BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Domov sem pripeljal bxa GTi. Avto je legenda, vendar ni ravno najbolje ohranjen. Avto je stal par mesecev.

Kot prvo sem porihtal lajtunge, tako da sedaj ničve? ne pušča. Dolil olje, lhm, vodo... Zalavfam, dela. Dobro, avspuh je preflozan, bo treba popravit. Pustim da lavfa, a kiler se ne ogreva. Pogledam termostat, ga dam v vro?o vodo, se lepo odpre, tak da to ni. Kasneje ugotovim, da je tesnilo na glavi preflozano in voda te?e v avspuh in tam kjer je preluknan avspuh tam te?e ven...

Torej potrebna bo generalna na motorju - hkrati bom menjal ?e teflone, sve?e, jermene... Se moram pa ?e pozanimat glede cene, kolk me bo ko?talo.

Je pa ?e ena stvar - rjavi na desnem pragu(precej) in pa pri zadnjem levem blatniku.

Najraje bi stran pofleksal, pa novo gor Našvasal - se to da? Kje to delajo?
Cenej?a močnost je da purpen nafilam v prag, rjo dol pobrusm, s ferosanom prema?em, ?eenkrat pobrusim in poštiham.

[ATTACH]10338[/ATTACH] [ATTACH]10335[/ATTACH] [ATTACH]10336[/ATTACH]
Hja, dougcajt mi je ja...

Xandrej

Bravo! Imaš legendo ?e ti finance dopuščajo ga raztiuraj v prafaktorje, ga obnovo kot se spodobi in ti bo slučil ?e vrsto let... Koliko konjski je to? Malo ve? povej.

Jaz bi ga na tvojem mestu v nulo porihtal in ga boš imel do konca. :BigThumbs:

saxovts

ja prage moj ati tud popravla zbrus use pa jih na novo nardi sej pr Našmu bx-u    sva jih tud delala

Lovro

Kaj pa ?e bi (tam, kjer je močno)od tvojega razbitega BX-a pobral/porezal plehnate dele in jih montiral oz. privaril na tega?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

michoBX

Citat od: Xandrej;23473Bravo! Imaš legendo ?e ti finance dopuščajo ga raztiuraj v prafaktorje, ga obnovo kot se spodobi in ti bo slučil ?e vrsto let... Koliko konjski je to? Malo ve? povej.
Jaz bi ga na tvojem mestu v nulo porihtal in ga boš imel do konca.
BX 19 GTi 125KM L92(93 1.Reg) 200.000km. Sem tretji lastnik, drugi je bil malo šlampast(vidite pragove, ker je sam nekaj popravljal), prvi lastnik pa je bil direktor cimosa.

Citat od: Lovro;23478Kaj pa ?e bi (tam, kjer je močno)od tvojega razbitega BX-a pobral/porezal plehnate dele in jih montiral oz. privaril na tega?
Tudi to bi bilo izvedljivo, pomoje, ker moj ?e ne rjavi prav nič.  Da se vse, sam pravega mojstra je treba najt, da nardi kokr se zagre.

Citat od: saxovtsja prage moj ati tud popravla zbrus use pa jih na novo nardi sej pr Našmu bx-u    sva jih tud delala
Se bom verjetno ju3 kr prvas oglasil - dopoldne in bova kj rekla glede mašine in pragov.

michoBX

Imam pa en problem, ?e se bxa res lotim, potem rabim eno škatlico, za tačas, ko ga bom rihtal. Brez avta negre. ?e zdaj kombiniram službo in ?olo in avte na vse mogoče Našine...

V mislih imam enga axa al zxa, za male pare, pa da pol leta brez kakšnih velikih stro?kov lavfa kot se zagre!

psihopat100posto

na avto netu maš enega v MS za 250 evrov z malo kilometri.
lp

michoBX

Hvala @psihopat... Sam kje je MS. To mam v eno smer 200km. Noja, sj ?e je avto dober je vreden te kilometrine.

Kaj si to mislil BXa 122.000 km?
Ker s tisto gospo sem govoril, bx ma preflozan avspuff, tak de nemoče da naredim tehničnega, pa registriram, da ga bi lahko pripeljal domov. S prikolico pa nemislem tja hodit....

michoBX

Hja, dones sem govoril z serviserjem, pa nisem nič kaj dobrih informacij dobil.

Ker je avto kr en lep cajt stal so popokale pu?e(t.i. cilindri) in sedaj problem nove dobit, ?E sploh 1,9 ima pu?e??? Baje znan problem, ?e bx dlje časa stoji...

1,6 in 1,5, 1,4 majo pu?e in tudi 1,9 jih ima... Hja, nevem, mogoče bo šla od zxa 1,8i mašina noter...

Xandrej

Zakaj se nebi dalo dobit pu?e?

Aja pokli?i onega v MS pa ?e bi ti za 250? dostavil ax-a k tebi domov.

michoBX

Mislem de je @psihopat mislil na bx ki je v MS, prodaja ga pa ena gospa, katera pa nima pojma o avtu - se je celo pohvalila da se ?e kr en lep cajt brez podalj?ane registracije vozi, tak da...

Pu?e se bi dalo dobit sam nove so ???, rabljenih pa ne dobiš.

Xandrej

Ja saj a boš dal nove pa bo mir ali pa vsako leto rabljene. koliko pa stanejo pu?e na servisu oz. nahbau ?e se dobiš

mirchi

Micho

preveri in javi dimenzijo pu?.peugeot 205GTI ma isti motor.lahko pa da pašejo od ?esa drugega.Ena izmed rešitev pa je tudi da da? pohonat pu?e od motorja 1.6 na ustrezno dimenzijo.Kolikor je meni znano je dolžina ista.Je pa v MB pri cajgru na odpadu en 1.9 tzi,ne vem pa karakteristik motorja.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

michoBX

Samo peugeot 205gti in bx19 gti imata take pu?e. To pa sta modela ki sta ?e dokaj redka. Bom probal nove dobit, oz. se vsaj pozanimat kakšna je cena... Drugi teden se bo podirala mašina, da se vidi, kakšno je stanje...

Citroenovc

Citat od: michoBX;23512Ker je avto kr en lep cajt stal so popokale pu?e(t.i. cilindri) in sedaj problem nove dobit, ?E sploh 1,9 ima pu?e??? Baje znan problem, ?e bx dlje časa stoji...

čakaj ... to pa prvič slišim ...

?e dalj časa stoji - a pol ?e ga na 2-3 tedne zalaufa? pa pusti? ene pol ure delat - pol ni panike al kako?
OK

LP
Primož