BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Vžigalni Kabli - muchos problemos....

Za bxa je na voljo malo morje vžigalnih kablov, le en komplet paše na gtija, a ga žal ni možno dobaviti. Preprašal pol avtodelishopov po slo, brez uspeha... Na koncu sem prišel do tega, da ima xantia 1,8i 8v enak komplet kablov.:Hammer3:

Zdaj samo čakam dobavo...
Hja, dougcajt mi je ja...

gigo

Citat od: michoBX;43811Vžigalni Kabli - muchos problemos....

Za bxa je na voljo malo morje vžigalnih kablov, le en komplet paše na gtija, a ga žal ni možno dobaviti. Preprašal pol avtodelishopov po slo, brez uspeha... Na koncu sem prišel do tega, da ima xantia 1,8i 8v enak komplet kablov.:Hammer3:

Zdaj samo čakam dobavo...

Ponavadi je rešitev zelo enostavna samo mi smo slepi.  :emot113:
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

michoBX

Ja res je...

Kabli zamenjani, treba je bilo mal improvizacije, ker so bli kabli skor malo predolgi, ampak zadeva lavfa.

Avto z malo gasa ne cuka več, in je po menjavi je tudi odzivnejši. Mogoče bo s tem posegom še za kakšen deci padla poraba. Will see...

cxfranc

Vidim, da se nekdo res trudi, škoda bi bilo, da ne bi bilo temu primernega rezultata zato zgolj nasvet. Vžigalne kable ne povezuj skupaj s PVC vezicami. Dobijo se ustrezni elementi (vodila ali pa ločilniki) za vžigalne kable, ki jih najdeš na drugih vozilih in jih uporabi. Možnost preboja bo tako močno zmanjšana. Kabli morajo biti ločeni, dovolj je že razdalja vsaj 5mm.

CX Franc

michoBX

Bom naredil/poiskal distančnike, pa bo. Problem je, ker so predolgi kabli...

Sem pa v torek v rezervoar nalil 1L alkohola, in točil polno, če je slučajno kaj vode na dnu. Motor je nekaj časa občutno lepše predel, potem se je spet pojavilo cukanje. Sem se pa včeraj spet peljal, je pa spet blo vse ok.

koliko je smiselno čiščenje injektorjev, in pa kje se to splača delat. Kakšnih aditivov nimam namena dodajat, ker nekako nimam enih pozitivnih izkušenj.

michoBX

Nov problem. Avto je spred dol padu - snel se je vzvod na sprednjem regulatorju višine. Noro težko zraven pridit, bom porihtal na dvigalu, ko bom tudi rihtal nosilec motorja.
Drugače pa poraba kar ok, se drži na okoli 9,5 s tem da še nisem uspel spucat injektorjev. Najmanj mi je pokuril zadnjič u kranjsko goro - 9,2 povprečna - se res splača hodit na meetinge!! :P

michoBX

Avto spravljen v normalno lego + menjani prednji diskiči + zavoren spredaj in zadaj. Spodnji nosilec motorja je gut, nisva pa našla razloga, zakaj se pojavljajo moteče vibracije na voznikovi strani.

Danes prispel paketek - ganz neues meglenkos;

Slika že v pustnem vzdušju :)

gigo

Citat od: michoBX;47102Avto spravljen v normalno lego + menjani prednji diskiči + zavoren spredaj in zadaj. Spodnji nosilec motorja je gut, nisva pa našla razloga, zakaj se pojavljajo moteče vibracije na voznikovi strani.

Danes prispel paketek - ganz neues meglenkos;

Slika že v pustnem vzdušju :)

Micho še enkrat svaka čas. Mislim, da bo eden redkih pri nas. :emot112:
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Mike666

Za injektorje pucat it zelo priporočam Merlaka iz Vrhnike.
Ultrazvočno čiščenje pa ugodno!

michoBX

Danes sem drugič obstal na cesti od kar se vozim naokol z bxom. Vidim ob cesti stati avto, odprt motorni pokrov, ven se kadi - avto je zakuhal. Si rečem, mene pa gti še ni pustil na cedilu, še potrkam po armaturni, prestavim brzino nižje in glej ga zlomka, nobene brzine več. Kr naenkrat. Po 15min ugotovim, da se je snela povezovalna ročica na menjalniku. Dam nazaj, vendar se sploh ni zataknila, no ja, do zdaj še ni padlo dol, bo treba od 15ke vzet...

Hehhe, me je pa kr mal stisnilo, da bi bil slučajno menjalnik... Drugače pa sem v soboto zamenjal olje, filter. Total 9000 itak!

LP

gigo

Se ni tak problem ce je rocka obrnjena tako da se stakne navzgor. Problem je kontra. Pol moras obvezno najt 2 brzino pa pocasi na domac kanal. Mehanik mi je povedal da pase od C15 in xm-a.

CitroDS

To se je meni tudi na prejšnem xm-u naredilo, sem iskal ta del pa ga nisem našel, to je iz neke gume ta del ko to drži, ko nek zglob je. Mehanik mi je potem to tako rešil da je dal elastiko čez to, oziroma zračnico je odrezal pa dvakrat čez in to je to, je držalo do nedavnega ko je pa vse popustilo hehe.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

michoBX

Problem je da se ta ročica stakne ravno pod izpuhom, kateri pa po 10 min vožnji kr rdeče žari, tako da ni fajn kaj veliko stikat tam okol. Sicer ni to tak problem porihtat, samo nedostopnost me ovira. Študiram kako čim lažje nardit, brez da bi navem kakšen masaccer delu, vse še pride, sam de mal cajta našparam :D

michoBX

No dones sm se lotu - 15 min dela. Iz prejšnega ven snet, sčistit, namazat, vstavit v gtija. in voila, še bolj natančno se prestavlja sedaj.

Odbijači grejo kmalu k ličarju, rabil pa bil krom letvice ki pridejo gor, spredaj so še nekak ohranjene, zadaj jo pa sploh ni. Kje to dobit, tistih plastik fantastik, pa nebom dajal gor...

Xandrej

Bravo majster kar tako naprej... Bom ti jaz enega pokazal ko bo naš forum nazaj ga ima ena pupa...