BX GTi

Začel/a michoBX, November 15, 2007, 11:54:39 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: michoBX;75081Da ventil pušča je opazil novak, zato je pečko izključil iz sistema,  naredil U na ceveh, ki gredo drugače v pečko. Je za menjavo tega ventila treba komplet armaturo dol vzet, sem pozabil prašat..?

Menjal sem tudi Hladilnik, ker je obstoječi puščal. Problemi z vodo so bili ko sem ga kupil - počen celinder ("mokra puša").

Vzvode sem menjal zato ker je bila zračnost/natančnost menjalne ročice približno  taka kot na yugotu, pa sem rekel da naj preverijo. Vzrok za to zračnost  je predvsem izpušna cev, ki se pri tem modelu greje precej bolj in je tudi večja(je bližje) kot pa  npr. 1,6 in tisti teflonski vstavki padejo iz pozicije, nevem mogoče se  tudi hitreje izrabijo. Slika je na #134 postu.

Ne ni treba armature stran jemat. Menjava pečke in ventila pri BXu je RES simpl. Rabiš samo predal pred sovoznikom ven vzet in to je potem že to ... samo še par vijakov in je oboje ven. Aja, pa zajlo pazi, ko boš odklapljal - ono ko ventil odpira/zapira - da bo potem še vedno pravilno kazal knof na armturi vroče/mrzlo.

Jaz bi na tvojem mesti obenem zamenjal še pečko. Kaj dražja od 30-400eur ne bi smela bit, pa ko se že razdira ....

Aha, tebe je motila samo "zračnost". A se je mogoče med vožnjo zaradi nagibanja avta kaj ročica "premikala" pa začela "ružit" v kaki poziciji ... To se je meni na koncu začelo dogajat v 5. prestavi - v določenih ovinkih (mislim da desnih) se je ročka malo "premaknila" in je nekaj v sistemu prišlo v neko resonanco oz je začelo "ružit"... To je ena izmed stvari, ki me čakajo, preden bo BX nazaj na cesti ... Olja je bilo v menjalniku dovolj.
OK

LP
Primož

michoBX

Okj, pol pečka sploh ni tak problem.

Glede vzvodov na menjalniku: Direktno na prestavno ročico prideta 2 in eden je speljan v loku - je čisto možno da se v ovinku nagne in nasloni na karoserijo ali nekam zraven. Pri meni ropota sedaj ni bilo, samo nevem ali mi je to znano še iz prejšnjega, bom poslikaal, ko bom kaj spodaj lezel.
Hja, dougcajt mi je ja...

michoBX

Klical za onega bx z linka.
2 Lastnik - zadnjih 6 let, starejši par.
S ceno bi šel dol na 300€
153k km realnih
Auspuh je hin. Hidravlika sede rit dol, spredaj pa ne, tko se je prejšni lastnik vozil(mislim da je to normalno - enako pri mojmu).
Kuri olje(verjetno samo tefloni)
Drugače naj bi bil karambolfrei, prerjavet ni...

Tiki

Èe je samo to narobe kar si naštel, pa pomojem nimaš kaj dosti razmišljati glede na to da je ta avto že kar močno ogrožena vrsta. Èene drugega bo odličen za dele.
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Xandrej

Saj pravim... Imaš lepe felne pa še za dele in iz 2 narediš enega lepega pa roka tako! :BigThumbs:

michoBX

Èe bo bo tko, ker registrirat se avtomobila z EURO 1 motorjem ne da(minimum euro2), oziroma se ga bo dalo čez 5,6 let ko bo oldtimer(če se ne bo ta čas še kaj spremenilo). Izvedel danes iz LPP LJ.

michoBX

Jah tko je, avto so mi prodali, včeraj sem bil dopoldne še na vei z njim, za par podrobnosti. Po službi sem nameraval naredit transakcijo denarja, pa seveda sem prej poklical in izvedel informacijo. Prišel tip skeširal 350 in ga odpeljal. Škoda, popravici povedano nisem imel jajc, da bi takoj zgrabil.

Sem pa na svojim danes zamenjal filter zraka, olje + filter. Še operem ga, pa bo.

Xandrej

Škoda pa kaj tolko komplicirate za take exote... Pa za 300€... Vidiš greš kupiš če ni vredu vzameš toza izlet lepo v nemčijo pa je...

michoBX

Med tednom nimam pogojev, da bi si dopust vzel, planiral sem za soboto, edina opcija je plačat avto v naprej - to pa je riziko.

Sem vzel pečko ven, problem pa pomojm ni bil sam ventil, ampak konektor na požarni steni, ki je odlomljen, tam je malo puščalo že prej. Upam da se dobi kompletno, v ponedeljek akcija za deli..

Slike:

Citroenovc

Teb je pa tale peč ornk puščala. Èe ti bo kaj v pomoč - od ZXa naj bila enaka. Oz v mojem BX je noter (vsaj po paknugi sodeč) ZXova, torej paše ;-)

Kolikor se še spomnim - sta ta dva nastavka, ki prideta čez požarno - del ventila samega. tak oda bi moral z novim delom to imet OK.

Kaj pa gumijaste cevi? So OK? Zdaj ko imaš že itak vse razdrto - je prilika še to menjat, če sta slabi ...
OK

LP
Primož

michoBX

ko sem dal na gretje je po sladkem zadišalo ;) Poščalo je na spoju plastike in cevi, isti problem je bil pri hladilniku. Da bi bilo pa kej mokro pri sovozniku pa nisem nikoli opazil.

Tole z zxom zna pomagat - itq bom pa šel s pečko naokoli.

Menjal bom kvinsko cev ki se fiksira zadaj, na naležno površino ventil bloka - so potrgani kovinski nosilčki. Gumi cevi moram še kupit - Pozna kdo koga ki jih ukrivlja?

Sem popravil še predal pred sovoznikom - plastika je pričela razpadat..

Xandrej

Ej jaz te občudujem... Pa to vzami dobronamerno...

michoBX

;)

No po novem sem brez zadnjega lonca, ta teden naj bi itak prišel naročen nov komplet izpuha, pa se bo menjalo (čet/pet). Se pravi zadnja lonca, povezovalne cevi od kolektorja naprej..

michoBX

Peč je 150€(ponaredek) in NI ista kot od ZXa - dimenzijsko že, samo priklop je drugi, ker nima ventila. Ventila se ne dobi... Jajca. Èakam na koper, če se na kerem prah kje nabira. Drugače bo treba rabljenga poiskat :/

vsx

Ne bi rad v temo brcnil, ampak po Infotecu je cena grelca 136E, ventila pa 110E.
Za oba kaže, da se ju da naročiti.

Ko sem pozimi menjaval pečko v Xantiji, sem jo kupil v Tramas Brežice.
Cena je bila smešna. Poišči v imeniku in pokliči. Izgubiti nimaš kaj ...

Ali pa mi javi VIN, pa bom jutri preveril (imam skonto)

LP