF goodrich 2-3mm, DOT 1409) se je BX kar konkurenčno peljal, sploh spolzko krožno - kjer je bila najhitrejša, brez da bi jo ven neslo.. hidravlika?

Se pa sprašujem kater cepec pa je celotni sklop postavil v naravo, ker od 11 ure naprej z balkona glavne stavbe vidiš samo sonce. Pa dostop je tudi tak, nedokončan.

Drugače pa je to 1A trening za na novo pečene voznike. Ni veliko, je pa bolje kot nič.

dvorjan

@MichoBX:
Ja, za trening varne voznje sam bistveno bolj priporocam avstrijski OAMTC ... precej vec odneses kot na Vranskem.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

michoBX

Sj tole je sestra vozila - dan varne voznje s triglavom in AMZS - pol ni treba pri triglavu plačevat za mladega voznika, za teh 30 evrov ki jih je plačala, je res ugodna zadeva, pa še mal je spoznala kk se rihta avto v praksi.

michoBX

Ker se mi ni dalo ukvarjat z iskanjem originalnega daljinca za CZ (Infrardeč), sem si nabavil aftermarket enoto giordion. Dela super, nese daleč, spremenljiva koda. Zmontiral in za zdaj zadovoljen.

zlikovski

Ti ni bilo potrebno predelavat kablov?

michoBX

Ne, sem samo prispajkal na konektorje kontrolne enote CZ, lahko kadarkol odstranm, pa se ne bo poznal. Sem pa to tudi že tolkrat naredu, in zdaj v 5 letih še nisem imel problemov s tem načinom (vibracije, da se lot odlomi..). Enota daljinskega pa je nameščena pod sovoznikovim sedežem, zravn računalnika(injection). Anteno sem podaljšal in jo potegnil po A stebričku, lovi cca 100m vidne razdalje.

saxovts

a si iskal dalinec? fotr ma še enga drgač.

michoBX

Ma nisem extra iskal, bog ve kako je s kodo, na sami enoti v avtu nič ne piše, tk sm pa za teh 30€ to not zmontiral. Èe ga boš kj vidu, ga pa sliki, tud ne vem kk zgleda..

saxovts

aha bom slikou. ja vrjamem da se ta opicja ki si jo izbral bolj splača.

michoBX

Pozabu sm še povedat, da ma BX enako enoto za zaklepanje kot ZX, za druge avte ne vem(morda xantia mk1). Danes sem še Dimmer zmontiral na zaklepanje, tako da sedaj prižiga in ugaša notranjo osvetlitev tudi ob zaklepanju. Dimmer je med predalom na sovoznikovi strani in sredinskim delom - seveda na notranji strani. Enostavno vezje, tranzistor, ki ima na bazi kondenzator, le ta pa drži luči znotraj prižgane še približno 10s dlje.
Še link, kk to luštn zgleda:
http://www.youtube.com/watch?v=DbLDuTWqd1c

Citroenovc

Kje praviš da je to dimmer vezje? Maš kaj pofotkano?
OK

LP
Primož