BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Za bx mislim da ne rabiš vin - ti samo glej MK2 serija majo vsi isto narejeno, moj je letnik 91. V kolikor ti znese, pa preveri in sporoči. Moj telefon pa sem ti dal na ZS. @vsx - thanks za enkrat, pa sva na vezi!
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

@Micho - ja potem je nekdo zamenjal škatlo pri moji pečki - ker je na njej pisalo Citroën ZX. Našel sem jo takrat v Avto Merrkurju na Samovi in bila je (cca 9 let nazaj sicer) reci in piši 10k SIT.
In je pasala direkt. In tudi pri Jerovšku so mi takrat rekli, da je ta prava.

Očitno bodo počasi cene šle v stratosfero. In to, da element ni več dobavljiv, ni dobra novica :(
OK

LP
Primož

michoBX

Vse zgleda tako, upam da se posreči @vsx-u. Od zxa pa dimenzijsko isto, lahko da so kaj pomešali takrat, priklop je drugačen - mišljen brez ventila.

vsx

ZX in Xantia imata popolnoma enako pečko, BX ima drugačno.

michoBX - ti javim v roku par ur.

LP

michoBX

Pečka naročena, hvala VSX, ventil bom pa poskusil popravit, novega se vsaj sedaj NE dobi nikjer.

michoBX

Izpušni sistem pride ju3/čet, samo je v petek praznik, in je vprašanje če bo stekla montaža že ta teden :/

michoBX

loncev še ni... Mampa spet probleme z vzvodi - eden tako gladko teče, da ven pada ;) . Sicer, začasno rešeno z pocinkano žico, vendar bo potrebno to obnovit kompletno vse...

michoBX

Pečka je že na pošti, zdj grem pa tist ventil probat popravt, da ju3 samo zložim skupaj.

michoBX

• Takole bom rešil - zalepil z epoxy 2k lepilom
  • Takole se je odlomilo
  • Še ventil s strani - palčka katera dviguje in spušča ventil je verjetno tesnjena z oringi, ti pa so zavarjeni(ultrazvočno) noter, tako da se ne da popravit, ker zgleda da tudi tukaj malo pušča(roza od antifriza)
  • Takole je počilo, se natančno vidi kje je orodje za brizganje skupaj stisnilo kliše
  • Premalo sušen granulat pred brizganjem, ene vrste ultramid(malo poklicne deformacije ;))

Citroenovc

ja da tam na vzvodu pušča ni fajn - zdaj, ko ti bo ostalo tolk bolj zadihtalo, ker bo nov material - se ti zna zgodit, da se bo tle ven ornk uscal :(
OK

LP
Primož

saxovts

a pa ima ta ventil samo bx gti ali paše tudi od kakšnega drugega bx-a??

zlikovski

Upam da bo cev zdržala, kje si lepil skup, zaradi dihanja cevi se pravi širjenja in krčenja, ja epoksi je res super zadeva za raznorazne stvari.

michoBX

@ saxovts - paše tud od drugih, samo je problem, da če avto dlje stoji, je isto neuporabno - preperijo tesnila.

Ko lim prime bom stestiral z vročo vodo iz pipe, na max tlak, pa da vidim. Probat ni greh - še največ sem se zamudil da sem poslikal, pa tle gor dal ;)

Ta čas sem še zaklepanje desnih zadnjih vrat popravil - menjal motorček.

saxovts

no daj čene bom pa jaz pogledal na podstrehi če je kakšen ventil. pa boš probal če bo tesnil.

michoBX

Poglej, pa ce bos kej najdu, komot probam, sj morm nekk zrihtat. Popovdne bom testiral kk sm zalepu.