BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Ma meni se sploh ne mudi zato se ne sekiraj. Zima je še daleč. Sporoči kej prej če boš mel namen prit pa bova še roštilj upalla pa kako pivičko spila.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Hehhe, nekk tko sm mislu ja, vla ;)
Hja, dougcajt mi je ja...

Mike666

U mater pol še pa jaz pridem! ;)

gigo

Citat od: Mike666;74832U mater pol še pa jaz pridem! ;)

Ma sam uleti. Jst imam zaenkrat vikende fraj.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Evo avto sem dobil danes nazaj - sem ga kar k novaku peljal, ker je mel  večino delov tam.
Zamenano: Desna prednja roka(vilca), manšeta, povratne gumi komplet,  kombinirana hidro cev(ki pride na regulator), lev špegu, vzvode  menjalnika, nov LHM, uglavnem avto se pelje svetsko.
V Bitnjah sem se zmenil še za 140€ izpušnega sistema(2xlonec, vmesna  cev). Ufff... Še ventil na pečki pušča, zj mam vodo na U zvezano - da ne gre čez peč.

zlikovski

Škoda je tak avto zanemarjat, bo za par let že redkost, zraven tega pa se še lepo in kvalitetno pelješ v njem.

Citroenovc

@micho - čemu si menjal vzvode menjalnika? Oz kako se je manifestiral star (slab) vzvod?

Hmm - pušča ventil peči praviš. Pa imaš drugače tudi kake težave s samim hladilnim sistemom. Meni je ventil pred leti šel takrat, ko je v resnici puščalo tesnilo glave. In so posamezni elementi sistema spustili dušo zaradi preveč pritiska. Si zamenjal en element - in je v par dnevih začel puščat drugi. Upam, da pri tebi ne bo to ...
OK

LP
Primož

michoBX

Da ventil pušča je opazil novak, zato je pečko izključil iz sistema,  naredil U na ceveh, ki gredo drugače v pečko. Je za menjavo tega ventila treba komplet armaturo dol vzet, sem pozabil prašat..?

Menjal sem tudi Hladilnik, ker je obstoječi puščal. Problemi z vodo so bili ko sem ga kupil - počen celinder ("mokra puša").

Vzvode sem menjal zato ker je bila zračnost/natančnost menjalne ročice približno  taka kot na yugotu, pa sem rekel da naj preverijo. Vzrok za to zračnost  je predvsem izpušna cev, ki se pri tem modelu greje precej bolj in je tudi večja(je bližje) kot pa  npr. 1,6 in tisti teflonski vstavki padejo iz pozicije, nevem mogoče se  tudi hitreje izrabijo. Slika je na #134 postu.

Xandrej

Kaj še čakaš? Za 350€ madona...Idi takoj po njega.. Deli felne pa vse ima...

michoBX

Air intake je drug, motor verjetno ne. Karoserija zgleda boljša. Nevem,  postopek pride kar drag, glede na vrednost vozila. Ato dol spravt je kr mal večji projekt - @x ti maš že izkušnje kako to gre, maš tudi kje napisan?

Xandrej

Kaki projekt? Greš gor z avtom pa prikolico ga nabašeš onemu daš 300€ pa gremo domov. Saj ga neboš registriral... Edino če ga bi rad registriral potem mora imet avto euro 2 motor... Plačaš DMV od vrednosti 50€ pa je... Gor imaš

831.15 km od tvoje bajte do njega... 10 ur si gor z postanki!  Simpl ko pajek... To kilometrino naredi dizl z lahkoto z enim tankom... Se pravi 2 tanka recimo pa en pelje gor drugi dol... Vseskup te stane da ga imaš na hofu 500€...

http://link2.map24.com/?lid=955a57f8&maptype=&action=route&width=&rtype=fast&s=poljanska+dolina&scountry=&d=saarbrucken&scountry=

michoBX

Hehe, ma ja, js sm si delu sive lase z to registracijo. Sam to sm hotu rečt, d je procentualno precej drgač, če ti kupiš gor  za 10k avto al pa za 300€, k je pol še najmejn 1x tolk stroškov.

Xandrej

Glej stroškov je kot sem ti povedal...

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpisi_in_pojasnila/davek_na_motorna_vozila_pojasnila/davcna_osnova_in_davcne_stopnje/

Tudi če spada va nasmrdlivejše ti je davka na 350€ ti je to 90€ dvka pa stroški poti pa ga imaš...

michoBX

Thanks za 1x, ju3 kličem, zgleda da maila ne gledajo (kot da je to kaj novga...)