BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

:emot112::emot112::emot112:
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

michoBX

Zima je tle, bilo pa je marsikej umes :) Zimskih gum ni, tablic pa tudi ne :/ Amapak avto špila, novi odbijači, havba, nove meglenke še zmontiram, drug podalšek, avspuh je še vedno v planu...
Hja, dougcajt mi je ja...

saxovts

no lepo da se spet vozi. čestitam :emot112::emot112:

garac

In res lep odbijač ima, naravnost čudovit!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

Hehe, garač ti že veš - uporabljeni poslednji deli tvojega :) Mja, trajal je pa tud, kot da bi novga dal delat... Počasi pa bo :)

garac

Zadnja hava se menda vozi na enem po Lj, mi je kolega rekel pred dnevi, jo je spoznal po nalepkah
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

michoBX

... Novi diski zadaj, spredaj nove ploščice - da se avto ustav kot je treba :)

michoBX

In da se avto ustav kot je treba sem se danes poglobil še v abs. Normalno je deloval, ampak ravno v kritičnih situacijah je odpovedal - posvetila je pomarančna lučka...

Že dlje časa sem študiral kaj bi lahko bilo, saj so vsi senzorji glede na meritve (cca 1100 Ohm) delovali. tudi sama elektronika ima samo dve šansi - lučka stalno sveti, ali pa dela normalno.
Meni se je lučka občasno prižigala, zato sem sumil kontakte, katere sem ščistil na gl. enoti, s kontakt sprejem pa sem našprical konektorje senzorjev - še vedno je nagajal.
Danes pa sem se lotil samih senzorjev, jih očistil z medeninasto krtačo, spihal... Sčistil sem tudi zobat obod kjer "meri" senzor - sploh na sprednji levi strani je bil praktično gladek okrog in okrok zaradi oksidirane plasti, umazanije.

Problem je sedaj rešen - avto je prestal par grdih testov, sedaj kot kaže deluje :)

michoBX

Še sam senzor - Oddaljenosti od oboda nisem nič spreminjal, če ne bi delovalo, bi verjetno še tega se lotil. Ne vem koliko točno, vendar je bila nekje podana tudi refernca(<= 1mm??), pa ne najdem od kje to men...

michoBX

Še kr dela :)
Zamenjal tudi nastavek(dve gumjasti cevki) za overflov LHMa na sprednjem desnem amortizerju, je bila ena odtrgana. Moram še pogruntat, nekje mi še mora puščat, ker je cel masten spodaj, ne samo na desni...

michoBX

+meglenke, drug - cel podaljšek.

mato

Tale ovinek mi je pa znan.

michoBX

...moj testni poligon ;)

michoBX

Rabu bi še 'ta lev špegu, če se komu valja - kupim. drugače grem via žiri..

kot nalašč, desnega pa mam..

michoBX

Pa še nov akku. Star je čez noč doživel kratki stik :/

Nabavil Banner, v mislih sem imel bosch-a, vendar za 20€ ceneje in 2 leti garancije je bila odločitev enostavna.